HPK taisteli kolme pistettä - Robert Leinolle myös kolmen pisteen ilta

Yritystä ei puuttunut, kun molemmat joukkueet hakivat ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan.
HPK otti kolme pistettä Ässiltä joukkueiden kohdatessa Hämeenlinnassa. Jäähyjen sävyttämässä ottelussa tehtiin monta osumaa erikoistilanteiden aikana. Kotijoukkue vei ottelun lopulta lukemin 4-2.
Lähtökohdat

HPK on onnistunut napsimaan pisteitä kauden ensimmäisistä otteluistaan. Ässiä vastaan joukkue lähtee hakemaan ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. Joukkue kaipaa lisää viimeistelijöitä vastustajan maalille.

Maalivahtipelaaminen

Emil Larmi esiintyi vakuuttavasti HPK:n maalilla. Ottelun kolmannen erän kavennuksessa näkyi johtoaseman mukanaan tuoma herpaantuminen yhdessä puolustuksen kanssa. Maalivahdin iltaan kuului muutamia näyttäviä torjuntoja ja muutamia kiekon pomputteluja.

Puolustuspelaaminen

HPK:n puolustus sai pidettyä vastustajan terävimmän liikkeen aisoissa. Näyttävimmät, mutta samalla vaarattomimmat virheet sattuivat siniviivalla ylivoimaa pelatessa.

Hyökkäyspelaaminen

Jere Innala toi piristävän ruiskeen HPK:n hyökkäyspeliin. Varsinkin ensimmäisessä erässä Innala oli näkyvässä roolissa Ässien kenttäpäädyssä. Joukkue pystyi kääntämään pelin suuntaa nopeasti kiekon riistojen jälkeen. Kiekon hyvällä siirtelyllä joukkue loi avoimia maalipaikkoja, josta Janne Lahti sai nauttia ottelun toisessa erässä. Robert Leinolla oli onnistunut ilta kolmen syöttöpisteen myötä.

Erikoistilanteet

Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli kokonaisuudessaan terävää. Ässien Jarmo Kärki pääsi puhkaisemaan HPK:n alivoimakentällisen.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat

Ässät lähtivät kotijoukkueen malliin hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan. Joukkueen tekemistä on haitannut runsaat jäähyminuutit. HPK:ta vastaan ei ottelua myöskään jäähyaitiosta voitettaisi.

Andreas Bernard ei voinut erikoistilannemaaleille mitään. Sen verran vapaasti HPK pääsi virittelemään laukauksiaan. Jere Innalan läpiajon torjunta oli joukkueen kannalta tärkeä, koska joukkue oli juuri kokenut kaksi takaiskua.

Ässien puolustus oli muutaman potkun kotijoukkueen hyökkäystä jäljessä, se näkyi myös joukkueen ottamien jäähyjen määrässä. Puolustus oli kuitenkin hyvin maalivahdin tukena runsaiden erikoistilanteiden aikana ja vastustajan syöttöjä katkottiin tasaiseen tahtiin.

Ässät pystyi luomaan ajoittain vaarallisia tilanteita HPK:n maalille. Tehokkaat hyökkäyspään pyöritykset, joilla saadaan vastustajan puolustus väsytettyä, jäivät kuitenkin odottamaan itseään.

Ässät eivät saaneet alivoimakuvioita järjestykseen ja se osaltaan auttoi kotijoukkuetta näyttämään ylivoimalla hyvältä. Ylivoimalla tuli onnistuminen, mutta kiekkoa olisi voinut liikutella terävämmin hyökkäysalueella. Jarno Kärki näytti, miten kiekko napautetaan nätisti yläriman alle ylivoimalla.