Ilvekselle kolme pistettä videotarkistusten jälkeen

LIIGA / Raportti
Joose Antonen ei päässyt pisteiden makuun Ilveksen voittaessa. Illan komein jalkakynä sentään tuli.
Illan mittaan nähtiin Hämeenlinnassa komea maalikimara. Ilves vei ottelusta lopulta kolme pistettä. Yleisö sai kuitenkin jännittää vielä ottelun lopussa videotarkistuksen tulosta.
Lähtökohdat 

Kolmen pisteen voitot on kiertänyt HPK:n joukkuetta ja suurin syy siihen löytyy joukkueen viimeistelystä. HPK sai katkaistua kahden ottelun tappioputkensa Jukureita vastaan. Nälkäinen Ilves ei ole helpoin vastustaja, kun joukkue lähtee hakemaan illan ottelusta täyttä pistepottia.

Maalivahtipelaaminen 

Ottelu lähti Emil Larmin näkökulmasta mahdollisimman huonosti liikkeelle, kun verkot soi selän takana jo vajaan minuutin kuluttua kiekon putoamisesta. Ensimmäinen osuma ei mennyt maalivahdin piikkiin, mutta iltaan mahtui pomppivia kiekkoja ja epävarmuutta ratkaisupaikoissa.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustus oli ensimmäisessä erässä helisemässä Ilveksen vyörytyksessä. Muun joukkueen tavoin puolustus nosti tasoaan ottelun kuluessa, mutta paniikkiratkaisuja nähtiin silti koko pelin ajan.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkäys paransi otteitaan ottelun edetessä. Ottelun alkupuolella ei kiekkoa saatu joukkuetoverin lapaan, mutta ensimmäisen erätauon temput toivat tähänkin asiaan parannuksen.

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoimapeli näytti jo olevan yhtä sekavaa, kun ottelun alun tasakentällisin pelaaminenkin. Petteri Nikkilä onnistui kuitenkin ampumaan siniviivalta apinan pois joukkueen selästä ja tekemällä samalla kavennusosuman.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Pisteen HPK:ta edellä oleva Ilves lähti hakemaan kolmea pistettä Hämeenlinnasta. Kärpille tappion kärsinyt joukkue hukkasi hetkeksi maalijyvänsä, mutta edellisten otteluiden numerot kertovat Ilveksen kyvyn laittaa verkot kireälle.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Heleniuksen iltaan osui hienoja pelastuksia ja vastapainoksi hieman epävarmempaa torjuntatyöskentelyä. Maalin yläkulmat olisivat tarvinneet ottelussa enemmän maalivahdin huomiota.

Puolustuspelaaminen 

Ei voi puhua rutiinisuorituksesta, kun vastustaja tekee useamman maalin joukkueen verkkoon. Ilveksen puolustusta ei kuitenkaan voi osoittaa sormella HPK:n maaleista. Kotijoukkue teki osumansa lähinnä yksilösuoritusten päätteeksi, eikä puolustusta solmuun veivaamalla.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen oli illan ottelussa tehokasta. Joukkue pisti HPK:n puolustusta nakkikioskille varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Teemu Rautiainen pääsi rokottamaan kasvattajaseuraansa tekemällä ottelun avausmaalin. Joose Antonen esitteli läpiajon päätteeksi illan komeimman jalkakynän. Ainoastaan Larmin nopeat reaktiot kotijoukkueen maalilla estivät pääsyn liigakierroksen hienoimman maalin tilastoihin.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ylivoima ei ottanut kunnolla tuulta alleen. Alivoimapeli toimi koko ottelun ajan vähintäänkin kohtuullisesti takaiskumaalista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo