17-vuotias Tuomas Uronen debytoi virheettömästi HIFK-hyökkäyksessä – Jere Jokinen jatkoi helsinkiläisten murheellista alkukautta

Jere Jokinen ratkaisi ottelun 37 sekuntia ennen päätössummeria
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Perjantai-illan viiden ottelun Liiga-kierroksen yksi näytöksistä nähtiin Hämeenlinnassa, jossa HPK isännöi HIFK:ta. Kauden ensimmäisen kohtaamisen tavoin isännät juhlivat voittoa, kun trillerin voitto kirjattiin HPK:lle lukemin 3–2.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä HIFK oli ilkeä isäntä voittaen HPK:n lukemin 4–1. Kauden toinen kohtaaminen päättyi Hämeenlinnassa HPK:lle luvuin 3–2.

Helsinkiläisvieraiden paidassa pelasi uransa ensimmäisessä Liiga-ottelussa 17-vuotias hyökkääjä Tuomas Uronen, joka sai nelosketjussa kohtuullisesti vastuuta ja täytti moitteettomasti roolinsa.

HPK aloitti vahvasti

Avauserä käynnistyi isäntien vahvalla paineella, josta palkinnoksi joukkue sai jo ensimmäisellä peliminuutilla illan ensimmäisen ylivoiman. Iloa kesti vain noin minuutin, kunnes pelikiellosta kokoonpanooon palannut Mathias Trettenes koukkasi puntit tasoihin.

Molempien joukkueiden alivoima oli hyvää, vaikka kummankin ylivoima tuotti kohtuullisia paikkoja. Tasaviisikoin kotijoukkue oli vahvasti pelin päällä, eikä vieraat suuremmin kiekkoa pystyneet hallitsemaan. HIFK:lle ei auennut erässä huippupaikkoja.

Ottelun maalinteon aloitti vastahyökkäyksestä Antti Philström komealla laukauksella. Osuman esityöstä vastasi edelliset kolme kautta HIFK-paitaa kantanut Rony Ahonen.

Erässä nähtiin illan komein taklaus Oliver Kiljusen tarjotessa kovuutta Otso Rantakarille. Lisäksi HIFK:lle vihellettiin erikoinen rangaistus, kun Otto Karvinen huitoi kahden minuutin arvoisesti Philströmiä aloituksen jälkeen. Kiihkeän avauserän aikana ei vältytty myöskään maalineduskahakoilta.

Hyvä toinen erä toi vieraille palkinnoksi avausmaalin

Tasaisessa toisessa erässä avausminuutilla HPK lisäsi johtoaan Eetu Liukkaan syöttäessä näyttävästi Aleksi Mustoselle. Vieraat eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat avauserää pirteämpää peliä. Virkeä pelaaminen toi ansaitun palkinnon Kasper Kotkansalon kaventaessa ottelun.

Puolustajan 58 ottelun maalittoman putken katkeamista seurasi lähietäisyydeltä virheettömästi tässäkin erässä pelannut Uronen. Erän aikana Valtteri Savolaisen maila osui ikävästi Rantakaria kasvoihin, mistä HPK-hyökkääjälle vihellettiin kaksiminuuttinen. Vieraiden ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä laadukkaita maalipaikkoja siunaantunut.

Muutama minuutti ennen erätaukoa Arttu Pelli sai osuman käteensä, kun Teemu Tallbergin taklaus yllätti HPK-puolustajan. Viimeisellä minuutilla Steve Moses sai kasvoihin osumaa maalinedustilanteessa Niilo Halosen maalilla.

Jere Jokinen ratkaisi ottelun

Rikkonainen kolmas kaksikymppinen oli ajoittain paluu avauserän tunnelmiin, kun kotijoukkue tuli vahvasti erätauolta. Erän loppupuolella vieraiden Juha Jääskä haki vauhtia isäntien vaihtoaitioista, kun hänet taklattiin sinne.

Monet pitkät kiekot sekoittivat kuitenkin isäntien peliä ja vieraat tasoittivat ottelun. Rantakari laukoi tulisen laukauksen siniviivalta ja puolustajan Liiga-uran 40. maalille Lebedeff ei mahtanut mitään. Kiekon ollessa maalissa Iiro Pakarinen kolasi tahattomasti HPK-vahdin ja tärskyn johdosta kaukaloon syntyi pieni pystypaini.

Painista Ilari Melartille ja Ossi Ikoselle tuomittiin salomonintuomiona kahden minuutin rangaistukset. HPK jatkoi takaiskun jälkeen hyvää peliään ja 37 sekuntia ennen loppua Jere Jokinen tarjosi vieraille kylmän suihkun ratkaistessaan ottelun.

Kolmannessa erässä isäntien ajatukset eivät olleet osittain edes joukkueen sisäisesti tiedossa, sillä muutamia kertoja kotijoukkueen pelaajat törmäilivät keskenään.