Kakkosvalmentajien taistelu päättyi HIFK:n Samuel Tilkasen voittoon – Tapparan pitkä voittoputki poikki

Tapparasta ei ollut HIFK:n pysäyttäjäksi tänään.
HIFK oli illan taistelussa maalin verran parempi ja katkaisi Tapparan pitkän voittoputken lukemin 4–3.

Illan kärkiottelun molemmat joukkueet lähtivät kakkosvalmentajiensa komennossa, kun sekä HIFK:n Ville Peltonen ja Tapparan Jussi Tapola joutuivat olemaan sivussa illan ottelusta. Samuel Tilkanen vei paremmuuden Tuomas Tuokkolalta, kun kahdeksan päivää levännyt HIFK oli parempi joukkue maalein 4–3. Samalla helsinkiläiset nousivat Liigan kärkipaikalle.

Ensimmäisessä erässä Helsingissä vietettiin maalijuhlia molempien joukkueiden ollessa maalintekotuulella. Erän alussa HIFK tuli vahvasti päälle. Ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa vain 48 sekuntia, kun runkosarjassa 200. Liigaottelun pelanneen Johan Motiniin laukaus upposi Sebastian Dykin ohjauksesta ohi Christian Heljangon.

Kauaa ei tarvinnut odottaa, kun Tappara toi pelin tasoihin. Kauden ensimmäisen osuman tehnyt Sami Moilanen unohdettiin aivan vapaaksi maalin edustalle, eikä hyökkääjä erehtynyt laukauksessaan  ja Niilo Halonen keräsi ensimmäisen kerran kiekon selkänsä takaa.

Ottelun kuudennella minuutilla joukkueet osuivat vuoron perään. Ensin Olli Palola vei kotijoukkueen suoralla hyökkäyksellä uudelleen johtoon Rony Ahosen ja Roni Hirvosen esityöstä. Vierailijoiden tasoitus tuli alle minuuttia myöhemmin, kun Patrik Virta pääsi ohjaamaan Veli-Matti Vittasmäen ohjauksen maaliin.

Erän loppupuolella nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin HIFK meni jälleen johtoon illan toisen pisteen tehneen Dykin syöttäessä kiekon toisella laidalla vapaana nousseelle Teemu Tallbergille. Vain reilua minuuttia myöhemmin tamperelaiset toivat taas pelin tasoihin, kun Virta syötti kiekon taaksepäin viivaan ja Casimir Jürgens laukoi kiekon ohi Halosen.

Erän aikana varsinkin Tapparalla oli useita hyviä maalipaikkoja parhailta maalitekosektoreilta, joista useampi tuli vastahyökkäyksistä HIFK:n viisikon etäisyyksien venyessä avauksissa. Vierailijat puolestaan saivat pidettyä HIFK:n pois parhailta paikoilta, mutta kotijoukkue käytti paikkansa erittäin tehokkaasti.

Toisessa erässä laitettiin maalihanat kiinni

Toisessa erässä ei enää verkkoja heiluteltu ensimmäisen tapaan. Kertaalleen kiekko saatiin HIFK-maaliin, mutta maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Tilanteessa Jukka Peltola kiersi maalin ja syötti maalineteen, josta Kristian Kuusela selvällä potkuliikkeellä toimitti kiekon maaliin.

Ottelun ensimmäiset jäähyt nähtiin vasta toisen erän lopulla, kun neljä pelaajaa passitettiin yhtä aikaa väkivaltaisuudesta jäähylle. Kotijoukkueen Otto Karvinen ja Micke-Max Åsten, sekä vierailijoiden Mikael Seppälä ja Joni Tuulola joutuivat jäähypenkille jäähdyttelemään tunteitaan.

Mikäli ensimmäisessä erässä Tappara vastasi paremmista maalipaikoista, oli tilanne toisessa erässä aivan toinen. HIFK hallitsi erää selvästä ja useampia paikkoja maalin edustalta. Muun muassa Palola ja Jere Innala pääsivät yrittämään erittäin hyviltä paikoilta. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta.

Ottelun voittomaali merkittiin kolmannessa erässä kotijoukkueen Jere Innalalle, joka sijoitti kiekon maaliin kaikkiaan 29 kertaa torjuneen Heljangon selän taakse. Maali syntyi pitkän HIFK:n ykkösketjun pyörityksen päätteeksi. Tappara haki vielä erän lopussa yli kaksi minuuttia maalia ilman maalivahtia, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

Samalla katkesi Tapparan yhdeksän ottelun voittoputki. Tamperelaiset olivat lisäksi ennen tätä iltaa voittaneet peräti kymmenen vierasottelua peräkkäin.