Ilves katkaisi maalituskansa HPK:n juhliessa voittoa ennätysyleisön edessä

Lebedeff torjui 34 kertaa, kun HPK otti jälleen uuden päänahan.
Kuuden ottelun kierroksella vahvassa vireessä oleva HPK isännöi ailahtelevaa Ilvestä. Kauden kolmas kohtaaminen päättyi HPKlle luvuin 4–2. Isännät kiittivät voitollaan ennätysyleisöä, kun lehtereille saapui 4 086 katsojaa.

Viikonlopun käynnistävällä kuuden ottelun kierroksella neljän ottelun pisteputkessa illan kamppailuun lähtenyt HPK isännöi kahden ottelun tappioputkessa tarpovaa Ilvestä. Kauden kolmas kohtaaminen päättyi HPKlle luvuin 4–2.

Illan sankariksi nousi ratkaisumaaleihin syöttöpisteet saanut Markus Nenonen. Ottelua seurasi 4 086 katsojaa, joka ohitti kauden aiemman yleisöennätyksen. Isäntien hyökkääjä Artturi Toivola pelasi illan ottelussa 300. Liiga-ottelunsa.

HPK laukoi maalit Ilveksen hallitsemassa avauserässä

Avauserä oli pääsääntöisesti Ilveksen hallintaa, vaikka isännillä oli lepoetu joukkueen pelatessa viikon ensimmäisen ottelunsa. Isäntien parhaimpina ketjuina erässä olivat Antti Pihlströmin johtama ykkösketju ja Matti Järvisen johtama kakkosketju, kun kaksi alempaa ketjua hävisivät laitakahinoissa kiekkoa vastustajalle.

Vierailla jokainen ketju sai maalipaikkoja luotua 34 toriuntaa ottelussa torjuneen Daniel Lebedeffin vartioimalle maalille. Vieraiden hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin teki kotijoukkueen kultakypärä Michael Joly ohittaen Marek Langhamerin Ilves-hyökkääjä Jarno Koskirannan avustamana. Osuman jälkeen isännät paransivat roimasti peliään alun vaikeuksien jälkeen. Jolyn kauden kahdeskymmenes maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Erkka Seppälä laukoi kauden ensimmäisen osumansa.

Ilves tasoitti toisessa erässä ottelun Haapalan maalilla

Toisessa erässä Jarno Pikkaraisen johtama ryhmä tuli raikkaalla jalalla kaukaloon, joten kiekonhallinta tasoittui avauaserästä. Ilveksellä oli tässäkin erässä monia hyviä paikkoja maalintekoon, josta palkinnoksi Henrik Haapala päätti Ilveksen seurahistoriaa tehneen maalittoman putken aikaan 182 minuuttia ja 42 sekuntia.

HPK ei lannistunut vieraiden kavennuksesta, sillä joukkue jatkoi virkeätä peliään ja haki väkevästi uusia maalipaikkoja. Taiston ensimmäisen rangaistuksen otti toisessa erässä HPK-paitaa urallaan myös pitänyt Ilves-puolustaja Otto Latvala.

Kotijoukkueen parhaimpia paikkoja erikoistilanteella oli puolustaja Pellillä, jonka laukaukset kilpistyivät Langhamerin varusteisiin. Ilvekselle tuli erän loppuhetkille mahdollisuus ylivoimaosumaan, kun Jere Hernriksson kampitti Les Lancasterin

Sarjan paras ylivoima sai kiekkoa maalille, mutta tulosta ei syntynyt. Hetki Henriksssonin rangaistuksen päättymisestä Haapala tasoitti ottelun illan toisella osumallaan. Haapalan maaleihin kokenut hyökkääjä Petri Kontiola sai syöttöpisteet.

Nenosen syöttökone ratkaisi ottelun isännille

Kolmas kaksikymppinen oli Ilvekseltä tehotonta pelailua ja HPK:lta järkevää pelaamista kotikaukalossaan. Rony Ahonen kampitti keskialueella polvellaan Samu Baun. HPK-puolustajalle vihellettiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus, jota vieraat eivät pystyneet hyödyntämään Lebedeffin ollessa muurina maalilla.

Kotiyleisön tunteet lämpenivät, kun Lancaster puolusti sääntöjen rajamailla HPK-hyökkääjiä. Tuomaristo ei nähnyt tilanteessa kuitenkaan mitään rikettä ja suhteellisen siisti taisto sai jatkua tasakentällisin. Erässä Lebedeff sai osumaa Haapalalta, mutta Ilves-hyökkääjää vauhditti Ahonen ja tästä tilanteesta tuomaristolle ei tullut tehtäviä.

Ottelun ratkaisun laukoivat ottelun loppuhetkillä kotijoukkueen Järvinen ja Veikko Loimaranta. Loukkaantuneelta Juuso Hietaselta kapteeninnauhan perinyt Nenonen oli ratkaisumaaleissa mukana.