Kärpät nöyrtyi Kerholle − päävalmentajat hiiltyivät harvoista jäähyistä

LIIGA / Raportti
Rajaniemi oli muuri maalillaan.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
HPK jatkoi pudotuspelitaisteluaan nappaamalla kaivatun kolmen pisteen voiton Kärpistä. Molempien joukkueiden päävalmentajat ehtivät kuumentua ottelun aikana, osittain vääristäkin syistä.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista tiukasti kamppaileva HPK nousi taas viivan tuntumaan nappaamalla kolme pistettä kotipelistään Kärppiä vastaan lukemin 3−1. Kotijoukkueen suurin sankari oli maalivahti Sami Rajaniemi 31 torjunnalla, mutta myös joukkue hänen edessään suoriutui ottelusta mainiosti.

Kärpät hallitsi pelissä vastustajaansa enemmän kiekkoa, mutta tasakentällisin maalipaikat menivät avainpaikoilla vain lievästi vieraille. Tehokkaampi niissä oli kotijoukkue. Läpi kauden tehotonta ylivoimaa tahkonnut HPK siirtyi miesylivoimalla johtoon jo toisella minuutilla, kun kiekko kiersi takakautta maalinedustalle nousseelle Arttu Pellille.

Toisessa erässä Kerho karkasi jo kolmen maalin johtoon, kunnes Leevi Meriläinen vaihdettiin Kärppien maalinsuulla Markus Ruusuun. Tämän jälkeen Joonas Kemppainen kavensi pelin 1−3:een, mutta tämä jäi pelin loppulukemiksi. HPK:n toisen maalin teki ylivoimahyökkäyksestä Aleksi Mustonen ja kolmannen Joel Janatuinen.

Ottelussa vihellettiin molemmille vain kaksi rangaistusta. Niistä Erkka Seppälän jäähy kuumensi Jarno Pikkaraisen, kun päävalmentaja näki Kärpät-pelaajan rikkoneen HPK:n pelaajaa sitä ennen. Kärpät-päävalmentaja Lauri Marjamäki hiiltyi puolestaan kolmannen erän loppuminuuteilla, kun hän luuli David Rundbladille vihelletyn jäähyn tulleen eri tilanteesta kuin se oikeasti tuli. Marjamäki kertoi itse syyn erehdykseen lehdistötilaisuudessa.

HPK:n Ilveksestä lainassa oleva puolustaja Karri Aho syötti Mustosen maalin. Syöttöpiste merkitsi sitä, että Aholla on nyt mainiot kahdeksan syöttöpistettä lainanutussa pelaamissaan 14 kamppailussa.

Kerhon pelit jatkuvat perjantaina KalPan vieraana. Kärpät puolestaan kohtaa perjantaina kotonaan Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo