HPK:n virheet kävivät kalliiksi - Oskar Osala oli tylyn tehokas maalipaikoissaan

LIIGA / Raportti
Oskar Osala iski kaksi maalia HPK:n verkkoon.
HPK:n ja Kärppien perjantai-illan ottelu oli tutun viihdyttävää jääkiekkoa. Sarjakärki Kärpät oli Lasse Kukkosen juhlaottelussa tehokas ja hyödynsi HPK:n virheet erinomaisella tehokkuudella.
Lähtökohdat 

HPK lähti perjantain otteluun allaan vierasvoitto Raumalta. Emil Larmin loukkaannuttua ykköstorjujan paikan saanut Antti Karjalainen pelasi Lukkoa vastaan nollapelin. Vuodenvaihteen jälkeen kotijoukkueen Niclas Lucenius on ollut hirmuvireessä. Seitsemässä ottelussa on syntynyt yhtä monta maalia ja niiden päälle vielä viisi syöttöpistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Karjalainen pelasi kokonaisuutena kelvollisen ottelun. Oskar Osalan ensimmäinen osuma olisi ehkä parempana päivänä voinut jäädä varusteisiin, mutta perjantaina kävi toisin. Karjalaisen harmiksi Kärpät pääsi parhaille paikoille HPK:n omien virheiden seurauksena.

Puolustuspelaaminen 

Hyökkäysalueen puolustuspelaamisella saatiin Kärppien pelinrakentelua horjutettua vain hetkittäin. Omassa päädyssä HPK pystyi pitämään vauhdilla keskialuetta ylittäneen Kärpät kurissa rikkomatta. Mika Pyörälän toisen erän komeaa osumaa lukuunottamatta Kärpät sai maalipaikkansa pitkälti HPK:n omien kiekollisten virheiden seurauksena.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäässä HPK loi rutkasti maalipaikkoja, mutta kauden teemaksi muodostunut tehottomuus jatkui. Lisäksi Kärppien maalilla torjunut Veini Vehviläinen oli erinomaisessa vireessä.

Erikoistilanteet 

Avauserän Teemu Kivihalmeen jäähyn jälkeen ei HPK päässyt ennen kolmatta erää ylivoimalle. Erityisesti toisessa erässä kovissa kamppailutilanteissa Kärpät pelasi ajoittain sääntöjen rajamailla, mutta salliva tuomarilinja oli toisessa erässä vierasjoukkueelle suosiollinen. Toisaalta HPK ei joutunut ottelussa kertaakaan alivoimalle.

Lähtökohdat 

Vakuuttavasti Liigan piikkipaikalla porskuttavalla Kärpillä oli eräänlainen juhlapeli perjantaina. Joukkueen konkaripakki Lasse Kukkonen teki seuraennätyksen pelaamalla 585. ottelunsa Kärppien paidassa. Aiempaa ennätystä piti hallussaan pelaajauransa jo lopettanut Ilkka Mikkola.

Maalivahtipelaaminen 

Vehviläinen Kärppien maalilla pelasi erinomaisen ottelun. HPK sai luotua runsaasti maalipaikkoja, mutta Vehviläinen venyi kumiukon lailla lähes jokaisen kiekon eteen.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät oli laitojen läheisyydessä fyysinen ja pystyi pitkissä hyökkäyksissä pitämään HPK:n kulmissa. Kun HPK hyökkäsi nopeammalla rytmillä sai se Kärpät ajoittaiseen helteeseen omassa päässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät oli parhaimmillaan ylittäessään keskialueen vauhdilla. Osalan avausmaali syntyi kuitenkin pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Kärpät oli maalipaikoissaan niin tehokas kuin sarjakärjen kuuluukin ja HPK:n virheistä muodostui ratkaisevia.

Erikoistilanteet 

Erikoistilanteita ei ottelussa juuri ollut. Kärpät onnistui tappamaan kaksi alivoimaansa eikä päässyt kokeilemaan ylivoimalla kertaakaan.

Erikoista 

HPK ei saanut ottelussa ainuttakaan rangaistusta.

Ottelun ratkaisu 

Kolmannessa erässä Osalalle tarjoutui ilmainen maalipaikka. HPK pyrki lähtemään nopeasti hyökkäykseen kaistan ollessa auki. Teemu Turusen syöttö omassa päädyssä Eetu Tuulolalle päättyi kuitenkin suoraan Osalan lapaan, joka ei avopaikasta erehtynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo