HIFK nollasi vaisun Tapparan

LIIGA / Raportti
Atte Engren venyi näyttävään torjuntaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kimmo Kuhdan juhlapelissä paistoi kotijoukkue HIFK:n vahva asenne. HIFK:n aktiivinen puolustuspeli ja alivoimien tappaminen onnistui täydellisesti. Huikeassa vireessä ollut Tappara nollattiin Atte Engrenin johdolla.
Lähtökohdat 

HIFK oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Tappara on perinteisesti ollut vaikea vastus HIFK:lle. IFK:n oli edelleen tultava toimeen ilman tehokkainta pelaajaansa Erik Thorellia. Ottelu oli loppuunmyyty. Ottelu käynnistyi Kimmo Kuhdan juhlallisuuksilla.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren oli illan hahmo - tarkkaa työskentelyä läpi ottelun. Engren pelasti varman maalin Tapparan toisella ylivoimalla puoli minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Myös toisen erän alivoimatilanteessa hän teki huikean venytyksen takatolpalle.

Puolustuspelaaminen 

HIFK:n aktiivinen karvauspeli oli vahvaa. Myös omassa päässään HIFK pyrki aktiivisuuteen eikä antanut Tapparan kiekollisille palaajille aikaa. Joukkueesta paistoi hyvä asenne puolustamiseen kentän eri osa-alueilla.

Taklauspelissä esimerkkiä näyttivät Kyle Quincey, Markus Kankaanperä ja Ville Varakas.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK aloitti vahvasti ja sai ensimmäisten minuuttien aikana pitkiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn.
HIFK:n toisessa maalissa Micke Åsten sai keskialueella tyrkättyä kiekon eteenpäin Juha Jääskälle Tappara-puolustaja Otso Rantakarin taklauksesta huolimatta. Jääskä kiersi toisen puolustajan ja ohitti maalivahti Christian Heljangon. Viimeistelynä kiekko rystyltä takatolpan vierestä maaliin.
Åsten syötti Jääskän toisen kerran läpiajoon toisen erän 10. minuutilla.

HIFK:n kolmannen maalin teki Lucas Lessio. Hän sai karvattua kiekon hyökkäyspään siniviivalla ja karkasi nokikkain Heljangon kanssa. Lessio sai maalin oman laukauksensa paluukiekosta.

Erikoistilanteet 

Toisella ylivoimallaan HIFK onnistui maalinteossa. Juhani Tyrväinen syötti maalin takaa Niklas Nordgrenille, joka ampui vastakiekkoon. Näin syntyi 18-vuotiaan hyökkääjän liigauran kolmas maali.
HIFK joutui kahdessa ensimmäisessä erässä kahdesti alivoimalle. Tapparan YV oli opiskeltu huolella. Juhani Tyrväisen johdolla joukkue taisteli esimerkillisesti. Ottelun vimeinen maali syntyi alivoimalla.

Lähtökohdat 

Tapparan viimeaikaiset otteet ovat vaisun alkukauden jälkeen olleet vakuuttavia. Lokakuussa Tappara on jäänyt vain kerran pisteittä. Alla oli viiden ottelun voittoputki. Tappara on kaatanut sarjakärki Kärpät, kakkosen TPS:n ja ollut viimeisen kuuden kierroksen ajan liigan vahvin joukkue.

Maalivahtipelaaminen 

Heljanko joutui antautumaan kahdesti läpiajosta ja kerran ylivoimalla. Heljangon iltapuhde oli hyvää pelaamista. Voittoon se ei perjantai-iltana auttanut.

Puolustuspelaaminen 

Tapparan keskialueen puolustus oli ajoittain vaikeuksissa nopeitten HIFK-hyökkääjien kanssa. Omassa puolustuspäässään pitkienkin pyöritysten aikana Tappara sai pidettyä HIFK:n enimmäkseen laidoilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara sai muutaman mylläkän aikaiseksi HIFK-päätyyn. Pyöritys johti HIFK:n jäähyihin, muttei maaleihin. Tehot ja röyhkeys eivät tänä iltana olleet mukana Nordiksella.

Erikoistilanteet 

Takakolmio Otso Rantakari, Kristian Kuusela ja Jarkko Malinen pyöritti mallikkaasti ylivoimaa.  Tappara ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi viidellä ylivoimallaan.
Tappara otti maalivahdin pois 3-0 tilanteessa pelatessaan ylivoimaa. Tämä kostautui, kun Micke Åsten karkasi purkukiekon perään ja teki tyhjiin 4-0 HIFK:lle.

Erikoista 

Ottelua edelsi seremoniat Kimmo Kuhdalle.
Ensimmäinen puhuja Mika Kortelainen. Hän kertoi stadilaisesta pojasta, jolla on iso värityskirja. "Tossa skloddissa on bulisti potentiaalia", oli Matti Hagman Kortelaisen mukaan kommentoinut hänelle nuorta Kimmo Kuhtaa.

Kortelaisen mukaan Kuhta on ylpeästi stadilainen, vaikkei tipan tippaa kaksikielinen. Liideri kentällä, joka johti teoilla ja puheilla, 

Kortelainen kertoi kuinka Kuhta opetti slangia junteille: "Vetäkää spora kaulaan ja tulkaa skragalla Nordikselle."
Myös Turo Järvinen ja Toni Söderholm kertoivat, kuinka Kibe osoitti, että kunnioitus on ansaittava.
Videotervehdyksessä  Sveitsistä Ville Peltonen muisteli kevättä 2011 Talviklassikosta mestaruuteen.
Timo Everi otti yleisön mukaan: "En gång, alltid, Kimmo Kuhta"
Kimmo Kuhta piti pitkän kiitospuheen, jossa hän muisti kiitoksissaan useita eri tahoja HIFK:sta ja läheisistään.

Kattoon nostettavan paidan toivat paikalle Heikki Riihiranta ja Simo Saarinen.
Paidan noston jälkeen kaiuttimista pärähti vanha tuttu maalilaulu, kertosäe kappaleesta Let's Play Hockey.
Videotervehdykset ottelun aikana kuultiin Mikael Granlundilta Minnesotasta sekä Siim Liivikiltä.

Ottelun ratkaisu 

HIFK:n hyvä puolustuspelaaminen oli myrkkyä tehottomalle Tapparalle. Maalivahti Engren torjui vakuuttavan nollapelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo