HIFK nappasi pronssimitalit ylivoimaisella esityksellä − Tapparan komea mitaliputki päättyi tylysti

LIIGA / Raportti
HIFK kahmi pronssimitalit Tapparan nenän edestä.
Välierissä tehojensa kanssa tuskaillut HIFK sai pronssiottelussa hanojaan auki. Vierasjoukkue Tappara oli alistunut kohtaloonsa ottelun alusta alkaen. Jos välierissä HIFK pelasi todella tahmealla jalalla, niin keskiviikko-illan kamppailussa HIFK luisteli todella laadukkasti. Tappion myötä Tapparan seitsemän mitalikevään putki päättyi.

Pronssiottelusta tuli täysin helsinkiläisten näytös. Ottelun avausminuuteista lähtien punapaidat tekivät työt ja vierasjoukkue Tappara seurasi vierestä tapahtumia. Viimeistä otteluaan HIFK:n päävalmentajana toiminut Jarno Pikkarainen sai varmasti hyvän päätöksen HIFK-pestilleen.

HIFK tehoilee, Jiří Smejkal sikailee

Ottelun avauserässä näkyi selvästi, että HIFK haluaa selvästi enemmän voittaa kuin Tappara. Alusta alkaen punapaidat paiskivat enemmän hommia, ja kiekollinen rentous oli HIFK:lla silmiinpistävää.

Tappara puolusti omalla alueella todella löysästi, ja erän alkupuoliskolla Jesse Saarinen ja Jere Sallinen viimeistelivät osuman mieheen.

Avauserän puhuttavin tilanne nähtiin, kun Tappara-hyökkääjä Jiří Smejkal taklasi todella huolimattomasti HIFK-puolustaja Tobias Winbergiä. Winberg loukkaantui tilanteessa pahannäköisesti, eikä nuori puolustaja enää palannut kaukaloon.

HIFK:n viiden minuutin ylivoimapeli oli varsin värikästä seurattavaa. Tapparalla oli useita maalipaikkoja kaventaa ottelu, mutta loppujen lopuksi HIFK iski kaksi ylivoimamaalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat Micke-Max Åsten ja Henrik Borgström.

Värikäs avauserä päättyi lukemiin 4–0.

Mikään ei muutu!

Toisessa erässä Tapparan heikko pelaaminen jatkui. Vieraiden puolustuspelaaminen oli todella naurettavalla tasolla, ja lähes jokaisessa vaihdossa HIFK sai A-luokan maalintekopaikan. HIFK sen sijaan jatkoi vahvaa työntekoa, ja punapaitojen vahva liike oli Tapparalle myrkkyä.

HIFK-kapteeni Jere Sallinen iski heti toisen erän alkuun 5–0-osuman, ja heti maalin jälkeen Christian Heljanko luisteli pois maaliltaan. Heljangon tilalle tullut Dominik Hrachovina joutui heti antautumaan, kun Teemu Tallberg ja Ville Varakas kaunistelivat numeroita.

Viimeiset läpsyttelyt

Päätöserässä luonollisesti ottelun tempo laski. Pelaajat välttivät kontakteja, ja HIFK:n vahva hyökkäyspeli rauhouttui selvästi. Tappara sai myös päätöserässä onnistumisen, kun Tappara-ikoni Jukka Peltola laukoi 7−1-kavennuksen.

HIFK nappasi lopulta pronssimitalit lukemin 7−1. Pronssimitali oli HIFK:n historian 11:s.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo