Jukurit vei pidemmän korren tasaisessa kamppailussa Hämeenlinnassa – Piitulainen juhli 500. otteluaan Liigassa

Jukurit vei nimiinsä joukkueiden toisen kohtaamisen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Jukurit voitti Hämeenlinnassa pitkästä aikaa, kun ottelu päättyi vieraille numeroin 3–2. Jesper Piitulainen sai täyteen 500 liigaottelua.

HPK:n ja Jukurien kauden toinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen 3–2 voittoon. Joukkueiden kauden keskinäiset ottelut ovat nyt tasan, sillä ensimmäinen kohtaaminen meni HPK:n nimiin.

Hämeenlinna on ollut Jukureille vaikea paikka pelata, sillä edellisestä voitosta oli ehtinyt vierähtää ennen tätä iltaa peräti viisi vuotta.

Kotijoukkueen Mathias Trettenes oli ottelusta sivussa pelikiellon takia ja Jukurien Jesper Piitulainen sai illan pelissä täyteen 500 liigaottelua.

Tasainen vääntö kaikin puolin

Ensimmäinen erä eteni Jukurien hallinnassa, ja kotijoukkue esiintyi vaisusti. Kummallekaan joukkueelle ei siunaantunut erässä montaakaan hyvää maalipaikkaa.

Jukurit käytti omat paikkansa kuitenkin tehokkaasti. Ottelun maalihanat aukesivat vieraiden Joni Jurmon viivan tuntumasta lähteneellä laukauksella.

Erän puolivälin jälkeen ylivoimalla vierasjoukkueen Otto Mäkinen syötti upeasti maalin edustan läpi kiekon Niko Huuhtaselle. Hyökkääjä sai laittaa kiekon puolityhjään maaliin ja viedä oman joukkueensa 2–0 johtoon.

Ensimmäisen erän viimeisellä vitosella nähtiin erikoinen tilanne, kun kukaan kenttäpelaaja ei hetkeen tiennyt missä kiekko oli.

Kotijoukkueelta nähtiin pirteä alku toiseen erään ja HPK sai heti aikaan muutamia paikkoja. Myös vierasjoukkueelle avautui erän alussa muutamia hyviä maalipaikkoja.

Erän vanhetessa mikkeliläisten puolustaja haparoi kiekon kanssa, jolloin kaksi Kerhon pelaajaa saivat riistettyä kiekon. Siitä kiekko syötettiin Jere Jokiselle, joka pääsi nousemaan vapaasti ilman vartiointia maalille ja sai lauottua kiekon verkkoon.

Toisen erän puolivälin jälkeen HPK:n Artturi Toivola vain lähetti kiekon laidan läheltä maalille, ja maalivahti Karolus Kaarlehto joutui vain toteamaan kiekon menneen hänen selkänsä taakse.

Tilanne ei ehtinyt olla kauaa tasoissa, sillä Jukurit meni pian uudestaan johtoon Pekka Jormakan maalilla.

Kolmas erä oli joukkueilta tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua tilanteita vastapuolen päätyyn. Ottelun viimeisillä minuuteilla HPK yritti tasoittaa ottelun ilman maalivahtia. Kerho ei kuitenkaan onnistunut tuomaan ottelua tasoihin, ja Jukureille kirjattiin 3–2 voitto.