Tiukasta tappiosta sisuuntunut HIFK kukisti Tapparan tunteita kuumentaneessa ottelussa

LIIGA / Raportti
Sebastian Dyk teki HIFK:n ensimmäisen maalin.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Helsingin IFK onnistui repimään voiton ensimmäisen osaottelun voittaneesta Tapparasta. Runsaasti maaleja ja jäähyjä sisältäneen pelin sankariksi nousi kotijoukkueen Julius Nättinen.

Vain vajaa 19 tuntia siitä, kun edellinen ottelu päättyi, Helsingin IFK ja Tampereen Tappara kohtasivat toista kertaa Helsingin jäähallissa. Eilisestä tappiosta sisuuntunut HIFK otti hallitsevan Suomen ja Euroopan mestarin aisoihin ja vei välierän toisen otatuksen luvuin 4–2.

Ilman Ilari Melartia ja Juha Jääskää pelannut HIFK sai heti ottelun alkuun ylivoiman, mutta kaksiminuuttisen vaarallisimman maalipaikan loi Tappara, kun Philip Granath pääsi puolittaiseen läpiajoon alivoimalla. Roope Taponen kuitenkin torjui Granathin yrityksen.

Myös toisessa päädyssä maalivahtipeli toimi heti ottelun alusta alkaen, kun Tapparan Christian Heljanko torjui vakuuttavasti Kristian Vesalaisen rangaistuslaukauksen.

Tappara onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Waltteri Merelä onnistui ylivoimalla lyömään Niko Ojamäen laukauksesta lähteneen ja Taposen patjoista kimmonneen irtokiekon maaliin.

Tunteet kuumenivat

Toisessa erässä HIFK pääsi ylivoimalle, kun Tapparan Mikael Seppälälle tuomittiin jäähy maalivahdin estämisestä. Vajaa minuutti myöhemmin tapahtui sama toisessa päädyssä, kun Iiro Pakarinen törmäsi Heljankoon, mutta jäähyä tästä ei tuomittu.

Liisterin tahmeasta ylivoimasta läpi pudotuspelien kärsinyt HIFK sai vihdoin onnistumisen, kun Julius Nättisen poikittaissyöttö tavoitti Sebastian Dykin, joka oli jäänyt Tappara-puolustukselta merkkaamatta maalin kulmalla. Dyk kiitti syötöstä ja nosti kiekon terävästi maaliin.

Maalivahtikolareiden ja HIFK:n maalin jälkeen tunteet kuumenivat molemmilla joukkueilla, ja pelikatkoilla alkoi näkyä yhä enemmän painiotteita.

Helsinkiläiset onnistuivat maalinteossa vielä toistamiseen toisessa erässä. Otto Paajanen teki vahvan esityön ja syötti kiekon maalin edessä päivystäneelle Micke-Max Åstenille. Åsten löi kiekon maaliin aivan Heljangon nenän edestä.

HIFK:n johtoasemaa ei kauaa kestänyt. Kun erää oli vain kymmenen sekuntia jäljellä, Tappara nousi tasoihin. Paajasen istuessa jäähyaitiossa tulitti täysin vapaaksi jäänyt Merelä toistamiseen kiekon HIFK-maaliin.

Nopea maali heti erän alkuun

HIFK ei tarvinnut kolmannessa erässä kuin 30 sekuntia, kun se nousi jälleen johtoon. Nättinen laukoi Tappara-alueella vapaana seilanneen kiekon aivan hyökkäysalueen keskeltä maaliin.

Ottelun lopulla nähtiin odottamaton tilanne, kun ensimmäisen ottelun ratkaissut Tapparan Veli-Matti Savinainen törmäsi lujaa päätuomari Joonas Kovaa päin. Sen suuremmilta vahingoilta vältyttiin, vaikka Kova makasikin hetken jään pinnassa tuskallisen näköisenä.

HIFK varmisti voittonsa, kun ottelua oli jäljellä vain puolitoista minuuttia. Siirretyn rangaistuksen aikana Pakarinen ohjsi kiekon tolppaan, mutta koska häntä rikottiin läpiajon aikana, tuomittiin tilanteesta suoraan maali.

Ottelun loppua kohden HIFK:n ote Tapparasta pysyi, eikä vierasjoukkue onnistunut ylivoimistakaan huolimatta enää kirimään HIFK:n johtoa.

Voitot ovat nyt tasan 1–1. Seuraavat kolme ottelua pelataan Tapparan kotikentällä Tampereella, joista ensimmäinen keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo