HIFK:lle vierasvoitto − Kotkansalon tehokkuus nujersi maalaisserkut

Kotkansalo oli illan hahmo.
Kasperi Kotkansalo oli helsinkiläisten hahmo, kun tehot 2+1 kerännyt nuorukainen johti joukkueensa 4−1-voittoon HPK:sta.

HPK:n viikon toinenkin kamppailu päättyi ilman pisteitä, kun HIFK haki kolme pistettä Rinkelimäeltä lauantaina 4−1 (0-1, 2-0, 2-0). Helsinkiläisten ykkössankari oli Kasper Kotkansalo kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta vielä lupaava, kun Kerho sai luotua vieraidensa kanssa tasaväkisesti maalipaikkoja. Otto Latvalan laukaus vei kuudennella minuutilla kotijoukkueen johtoon ja kaikki näytti hämeenlinnalaisten kannalta hyvältä.

Ote kuitenkin lipsui hiljalleen enemmän vieraille. HPK sai edelleen luotua silloin tällöin paikkoja, mutta enimmäkseen kiekko viihtyi sen päädyssä. Kotijoukkue jaksoi enimmäkseen puolustaa sitkeästi ja pitää HIFK:n pois parhailta paikoilta, mutta se ei itse saanut vastaavia hallintajaksoja aikaiseksi.

Toisessa erässä vieraat saivat palkinnon, kun Kotkansalo pääsi yllättämään Eetu Laurikaisen kahdesti. Kolmannessa erässä Kotkansalo näytti jo saavan hattutempun aikaiseksi, mutta vieraiden kolmas merkittii Jere Innalalle. Teemu Tallberg viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

− Innala siellä pyytelee anteeksi, pitihän se sillekin yksi maali antaa vanhassa kotikaukalossa, virnuili Kotkansalo Innallalle merkittyä osumaa CMoren haastattelussa.

Laurikaiselle merkittiin ottelussa 31 torjuntaa. Vieraiden hyvin tarvittaessa pelannut Niilo Halonen torjui 20 laukausta.

− Olen tyytyväinen, että olemme pelanneet sellaista rohkeaa peliä. Nyt on vielä sellaista aikaa, että pitää haastaa itseä, epäonnistua, oppia niistä ja sitten onnistua, mietti Kotkansalo haastattelussa.

HIFK:n pelit jatkuvat tiistaina Jukureita vastaan. HPK matkustaa keskiviikoksi Kuopioon.