Dellandrea debytoi, HPK puristi vihdoin voiton rankkareilla

LIIGA / Raportti
Markus Ruusu pelasi erinomaisen pelin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK paransi peliään, mutta lipsui johtoasemasta jälleen ottelun lopussa. Ty Dellandrea nähtiin ensimmäisen kerran JYPin paidassa.

HPK katkaisi neljän ottelun voitottoman putkensa kukistamalla JYPin rankkareilla lukemin 2−1. Kerhon varsinaisen peliajan maalin ja voittomaalin rankkareilla teki Joona Monto. Jyväskyläläisten ainokaisen teki Roni Allen.

Jyväskyläläisten uusi lainavahvistus Ty Dellandrea pelasi ensimmäisen ottelunsa Liigassa. Peliaikaa Dallas Starsin ykkösvaraus vuodelta 2018 kellotti yli 17 minuuttia kakkosketjun keskellä. Laidoilla pelasivat Jerry Turkulainen ja Brad Lambert.

Kanadalaisen debyytti oli lupauksia herättävä. Luistelu ja mailankäsittelytaito erottuivat, vaikka paikoittain peli meni oman ja vieraiden kuvioita seuratessa. Dellandrea myös ajoi rohkeasti päin vastustajaa, vaikka osassa fyysisiä tilanteita 20-vuotias näytti vielä jäävän selkeäksi kakkoseksi.

Itse ottelu oli HPK:n hallintaa lähes koko ottelun ajan. Avauserässä peli pyöri pääsääntöisesti vieraiden päässä, joskin yksittäiset JYP-tilanteet olivat erityisen vaarallisia, vaivihkaa tulleita nopeita hyökkäyksiä.

Kerhon syöttöpeli oli alkukauteen verrattuna laadukasta ja se sai toiveidensa mukaisesti nopeita katkoja JYP-hyökkäyksiin. Sen omat hyökkäykset soljuivat hyvin, mutta maalipaikkojen laatu ei seurannut ihan samalla tasolla kovaan kiekonhallintaprosenttiin nähden.

Kolmannessa erässä nähtiin HPK:lle liian tuttu johtoaseman sulaminen. Se pääsi yrittämään toisen maalin tekoa hyvistäkin paikoista lukuisia kertoja, mutta lopulta maalivalo syttyi omassa päässä. Juuso Ikonen otti ylilatautuneena turhan hyökkäyspään jäähyn, ja JYP tasoitti ilman maalivahtia ylivoimalla.

Jatkoajalla HPK pääsi yrittämään maalia ylivoimallakin. Sen peli tasakentälisin sujui tällä kertaa mainiosti, mutta yksikään kuudesta ylivoimasta ei tuottanut tulosta.

Markus Ruusu oli vieraiden paras pelaaja 29 torjunnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo