Tehokkuus aloitusympyrässä ratkaisi kolmen pisteen kohtalon Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
Robert Leino voitti aloituksen - HPK ottelun.
Jukurit meni HPK:ta vastaan kolme kertaa johtoon, mutta HPK kiri aina rinnalle. Lopulta ottelun kolmannen erän ratkaisumaalit syntyivät kahden aloitusvoiton jälkeen.
Lähtökohdat 

HPK kärsi edellisessä ottelussaan jatkoaikatappion HIFK:lle, mutta pahempi takaisku hämeenlinnalaisille oli ykkösvahti Emil Larmin loukkaantuminen. Siirtotakarajalla hankittu Janne Tavi pelaa alkukauden joukkuettaan Jukureita vastaan. Kyseessä on Tavin toinen ottelu HPK:n paidassa.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalilla torjuneen Antti Karjalaisen ottelu sai katastrofaalisen alun. Maalivahti lähti kulmaan hakemaan päätykiekkoa, mutta huitaisi osittain ohi. Peliväline päätyi Jukureiden Ville Leskisen lapaan, jolla oli helppo työ kiepauttaa vanhanaikaisella ottelun avausmaali tyhjään rysään. Muutoinkaan Karjalaisen otteet eivät vakuuttaneet. Irtokiekot eivät olleet kontrollissa ja hän tuntui usein kadottavan näköyhteyden pelivälineeseen.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustukselle sattui muutama todella ratkaiseva virhe. Avausmaalissa muutoin varsin hyvän ottelun pelannut Jesper Lindgren hävisi luistelukilpailun, jonka jälkeen maalivahti Karjalainen sössi kiekon suoraan vastustajalle. Jukureiden rangaistuslaukaus tuomittiin vastaavanlaisesta tilanteesta. Sillä kertaa Petteri Nikkilä ei saanut ylivoimalla kiekkoa haltuun ja vastustaja pääsi karkuun.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelaaminen näytti pitkään pään puskemiselta seinään. Kolmannen erän tehokas alku takasi kuitenkin pisteet kotijoukkueelle.

Erikoistilanteet 

HPK oli muuttanut ylivoimakoostumuksiaan ja se toi myös tulosta. Aiemmin laidoilla pelaavilla oli lavat ulospäin. Nyt ylivoimapelaamisessa oli parempi laukaisu-uhka laidoilla, kun toiselta puolelta pystyi laukomaan suoraan syötöstä.

Lähtökohdat 

Tavin siirryttyä HPK:hon sai Jukurit loppukaudeksi Hämeenlinnasta riveihinsä Harri Kainulaisen. HPK-kasvatti pelaa urallaan ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa vierasjoukkueen pelaajana. Kyseessä on Tavin tapaan Kainulaisen toinen ottelu uudessa joukkueessaan.

Vailla panosta pelaava Jukurit sai perjantaina ruman selkäsaunan KalPalta Kuopiossa, mutta nappasi kotikaukalossaan kaksi pistettä Sportilta voittomaalikilpailun jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Jukureiden maalilla Sami Rajaniemi pelasi suhteellisen varmasti. Muutaman kerran Jukurit-vahdin kontrolli irtokiekkoihin oli heikko, mutta kokonaisuutena hänen suorituksensa oli varsin hyvä.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit sitkui HPK:n matkassa kaksi erää, mutta kolmannessa alkoi jo painaa. Kohtaloksi koituivat hävityt aloitukset. Jukureiden kolmas erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun keskialoituksen jälkeen Otto Paajanen karkasi Petteri Nikkilän oivaltavasta syötöstä läpi ja ohitti Rajaniemen. Hetkeä myöhemmin Jukurit hävisi jälleen ratkaisevasti aloitusympyrässä ja Jere Innala laukoi suoraan Robert Leinon aloitusvoiton jälkeen kiekon maaliin.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit haistoi Karjalaisen epävarmuuden ja olikin muutamaan otteeseen laukauksen jälkeisessä irtokiekossa terävänä. Laukauksia sateli hieman heikoimmistakin kulmista.

Erikoistilanteet 

Vierailijoiden ylivoimassa ei ollut vaaran tuntua. Jukurit leipoi ja liikutteli kiekkoa varsin verkkaisesti, eikä hyviä laukaisupaikkoja avautunut. Alivoimalla joukkue oli hieman liian passiivinen ja HPK pystyi kiekottelemaan useaan otteeseen jopa sumpussa olleen Jukurit-neliön läpi.

Ottelun ratkaisu 

Kolmannessa erässä Robert Leino kauhoi hyökkäyspäässä aloitusvoiton suoraan Jere Innalan lapaan, joka laukoi kauden 20. osumansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo