HPK hyödynsi Ilveksen torkahdukset päätöserässä − Markus Kankaanperän tönäisy Matias Maccelliin hiljensi hallin

LIIGA / Raportti
Markus Kankaanperän toiminta herätti tunteita.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK ja Ilves mittelivät jälleen tasaisissa merkeissä, mutta lopulta kotijoukkue hyödynsi saamansa tilaisuuden ja nappasi voiton nimiinsä. Hämeenlinnalaisten Markus Kankaanperä töytäisi vastustajan tähtipelaajaa heti ottelun ensihetkillä.

HPK ja Ilves kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisään Hämeenlinnassa. Ensimmäisessä kohtaamisessa tamperelaisvieraat nousivat hieman hyvän tuurin avustamana jatkoaikavoittoon.

Tiistaina Ilves joutui lähtemään otteluun ilman kapteeniaan Eemeli Suomea. Myös keskushyökkääjä Matias Myttynen oli sivussa. Karanteenissa olevat pelaajat olivat yhä poissa tositoimista. Niko Peltola ja Miro Nalli palasivat tupsukorvien miehistöön.

Tasaviisikoin pelatessa ottelu HPK:n ja Ilveksen välillä eteni tasaisena, mutta päätöserässä puolustuksen virhe ja Petri Kontiolan peliäly nousivat ratkaisun avaimiksi.

Ottelun alussa nähtiin molemmissa leireissä jännitystä nostattava tilanne, kun HPK:n konkaripakki Markus Kankaanperä tuuppasi Ilveksen tähtihyökkääjä Matias Maccellia selästä laidan lähettyvillä. Hetken aikaa yleisöttömässä Hämeenlinnan jäähallissa oli tavallistakin hiljaisempaa, kun Maccelli tuskaili jään pinnassa.

Kankaanperä ei saanut tilanteesta jäähyä ja Maccelli poistui tovin kuluttua pukusuojaan. Kotijoukkueen pelaajien jännitys ulosajosta oli siis turha. Myös tupsukorvien kannalla olevat saivat huokaista helpotuksesta, kun Maccelli palasi kaukaloon toisessa erässä.

Lopussa Ilveksen keskittyminen herpaantui

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat ylivoimamahdollisuutensa. Kotijoukkue avasi maalihanansa erikoistilanteesta, kun Valtteri Puustinen ohitti Eetu Mäkiniemen Kontiolan syötöstä. Ilveksen Anssi Salmela oli hetkeä aiemmin ottenut 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Toisen erän alussa Ilves onnistui rokottamaan HPK:n hyvin pelannutta alivoimaa, kun Antti Saarela ohitti Eetu Laurikaisen tasoitusmaalin merkiksi. Tasakentällisin joukkueiden välille ei saatu suuria eroja, mutta kotijoukkue oli siirtyä johtoon viidellä viittä vastaan. Markus Nenosen laukaus upposi Ilves-rysään, mutta Tommi Tikka oli häirinnyt tilanteessa tupsukorvien veskaria. Maali hylättiin siis videotarkistuksen jälkeen.

Lopulta HPK siirtyi johtoon oikeallakin maalilla, kun 200. Liigan runkosarjaottelunsa pelannut Ossi Ikonen ohjasi maalin edustalta Santeri Lukan lähettämän laukauksen Mäkiniemen jalkojen välistä sisään. Osuma syntyi joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Hyökkäysalueelle näyttävästi noussut Kontiola tarjoili hetkeä myöhemmin kiekon Juuso Ikoselle maalin eteen ja tämä luritti taitavasti kotijohdoksi jo 3−1.

Viimeisten minuuttien aikana Ilves yritti vielä päästä pisteiden syrjään kiinni ilman maalivahtiakin, mutta Tommi Tikan tyhjään maaliin laittama kiekko sinetöi kolmen sarjapisteen kohtalon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo