Kärpät palasi viimein voittojen tielle − HPK:lla jälleen heikko kolmas erä

LIIGA / Raportti
Cody Kunyk iski ottelussa ylivoima maalin.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa HPK:n kustannuksella. Eetu Laurikainen loisti maalin suulla, mutta turhat jäähyt koituivat HPK:n kohtaloksi.

Hämeenlinnan tiistai-illassa kohtasivat kauden kaksi alisuorittajaa. Kärppien edelliset pelit ovat olleet haastavia, josta kertoo myös kolmen ottelun tappioputki. Tasaisessa ottelussa ei juhlittu maalipaikoilla. 

− Meillä on ollut vaikea pätkä ja tämä oli meille kyllä iso voitto. Pelasimme kypsästi ja ansaittiin mielestäni voitto tänään, kertoili Jussi Jokinen C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Sekä HPK että Kärpät aloittivat ottelun hermostuneesti. Erityisesti syöttö- ja avauspelaamiseen jäi paljon petrattavaa. Kärpät otti ottelun ensimmäisen jäähyn, mutta HPK:n ylivoima ei saanut vaarallisia maalintekopaikkoja aikaan. Erän viimeisillä minuuteilla Kärpät aloitti kovan prässin aiheuttaen HPK:n puolustajille ongelmia, mutta viimeistely oli tukkoista ja maalit jäivät syntymättä.  

Ottelun toista erää ehdittiin pelata vain vajaa minuutti Tommi Tikan otettua jäähyn korkeasta mailasta. Kotijoukkueen alivoima selvitti kuitenkin erikoistilanteen loistavasti. HPK:n jäähyn jälkeen joukkue sisuuntui ja iski ottelun avausmaalin. Maalin iski siirretyn rangaistuksen aikana konkaripuolustaja Arto Laatikainen.

Kärpät pääsi yrittämään uudelleen ylivoimaansa Jere Innalan otettua jäähyn myöhästyneestä taklauksesta. Ylivoima ehti pyöriä vain 40 sekuntia Ludwig Byströmin lauottua kiekon viivan tuntumasta ohi Eetu Laurikaisen. Tasoituksen jälkeen Kärpät sai otteen ottelusta päästen muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan, mutta johtomaali jäi syntymättä.

Isännät aloittivat kolmannen erän ottamalla kaksi rangaistusta. Kärpät rankaisi toisen jäähyn jälkeen iskemällä johto-osuman. Maalista vastasi Cody Kunyk, jolla oli helppo työ laukoa kiekko verkkoon Juhamatti Aaltosen loistavasta syötöstä. Kotijoukkue yritti hakea erän lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Mika Pyörälä sinetöi ottelun iskemällä kiekon tyhjään reppuun ja loppulukemiksi 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo