Molemmat saivat kiekon kahdesti verkkoon − Ilves teki yhden hyväksytyn maalin enemmän kovassa kamppailussa

LIIGA / Raportti
Vaikka Ilves voittikin ottelun, joutui Mike Halmo lusimaan avauserässä kahdesti liikaa pelaajia jäällä -jäähyn kärsijänä.
HPK ja Ilves tarjosivat Hämeenlinnassa viihdyttävän kiekkoelämyksen, vaikkakin kamppailu oli vähämaalinen ja tarkka. Ottelussa nähtiin muutamia erittäin tiukkoja tuomariratkaisuita.
Lähtökohdat 

Kovavireinen kotijoukkue oli jäänyt joulun jälkeen vain kerran pisteittä ennen illan Ilves-ottelua. Esitykset ovat pysyneet hallussa Emil Larmin loukkaantumisesta huolimatta. Tuuraajaksi HPK hankki Rasmus Reijolan RoKista.

Maailmanmestarinuorista kotijoukkue palkitsi omat poikansa Valtteri Puustisen ja Otto Latvalan.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Karjalainen pelasi miehekkäästi kotijoukkueen maalila, muttei pystynyt torjunnoillaan auttamaan tehotonta joukkuetta voittoon asti.

Puolustuspelaaminen 

Petteri Nikkilän kaltaisen johtavan puolustajan käytöskymppi ottelun päätöserässä kuvasti sitä, ettei HPK:n peräpäästä löytynyt aivan riittävästi malttia tukemaan joukkueen voittoaikeita.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK sai otteluun lentävän lähdön, kun kultakypärä Teemu Turunen pääsi kokeilemaan Riku Heleniuksen kestävyyttä rangaistuslaukauksesta.

Kotijoukkue sai avauserässä myös kerran kiekon ohi Heleniuksen, mutta päätuomari Joonas Kova hylkäsi maalin empimättä, eikä osumaa lähdetty sen enempää tarkistelemaan.

Helenius veti maalivahtien taistossa pidemmän korren, eikä HPK:n tehokas hyökkäyskalusto ollut lopulta tarpeeksi tehokas.

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoima ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä Ilvestä vastaan. Ensimmäisessä erässä Nikkilä joutui ottamaan jäähyn, ettei Joona Ikonen pääsisi karkuun.

Hämeenlinnalaiset saivat kokeilla ylivoimalla useammankin kerran, ja toisen erän loppupuolella Niclas Lucenius nautiskeli pelin maalin kulmalta tasoihin.

Lähtökohdat 

Ilves on voittanut vain yhden neljästä tämän vuoden kamppailustaan. Viimeisimpänä tupsukorvat hävisivät sarjajumbo Ässille viime hetken ratkaisumaalin myötä.

Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää ovat palanneet MM-kisareissultaan joukkueen riveihin. Hekin osallistuivat kukituksiin yhdessä valmentaja Olli Salon kanssa.

Maalivahtipelaaminen 

Ilveksen maalivahtipelaaminen on ollut suuri kysymysmerkki pitkin kautta. Riku Helenius on pystynyt otteillaan antamaan tamperelaisille mahdollisuuksia voittaa. Näin oli asiain tila myös Hämeenlinnan lauantai-illassa.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustus oli lauantai-illan ottelussa täystyöllistetty, kun HPK:n hyökkäykset vyöryivät kohti maalinedustaa. Ottelun edetessä isäntien ryske tasaantui, ja tamperelaisten peräpään työskentely helpottui sen myötä.

Hyökkäyspelaaminen 

Jos HPK:n Turunen sai avauserässä rehellisen rangaistuslaukauksen, pääsi vieraiden Joose Antonen puolittain läpi − hänenkin viimeistelynsä ontui.

Vierailijat saivat toisessa erässä peli-ilmeestään kiinni, ja pystyivät luomaan pelin hallintaan oikeuttaneita jaksoja.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ylivoima on yskinyt viime aikoina pahasti. Hämeenlinnassa joukkueen erikoistilannepelaaminen sai uusia muotoja, kun ylivoima keskeytyi kerran jopa vaihtovirheeseen.

Erikoista 

Ilveksen avausmaalia tarkasteltiin videolta kauan. Nikolas Matinpalon laukaus eksyi Karjalaisen suojiin, josta päätuomari Kova löysi sen videon avulla maalin arvoisesti.

HPK:n Antti Pennanen haastoi syntyneen maalin tuloksetta. Osuma oli Ilves-puolustajan liigauran ensimmäinen.

Ottelun ratkaisu 

Ilves keräsi lopulta tiukasta ottelusta pidemmän korren, kun peliväline tippui irtokiekosta Jerry Ahtolalle, joka viimeisteli voittomaalin Karjalaisen selän taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo