Tehoton Jukurit kaatui HPK:n vieraana – Maalille palannut Eetu Laurikainen torjui kotijoukkueen voittoon

Eetu Laurikainen oli iso tekijä HPK:n voitossa.
HPK ja Jukurit kohtasivat tiistaina kierroksen ainoassa ottelussa Hämeenlinnassa. Kotijoukkue voitti lopulta vähämaalisen ottelun, kun vierasjoukkue ei kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan tarpeeksi hyvin.

Ottelun avauserä oli tasaviisikoin vierasjoukkueen hallintaa. Seitsemän kontrollilähtöä avauserään pelannut Jukurit hallitsi kiekkoa ja pääsi monipuolisesti maalipaikoille niin suorista hyökkäyksistä, kuin hyökkäysalueen pyöritysten kautta.

Kotijoukkue HPK:n maalipaikat jäivät vähäisiksi, sillä oranssipaidat jahtasi avauserässä enemmän kuin hallitsi. Ensimmäisessä erässä kerran ylivoimalle päässyt HPK pääsi laukomaan pariin otteeseen hyvästä paikasta, mutta Oskari Salminen kesti Jukurit-maalilla.

Avauserän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Patrik Puistolan kahden minuutin rangaistus.

Toinen erä oli niin ikään tasainen, mutta osat vaihtuivat siinä mielessä, että HPK pelasi vuorostaan enemmän hitaita lähtöjä Jukurien puolustaessa keskialuetta. Tästä huolimatta Jukurit painoi vimmatusti päälle, kuten toisen erän torjunnoistakin voidaan päätellä. HPK-vahti Eetu Laurikainen torjui 15 kertaa, kun Salmiselle torjuntoja kertyi vuorostaan vain kolme kappaletta.

Kamppailun ensimmäisen maalin viimeisteli hieman onnekkaasti kiekon saanut Sean Collins, joka pääsi laukomaan kiekon suoran hyökkäyksen päätteeksi maalin lähietäisyydeltä.

Kotijoukkueen johtoasema pitää

Kolmas erä alkoi Jukurien kannalta alavireisesti, kun Aatu Räty lähti 35 sekunnin jälkeen kahden minuutin istunnolle korkeasta mailasta. HPK-ylivoimaa ehdittiin pelata 41 sekuntia, kunnes Arttu Pellin viivatoimitus yllätti Salmisen.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun HPK-puolustaja Otto Latvala sai kiekon kasvoihinsa. Puolustaja poistui pukukopin puolelle kasvojaan pidellen, eikä palannut enää otteluun.

Ahkerammin laukonut sekä enemmän ottelua hallinnut, mutta viimeistelyn kanssa tuskaillut Jukurit sai vihdoin palkinnon ajassa 57.47, kun kokenut Jarkko Immonen toi vierasjoukkueen maalin päähän ohjattuaan kiekon maalin edestä ohi erinomaisesti torjuneen Laurikaisen.

HPK-viisikko ja Laurikainen pitivät kuitenkin huolen siitä, että kotijoukkueen johtoasema piti loppuun asti. Markus Nenonen laukoi vielä ottelun viimeisellä sekunnilla kiekon maaliin ja HPK voitti täyden pistepotin lukemin 3–1.