Kärpät ei luovuttanut − nousi Etä-Kärppien juhlissa kolmen maalin takaa HPK:n ohi

LIIGA / Raportti
HPK nöyrtyi, Kärpät juhli.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärpät runnoi kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon HPK:ta vastaan. HPK:n maalivahtipeli ei vakuuttanut.
Lähtökohdat 

HPK lähti otteluun mukavassa vireessä, kun viime aikojen ottelut ovat tuottaneet kiitettävästi pisteitä. TPS:stä siirtyneelle Santeri Lukalle ottelu oli ensimmäinen uudessa kotipaidassa.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalissa pelasi jälleen viime aikoina hieman otteitaan kohentanut Joonas Voutilainen. Peli oli Voutilaiselle jonkinlainen paluu arkeen. Kaikille maaleille hän ei mahtanut mitään, mutta jälleen selän taakse livahti kiekkoja, joista osa olisi pitänyt napata kiinni. Etenkin räpyläkäden puoli vuotaa.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustuspeli jaksoi suhteellisen kärsivällisesti Kärppien perässä, mutta aivan riittävällä intensiteetillä se ei pysynyt alusta loppuun. Lisäksi mukaan mahtui jokunen selkeä harhasyöttö.

Hyökkäyspelaaminen 

Parasta HPK:n hyökkäyspelaamisessa oli alkupuolen tehokkuus suorissa hyökkäyksissä ja irtokiekkojen poimimisessa. Kerho sai luotua uhkaa hakemalla vaarallisia syöttösuuntia, joissa Justus Annunen joutui liikkeelle. Kärppien puolustuspää oli ajoittain perässäjuoksijana HPK:n vieritellessä kiekkoa. Lisäksi Kärpät joutui ottamaan jäähyjä.

Erikoistilanteet 

HPK pääsi ylivoimalle puolenkymmentä kertaa, mutta se sai aikaiseksi vain yhden siirretyn rangaistuksen aikana tulleen maalin. 

Lähtökohdat 

Kolmen peräkkäisen voiton siivittämä Kärpät sai lauantaina normaaliakin enemmän vieraskannustusta, kun pitkäaikainen kannattajaryhmä Etä-Kärpät juhli 15 vuoden merkkipaaluaan peräti 300 kannattajan voimin.

Maalivahtipelaaminen 

Liigan kuumimpiin maalivahteihin kuuluva Justus Annunen pääsi luukulle perjantain huilivuoron jälkeen. Päästettyään kaksi ensimmäistä maalia Annusen otteet palautuivat hiljalleen raiteilleen, ja etenkin toisessa erässä tulleen 3-0-maalin jälkeen nuori vahti nappasi tärkeitä koppeja HPK:n painaessa päälle.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät jähmettyi ja katseli vierestä HPK:n tehdessä ensimmäiset maalinsa. Sen jälkeen hommaan tuli järkeä. Kiekollinen peli toimi mukavalla rytmillä, eivätkä puolustajat ajautuneet liikaa alakynteen ja ahtaisiin paikkoihin.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien ykkösketju Mika Pyörälä - Juho Lammikko - Jesse Puljujärvi oli parhaimmillaan lähes pitelemätön, mutta onnistujia oli muissakin ketjuissa. Hyökkäyksistä tuli pitkiä ja Kärpät vyörytteli kerhomaisen sitkeästi. Jussi Jokisen alustus toiseen maaliin oli erityisen kaunis määrämittainen vippaus, johon Mikko Niemelä nousi viivalta.

Erikoistilanteet 

Kärppien alivoima oli erityisen sitkeää, liikkuvaa ja toimivaa, ja keräsi molempien valmennusten kehut ottelun jälkeen.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisu oli Kärppien kärsivällisyydessä ja flow-tilassa. Edes kolmen maalin takaa-ajo ei saanut sitä nöyrtymään. Kärpät pelasi jo numeroita paremmin avauserässäkin. Myös HPK:n maalivahtipeli jätti toivomisen varaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo