Dyk nykäisi HIFK:lle kahden pisteen rykäisyn − HPK sinnitteli pahasti varamiehisenä

Sebastian Dykin komea laukaus ratkaisi lisäpisteen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Varamiehinen HPK joutui taipumaan jatkoajalla paremmalleen kovasta ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta 1−2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1). HIFK otti pisteitä nyt yhdeksännessä ottelussa peräkkäin.

HIFK venytti pisteputkeaan yhdeksään otteluun hakemalla 2−1-jatkoaikavoiton Hämeenlinnasta. Ottelun voittomaalin kiskaisi alakulmaan suoraan syötöstä Sebastian Dyk. Niilo Halonen torjui vieraiden maalilla 18 kertaa.

HPK:lta puuttui vakiokokoonpanostaan liuta avainmiehiä, kun sen marssijärjestyksessä ensimmäisistä senttereistä sekä Petri Kontiola että Tommi Tikka olivat sivussa. Lisäksi HPK:lta puuttui muun muassa Santeri Lukka. Jere Innala palasi kuitenkin pitkän EHT- ja karanteenitauon jälkeen kokoonpanoon. Lisäksi loistavaa kautta pelaava Eetu Laurikainen oli tällä kertaa vuorossa, kun torjuntavuoron sai edellisen kerran tammikuussa pelannut Daniel Lebedeff.

Huonosta kokoonpanotilanteesta huolimatta HPK sai aikaan sitkeän taistelun ja oli tovin jopa kaikissa pisteissä kiinni. Kahden erän jälkeen kumpikin maali oli säilynyt koskemattomana ja kolmanteen erään mentiin täten lukemissa 0−0.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vihdoin kolmannessa erässä. HPK:n neljäs ylivoima tuotti tulosta, kun Arto Laatikainen hiipi b-pisteelle ja laukoi ranteella etuyläkulmaan. Santtu Hakasen esimerkillinen maskipelaaminen jätti Halosen vailla mahdollisuuksia. Tätä ennen HPK:lla oli toisessa erässä kolme ylivoimaa, mutta sen vakiomiehien poissaolo teki selkeästi hallaan pyörityksen onnistumiselle.

Orastava toive kolmesta pisteestä ei kantanut kuitenkaan loppuun asti. Jesse Saarinen ujutti ylivoimalla vieraat tasoihin Juha Jääskän ja Mikko Kousan syötöstä. Peli meni jatkoajalle, vaikka kiekko kävi vielä kerran HIFK-maalin tolpassa Valtteri Jeskasen laukauksesta.

Jatkoajalla pitkään kiekkoa pitänyt kotijoukkue menetti pelivälineen ja HIFK pääsi apajille hyökkäyspäädyssä. Jere Sallinen laittoi komean poikkisyötön, ja Dyk pamautti suoraan siihen sydämensä kyllyydestä. Kiekko upposi takakulmaan ohi hyvän ottelun 24 torjunnalla pelanneen Lebedeffin.

HIFK nousi kahdella pisteellä nyt kahdeksan pisteen päähän sarjaa johtavasta Lukosta. HPK:n piste oli sille pieni lohtu taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta, jonka parhaassa tilanteessa on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä oleva Vaasan Sport.