JYP potkun päässä pisteestä - HPK:lla harmina yksilövirheet

LIIGA / Raportti
Janne Lahden näyttävä viimeistely jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi.
HPK palasi voittojen tielle niukalla maalierolla. JYP ei löytänyt tauon aikana ratkaisua ongelmiinsa. Fyysinen ottelu ratkesi lopulta vasta pelin viime hetkillä.
Lähtökohdat 

HPK on kärsinyt kaksi tappiota sen jälkeen, kun se peittosi HIFK:n lokakuun lopussa. Viidennellä sijalla majaileva HPK palkkasi uutta verta riveihinsä. JYP saa vastaansa kovaa taistelevan kotijoukkueen, kun Niclas Lucenius haluaa joukkueensa lailla näyttää hankinnan olevan onnistuneen.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmille ottelu ei ollut ruusuinen. Harvakseltaan lauotut kiekot pomppivat pelaajista edestakaisin flipperipallon lailla. Huonompana iltana JYP olisi nauttinut tasaisemmasta pelistä.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustus ei tee juurikaan mitään ylimääräisiä liikkeitä. Syöttöjen antamisessa ei otettu riskejä ja kiekkojen purut onnistuivat ilman pitkiä kiekkoja. Yksittäisiä henkilökohtaisia virheitä puolustukselle tuli, mutta niistä vastustaja ei päässyt rankaisemaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue hyökkäsi terävästi ja laajalla rintamalla heti ottelun alusta lähtien. HPK sai paineen vastustajan alueelle helpon näköisesti. Teemu Turunen laukoi ensimmäisen erän lopussa ottelun ensimmäisen hyväksytyn maalin. Janne Lahden laukaus vaikeasta asennosta jäi lopulta ottelu ratkaisumaaliksi.

Erikoistilanteet 

HPK rakensi ylivoimakuvionsa nopeasti kuntoon ja sai erikoistilannepelin hyvin pyörimään. Negatiivista oli laiska puolustukseen lähtö, joka johti Juha-Pekka Hytösen läpiajoon alivoimalla. Epäonnista puolestaan oli Otto Paajasen katkennut maila viimeistelyn hetkellä.

Lähtökohdat 

Liigan hännillä tarpova JYP ei ole saanut konettaan käyntiin siihen tahtiin, kun siltä on osattu odottaa. Tappioputkessa maajoukkuetauolle lähtenyt JYP yrittää nyt ottaa uuden alun joukkuepelaamiseensa ja keskittyä pitämään paineen vastustajan kenttäpäädyssä.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen sai hyvin lämmöt päälle heti ottelun alkuhetkistä alkaen. JYPin maalivahti haparoi hieman HPK:n vauhdikkaan startin aikana. Kotijoukkueen ensimmäinen osuma oli otettavissa, mutta muuten joukkue sai kiitellä ottelun jälkeen veskariaan.

Puolustuspelaaminen 

JYP ei löytänyt tauon aikana viisasten kiveä puolustuksen ongelmiin. Kiekon saaminen pois puolustusalueelta oli tuskaista ja vastustajalle annettiin liikaa aikaa punoa juoniaan. Päävalmentajan Lauri Merikivellä on vielä paljon miettimistä, mistä löytyy se viisikkopelaamisen yhteen hitsaava tekijä.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka vierasjoukkue ei onnistunutkaan pitkissä hyökkäyspään pyörityksissä kuin satunnaisesti, niin sen tekemät pistohyökkäykset olivat sitäkin vaarallisempia. Hyökkääjät saivat korkealta karvaamalla ajoittain HPK:n puolustajat sortumaan virheisiin. Kiekko saatiin kotijoukkueen maaliin, mutta kiekko meni maaliin luistimen kautta ja osuma hylättiin potkuliikkeen takia. Ottelun lopussa yrittäminen lopulta palkittiin, kun Robert Rooba onnistui maalin teossa Philippe Cornetin epäonnistuneen kiekon purun jälkeen. Yksi maali ei riittänyt kuitenkaan pisteille saakka.

Erikoistilanteet 

JYP onnistui hyvin alivoimapelissään. Kakkoskiekkoja ei jätetty torjunnan jälkeen maalin eteen pyörimään ja maskin tekijän annettiin reippaasti maistaa komposiittia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo