Maali-iloittelu jatkui Hämeenlinnassa – HIFK haki revanssin HPK:sta kohahduttavien vaiheiden jälkeen

HIFK-hyökkääjä Teemu Turunen puraisi edelliskauden seuraansa kahdella maalilla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK ja HIFK iskivät toistamiseen yhteen kahden päivän sisään lauantai-illan kierroksella. HIFK onnistui hakemaan Hämeenlinnasta revanssin edellisen ottelun pettymyksen jälkeen. Ottelu päättyi HIFK:n 4–5-jatkoaikavoittoon.
Lähtökohdat

HPK nappasi kauden toisen täyden pistepotin eilen Helsingistä voittamalla HIFK:n 2–4. Kerho sai perjantain otteluun tehokkaan startin, kun jo avauserän jälkeen vieraat johtivat 3−0. Seuraavat kaksi erää hämeenlinnalaisryhmä oli puolestaan selkeästi ottavana osapuolena HIFK:n hallitessa peliä. HPK saikin kiittää täydestä pistepotista tehokasta viimeistelyään sekä maalivahti Joona Voutilaista, joka taisteli voiton hämeenlinnalaisille 38 torjunnallaan.

HIFK:n eilisen matsin loppukiri jätti joukkueelle varmasti suuren näyttämisen halun tämän päivän matsiin. Jos sama trendi perjantain ottelusta jatkuu, on HPK:lle tulossa hikinen lauantain alkuilta.

Maalivahtipelaaminen

Eilisessä ottelussa Helsingissä todenteolla urakoinut Joona Voutilainen ansaitsi paikkansa avaukseen myös lauantain kotiottelussa. Huippuvireen löytänyt Voutilainen jatkoi illan ottelussa siitä mihin eilen jäi tylsyttäen varmaotteisesti HIFK-hyökkääjien maalintekopaikkoja.

Ottelun edetessä Voutilaisella alkoi ilmetä haasteita HIFK-hyökkääjien painessa hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen HPK-päätyyn. HIFK:n neljäs osuma oli Voutilaiselle liikaa ja maalivahti päättikin tehdä tilaa HPK:n kakkosvahdille Antti Karjalaiselle.

Puolustuspelaaminen

HPK:n koitinkivenä pidetty puolustus esiintyi ottelussa jämäkkään malliin muutamaa missiä lukuunottamatta. HPK-pakit pelasivat omalla puolustusaluellaan itseluottamusta uhkuen, eikä kiekkoa alettu roiskimaan HIFK:n iskiessä päällle kovalla karvauksella. Pääasiallisesti puolustus toimi tasaviisikoin hyvin, mutta muutamaan otteeseen liiallinen itseluottamus johti epäonnistumiseen ja maaliverkon heilumiseen omassa päässä.

HPK-puolustuksen heikoimmasta suorituksesta vastasi konkaripuolustaja Arto Laatikainen, joka taklasi HIFK:n Micke-Max Åstenia toisen erän alussa suihkutuomion arvoisesti.

Hyökkäyspelaaminen

Hyökkäyspelaaminen oli illan kotijoukkueelta ottelussa vahvaa. Hyökkäyksiin lähdöissä HPK:n ajoitukset olivat kunnossa ja joukkue onnistuikin purkamaan HIFK:n vahvan keskialueen trapin hyvin. Erityisesti HPK:n nuorisokaartin Filip Krivosik ja Valtteri Puustinen esiintyivät edukseen. Krivosik viimeisteli ottelussa tehot 2+0 ja Puustinen jatkoi vahvoja otteitaan kasvattaessaan maalisaldoa jälleen yhdellä.

Erikoistilanteet

Edellisessä ottelussa Helsingissä HPK:lta nähtiin erittäin jämäkkää puolustamista alivoimalla. Illan ottelussa alivoima pelaaminen ei ollut isännillä aivan eilisen ottelun tasoa ja HIFK höykyttikin hämeenlinnalaisia kahteen otteeseen ylivoimalla.

Lähtökohdat

HIFK kärsi eilen kirvelevän 2–4-tappion HPK:lle. Punapaidat olivat Nordiksella pelatussa kohtaamisessa selkeästi niskan päällä ja joukkueelle jäikin varmasti paljon näyttämisen halua lauantain otteluun.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen harmitteli eilisen ottelun jälkeen punapaitojen huonoa starttia otteluun ja manasi erityisesti avauskymppiä ottelusta. Muutoin päävalmentaja ilmaisi tyytyväisyyttään suojattiensa pelaamiseensa. HIFK tuskin haluaa toistaa edellisen ottelun heikkoa starttia, joten vierasjoukkueen voidaan odottaa iskevän kovaa Hämeenlinnassa heti alusta alkaen.

HIFK:n maalinsuulla aloitti edellisessä ottelussa huilannut Atte Engren, joka pelasi kelpo ottelua aina kolmannen erään alkuun asti. Engren arasteli silminnähden toista jalkaansa ja toisen erätauon aikana HIFK:n luukkuvahtina toiminut Frans Tuohimaa korvasikin Engrenin tolppien välissä.

HIFK:n puolustuspelaaminen oli edellisessä ottelussa luvattoman lepsua. Illan otteluun helsinkiläispuolustus lähti selkeästi terävämmällä jalalla, vaikkakin HPK onnistui kurittamaan vierasjoukkuetta yhteensä neljän osuman verran.

HIFK-puolustaja Joonas Lyytiselle ottelu oli vaikea. Toisen erän lopussa puolustaja sortui jäähyilemään kahteen otteeseen lyhyen ajan sisällä päästäen HPK:n takaisin peliin mukaan. Aivan erän lopulla Lyytinen pääsi vielä seuraamaan lähietäisyydeltä HPK-hyökkääjä Filip Krivosikin kavennusmaalia tämän harhauttaessa alkuun HIFK-pakin näyttävästi ja iskiessä sen perään kiekon rysään.

HIFK:n hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta. Illan ottelussa yleisön katseet kiinnittyivät ensisijaisesti viimekauden HPK-pelureihin Otto Paajaseen ja Teemu Turuseen, jotka olivat hämeenlinnalaisten kärkipelaajia mestaruusjoukkueessa.

Erityisesti Teemu Turunen esiintyi ottelussa vahvasti. HIFK-hyökkääjä kuritti HPK:ta kahdella osumalla ja oli joukkueensa kantavia voimia illan ottelussa. Myös nuori hyökkääjä Anton Lundell avasi maalihanat tämän kauden osalta kahdella maalillaan. Lundellin toinen maali syntyi jatkoajalla ja oli ottelun ratkaiseva osuma.

HIFK:n ylivoima oli ottelussa tehokasta. Joukkue pääsi pyörittämään ylivoimaa yhteensä 9 minuutin edestä, joiden aikana joukkue painoi kiekon verkon perukoille kaksi kertaa.

Alivoima helsinkiläisillä oli nälkäistä. Neljästä rangaistuksesta huolimatta punapaidat eivät päästäneet yhtään alivoimamaalia.

Erikoista

Niin HPK kuin HIFK joutuivat vaihtamaan maalivahteja ottelun kolmannessa erässä. HIFK-vahti Engrenin nähtiin aristavan toista jalkaansa, kun HPK:n maalinsuulla torjunut Voutilainen puolestaan joutui tekemään tilaa Antti Karjalaiselle kaivaettuaan kiekkoa selkänsä takaa neljännen kerran.

Ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa HIFK:n päävalmentaja Pikkarainen kertoi Engrenin kärsineen ottelussa loukaantumisesta, joka johti maalivahdin vaihtamiseen.

Ottelun ratkaisu

HIFK:n nuori hyökkääjä Anton Lundell rokotti hämeenlinnalaisia kahteen kertaan ottelussa, joista toinen osuma lopulta upotti HPK:n lopullisesti ja takasi jatkoajan lisäpisteen helsinkiläisten matkaan.