Tappara pyöritti peliä ja HIFK iski maalit – helsinkiläisten tappioputki poikki

Niilo Halonen nappasi maalillaan 30 torjuntaa ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.
Perinteiset liigaseurat kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Helsingissä nähtiin kaksi erää Tapparan pyöritystä, mutta HIFK iski maalit ja katkaisi tappioputkensa lukemin 4–2.

Molemmat joukkueet ovat lukeutuneet Liigan alkukauden alisuorittajiin. Joukkueet ovat pelanneet 11 ottelua, joista Tappara on voittanut viisi ja HIFK neljä. Tamperelaisten nuoli osoitti ylöspäin, sillä se voitti kovan lohkonsa CHL:ssä. HIFK on sen sijaan CHL-ottelut mukaan lukien hävinnyt viimeiset neljä ottelua.

Joukkueiden kokoonpanoista uupui muutamia avainpelaajia loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Sen sijaan Tapparaan palannut Joona Luoto pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa kirvesrinnoissa.

Ottelun alku oli helsinkiläisten hallintaa, mutta toisestä erästä eteenpäin kuskin paikalla toimi Tappara. Se pyöritti peliä ja ennen ottelun viimeistä kymmenminuuttista joukkue oli vielä nollilla. Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla se iski kaksi maalia.

HIFK otti kuitenkin makean kotivoiton lukemin 4–2. Se näytti, että jääkiekossa ainoastaan maalit lasketaan. Se pysyi voiton syrjässä kiinni Niilo Halosen loistavien torjuntojen ansiosta.

Ottelun avausmaalista vastasi ylivoimalla Eetu Koivistoinen, jolle maali oli kauden toinen. Viime kauden Suomen mestari kärsi alkukaudella loukkaantumisesta, mutta sentteri on peli peliltä päässyt paremmin mukaan Ville Peltosen pelikirjaan.

Illan toisen maalin iski jälleen kotijoukkue ja Juha Jääskä kauden kolmannella maalillaan. Kiekko näytti menevän helposti etukulmasta sisään ohi Christian Heljangon. Kumpaankin maaliin syötön nappasi Otto Paajanen.

Ensimmäisessä erässä kuskin paikalla oli HIFK. Kotijoukkueen pelaajat ehtivät tilanteisiin ensimmäisinä ja vaikka Tappara sai laukauksia aikaan, olivat ne vierasjoukkueen harmiksi lähes ainoastaan yksilöiden maalintekoyrityksiä.

Kulmapainia ja Tapparan pyöritystä

Tappara aloitti toisen erän vahvasti ja kotijoukkue joutui räiskimään kiekkoja ulos alueelta. Tappara ei neljän minuutin ylivoimansa aikana saanut aikaan kuin muutaman laukauksen, mutta paikkoja oli vierailla ylivoiman jälkeenkin.

Tilanne pysyi kuitenkin sitkeästi muuttumattomana. Pelaaminen muuttui kulmaväännöksi, sillä ylimääräistä tilaa tai aikaa ei haluttu vastustajalle antaa.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkueen avausviisikon vaihto venyi kaksiminuuttiseksi ja päättyi lopulta jäähyyn. Tappara pyöritti peliä, mutta tehokkuus ja viimeistely jäivät piippuun. HIFK ei pystynyt toisessa erässä pelaamaan omaa viisikkopeliään, sillä syötöt lipsuivat ohi ja Tappara piti ahkerasti kiekkoa.

Jääkiekko on maalintekopeli

HIFK oli täysin purjeissa, mutta Koivistoinen pääsi karvaamaan kiekon Tapparan puolustajien sekaannuksen vuoksi ja iskemään illan toisen täysiosuman.

Heti maalin jälkeen tamperelaiset iskivät kuitenkin illan avausmaalin ja Halonen joutui antautumaan ensimmäisen kerran Waltteri Merelän iskiessä kiekon verkkoon aivan maalin edustalta.

Tapparan työ palkittiin myös toisen maalin muodossa, kun kauden ensimmäisen pelinsä Tapparassa pelannut Luoto iski maalin kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Tappara vyörytti ja vei ottelua reilut kaksi erää, mutta kotijoukkue HIFK iski maalit valtavalla prosentilla. Paajanen pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin ja iski näin illan kolmannen tehopisteensä. Kotijoukkue puolusti, söi kiekkoja ja katkaisi neljän ottelun tappioputken. Vaikka voitto napsuikin tilille, on pelissä silti runsaasti korjattavaa.