Ilves ei häkeltynyt Tuulolan ulosajosta – Málekille uran ensimmäinen nollapeli Liigassa

Jakub Málek jätti HPK:n maaleitta ja torjui uransa ensimmäisen nollapelin.
Kuva © Topi Lainio
Seitsemän ottelun voittoputkessa illan otteluun saapunut Ilves hallitsi peliä ja voitti loukkaantumisista kärsineen HPK:n 0–4.

Hämeenlinnan torstai-illassa ottivat yhteen HPK ja Ilves. Kahden ensimmäisen erän perusteella ottelu oli melko tasainen, mutta lopulta Ilves karkasi kotijoukkueen ulottumattomiin ja otti vakuuttavan 0–4-voiton.

Ottelun avauserä tarjosi viihdyttävää ja fyysistä jääkiekkoa. Kumpikin joukkue sai pidempiä pyörityksiä aikaiseksi, mutta Ilves oli aavistuksen niskan päällä.

Erän loppua kohden ottelun kamppailuvaade alkoi selvästi kohota. Muutama minuutti ennen erän loppua Ilveksen Eetu Tuulola yritti vastaanottaa selkäpuolelta tullutta kontaktia, mutta osuikin HPK:n Rony Ahosta päähän. Tuulola sai tilanteesta suihkukomennuksen, joka oli hänelle jo kauden kolmas.

Maalia ei ensimmäisessä erässä kuitenkaan nähty, vaikka erikoistilannemahdollisuuksia oli niin koti- kuin vierasjoukkueellakin.

Ilves pääsee maalin makuun

Tuulolan rangaistuksen myötä HPK:n ylivoima jatkui vielä toisenkin erän alussa, mutta Ilves kesti loputkin alivoimastaan. Tämän jälkeen peli jatkui edellisen erän kaavalla: vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Hieman ennen erän puoliväliä Ilves onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Nopealla syötöllä vierailijat pelasivat kiekon vauhtiin Eetu Päkkilälle, joka hänelle tyypilliseen tapaan nousi terävästi laitaa pitkin ja terävällä laukauksella ohitti HPK-maalivahti Sami Rajaniemen.

Ilves onnistui maalinteossa myös toisen kerran. Hieman sekavan vaiheen jälkeen oma koira puraisi, kun Tommi Tikka riisti kiekon keskialueella ja karkasi läpiajoon. Tyylikkään harhautuksen jälkeen Tikka päätti läpiajonsa maaliin.

HPK:lle jäi vielä kirittävää viimeiseen erään. Erätauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 0–2.

Voittajasta ei epäselvyyttä

Ottelun viimeinen erä ei ollut kotijoukkueen kannalta toivotun kaltainen. Ilves hallitsi peliä ja Juuso Hietasen siniviivalta tullut laukaus jäi lopulta HPK:n parhaaksi yritykseksi.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Ilves karkasi jo kolmen maalin johtoon. HPK ei saanut kiekkoa purettua ja Ilveksen viivatoimitus jäi pelattavaksi HPK-maalin eteen. Jani Nyman löysi kiekon ensimmäisenä ja laittoi kiekon rauhallisesti maaliin.

Vierasjoukkue iski vielä kerran. Kahden miehen ylivoimalla Ilves pyöritti pitkään peliä, kunnes Petri Kontiola otti ohjat omiin käsiinsä. Kontiola laukoi tulisen lämärin ja taululle loppulukemat 0–4.

Ilveksen maalilla Jakub Málek torjui kaiken tarvittavan ja merkkautti uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa. Ilves on voittonsa myötä kahdeksan ottelun voittoputkessa, joka on sen seurahistorian kolmanneksi pisin. HPK puolestaan on illan tappion jälkeen kolmen ottelun tappioputkessa.