Lucenius mestaroi hirmutehot lannistunutta Ässät-nippua vastaan

LIIGA / Raportti
HPK jyräsi Ässien yli.
HPK kaatoi perjantaina Ässät helposti. Niclas Lucenius vietti viiden tehopisteen iltaa lamaantunutta Ässät-nippua vastaan.
Lähtökohdat 

HPK:n otteet joulun jälkeen ovat olleet takkuisia ja se on menettänyt kolmen pisteen voittoja viime hetkillä. Ykkösvahti Emil Larmin loukkaantuminen ei helpota HPK:n taistelua suorasta pudotuspelipaikasta. Ässiä vastaan kotijoukkue sai jalkeille Larmia ja Janne Lahtea lukuunottamatta likimain parhaan mahdollisen kokoonpanon.

Maalivahtipelaaminen 

Perjantain ottelu oli Antti Karjalaiselle karmea. Ässät ei hyökännyt ottelussa käytännössä lainkaan, mutta yhtäkkiä toisessa erässä se olikin kahden pelaajan ylivoimalla ja kiekotteli HPK:n alivoimakolmikon solmuun. Ennen maalia Karjalainen ehti sentään torjua pari kertaa, muuten ottelussa roolina oli lähinnä purkukiekkojen pysäyttely.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaaminen ei joutunut koville. Vierasjoukkueen rakentelusta puuttui ajatus ja virta. HPK ei päästänyt Ässiä kontrolloidusti keskialueen yli ja katkaisi harvat pyristelyt viimeistään siniviivalle.

Hyökkäyspelaaminen 

Philippe Cornet avasi kotijoukkueen maalihanat jo kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Avauskympillä HPK:lla oli paikkoja tehdä pari lisäosumaakin, mutta kiekko ei suostunut menemään tyhjäänkään Ässät-maaliin. 

Lopulta hyökkäyspelaaminen tuotti riittävän määrän maaleja ja vähän päälle. Niclas Lucenius mässäili tehopisteet 2+3.

Erikoistilanteet 

Ässät tarjoili HPK:lle monta mahdollisuutta harjoitella ylivoimaa. HPK oli siinä pitkälti Luceniuksen varassa. Perjantai-illan saldona HPK:lla oli kaksi ylivoimamaalia.

Toisessa erässä HPK:n jo pelatessa alivoimalla Jesper Lindgren otti kurittoman jäähyn ja Ässät hyödynsi paikkansa. Ässien maalin jälkeen Lucenius viimeisteli illan toisensa alivoimalla.

Lähtökohdat 

Ässien loukkaantuneiden pelaajien lista on pitkä. Myös loppukausi voi tuntua porilaisista pitkältä, kun mahdollisimman kunniakasta loppua lukuunottamatta ei kummoisia panoksia ole.

Maalivahtipelaaminen 

Kaksi maalia hanskapuolen ylänurkkaan avauserässä olivat Andreas Bernardille liikaa. Ässät vaihtoi hänen tilalleen Henri Kiviahon, joka joutui antautumaan vielä kolmasti. Iltaan mahtui muutamia hyviä perustorjuntoja, mutta aivan huippuvenytyksiin ei Kiviahon tarvinut turvautua.

Puolustuspelaaminen 

Ässät oli ottelun alussa aivan puolivaloilla liikenteessä ja HPK pääsi hyödyntämään. Ässät laukoi myös useita pitkiä kiekkoja, erityisesti ottelun toisessa erässä. Kolmannessa erässä porilaiset saivat rivejään paremmin kasaan ja välttyi pahemmalta nöyryytykseltä.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli liki olematonta. Harvat rynnistykset päättyivät kuljetuksen jälkeen pattitilanteeseen ja HPK pystyi usaein tuplaamaan kiekollisen riskittömästi jo hyökkäysalueen siniviivan kulmaan. Vaarallisimmat paikat meinasivat aueta HPK-puolustuksen kompuroinneista.

Erikoistilanteet 

Ottelun ainoan ylivoimansa Ässät hyödynsi kliinisesti, kun kaksi HPK-pelaajaa istui jäähypenkillä. Alivoimapelaaminen tuli Ässille tutummaksi ja siitä porilaiset selvisivät suhteellisen kuivin jaloin.

Erikoista 

Lucenius oli saanut uuden mailan vuoden ensimmäiseen otteluunsa ja tulosta syntyi heti viiden tehopisteen edestä.

Ottelun ratkaisu 

HPK:n salama-alku katkaisi Ässien pyristelyn heti kättelyssä ja Kerho oli kuskin paikalla läpi koko ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo