TPS voittoon titaanien taistossa – illan ratkaisijaksi nousi kukapa muukaan kuin Oula Palve

Illan ratkaisijaksi nousi TPS-hyökkääjä Oula Palve, joka hiljensi yli 7000-päisen Helsingin jäähallin ajassa 63:30.
Helsingissä nähtiin illan ottelussa kaksi erittäin tasaväkistä joukkuetta. Ottelun alkupuolta hallinnut HIFK joutui lopulta toteamaan TPS:n vierastaian liian väkeväksi ja nöyrtymään 2–3-tappioon jatkoajan jälkeen.
Lähtökohdat

HIFK tulee otteluun allaan tappio tiistaisesta CHL:n alkulohkon ottelusta. Liigasta kotijoukkueella on takanaan voitto Jukureita vastaan. HIFK suojelee ottelussa kotitaikaansa, sillä punanutut eivät ole jääneet tällä kaudella kertaakaan pisteittä Nordenskiöldinkadulla pelatussa Liiga-ottelussa.

Maalivahtipelaaminen

Illan ottelussa nähtiin kaksi kovavireistä maalivahtia. HIFK:n maalilla pelannut Atte Engren pelasi jälleen vahvan ottelun. Engren poimi ottelussa monia tärkeitä koppeja, mutta joutui lopulta taipumaan kolmeen otteeseen TPS:n tehokkaan hyökkäyksen edessä.

Puolustuspelaaminen

HIFK:lle hyökkäys oli pitkään paras puolustus. Etenkin ensimmäisessä erässä kotijoukkue pääsi omissa melko helpolla väkevän hyökkäyspelaamisensa ansiosta. Kokonaisuudessaan HIFK:lta nähtiin ottelussa melko ehjää puolustuspelaamista, ja joukkue pystyi vastaamaan hyvin TPS:n ensimmäiseltä erätauolta löytämään vauhtiin. Yksi selvästi lepsumpi pelaaminen isäntien puolustukselta kuitenkin nähtiin, joka kävi heti kohtalokkaaksi Zach Budishin päästessä iskemään kiekon ohi Atte Engrenin.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK tuli kotiotteluun täynnä energiaa. Erityisesti ensimmäisessä erässä joukkue prässäsi TPS-puolustusta vahvasti ja onnistui myllyttämään peliä isännän elkein turkulaisten päätyyn. Maalit jäivät kuitenkin kotijoukkueelta ensimmäisessä erässä tekemättä. HIFK jatkoi kovaa myllytystä myös ottelun kahdessa seuraavassa erässä, jolloin hyökkäyspeli tuotti myös tulosta maalien merkeissä. HIFK:n hyökkäyksestä yksi erottuvimpia pelaajia illan ottelussa oli Niklas Nordgren. Illan ahkerin laukoja pääsi ottelussa ainakin kuuteen erinomaiseen maalintekopaikkaan, mutta viimeistely oli tällä kertaa liian heikkoa.

Erikoistilanteet

HIFK pääsi kokeilemaan ottelussa muutamaan otteeseen ylivoimaa, mutta ei saanut luotua niistä riittävän hyviä maalipaikkoja. Kotijoukkue sortui itse jäähyilemään vasta ottelun kolmannessa erässä. Ilmari Pitkäsen rangaistus pelin viivyttämisestä kävi isännille lopulta turmiolliseksi TPS-puolustaja Ilkka Heikkisen päästessä tykittämään tasoitusosuman vain kuusi minuuttia ennen päätössummeria.

Lähtökohdat

TPS otti tiistaina CHL:ssä rutiinivoiton valkovenäläisestä Junost Minskistä. Kotoisessa Liigassa TPS pelasi edellisen kerran viime perjantaina, jolloin joukkue kaatoi siipirikkoisen SaiPan selvin 3–0-luvuin.

Rasmus Tirronen pelasi TPS-maalilla väkevän ottelun. Erityisesti ottelun ensimmäisessä erässä Tirronen otti joukkueensa reppuselkään ja piti kotijoukkueen nollilla kovasta paineesta huolimatta. HIFK laukoi ottelussa erittäin ahkerasti ja Tirroselle kertyi lopulta voittopelistä 40 torjuntaa.

TPS:n puolustajat olivat ajoittain helisemässä HIFK-hyökkääjien kanssa. TPS puolusti kuitenkin tunnollisesti omaa aluettaan ja onnistui kestämään HIFK:n lukuisat vahvat rynnistykset kunnialla. TPS-puolustuksen selvin virhe tapahtui HIFK:n toisessa maalissa Joonas Raskin päästessä avoimeen maalintekopaikkaan luvattoman helposti. Tuosta tilanteesta HIFK-hyökkääjä ei erehtynyt, vaan rokotti TPS-puolustusta välittömästi iskemällä kiekon tarkasti ohi Rasmus Tirrosen.

TPS pelasi kotijoukkueen malliin erittäin näyttävää ja vauhdikasta hyökkäyspelaamista. Joukkue käänsi peliä omista erinomaisesti ja pystyi juonimaan lukuisia hyviä maalipaikkoja nopeista vastahyökkäyksistä. Turkulaisten sankariksi nousi tänäkin iltana hyökkääjä Oula Palve, joka osoitti jälleen olevansa Liigan kärkipelaajia. Palve oli HIFK-puolustukselle ajoittain erittäin vaikea pidettävä hyökkääjän pujotellessa isäntien puolustajia solmuun. Tehot 1+1 ottelusta summannut Palve nousi jatkoajan voittomaalillaan yksin Liigan maalipörssin piikkipaikalle.

TPS pelasi ottelussa erinomaista alivoimaa. Joukkue tappoi kaksi HIFK:n ylivoimaa, eikä antanut kotijoukkueelle juurikaan mahdollisuuksia iskeä ylivoimaosumia. Myös ylivoima oli turkulaisilla iskussa. TPS pääsi ottelussa kaksi kertaa yrittämään ylivoimaa ja onnistui maalaamaan niistä jälkimmäisessä tärkeän 2–2-tasoituksen ottelun loppupuolella.

Erikoista

HIFK ei ole jäänyt vielä kertaakaan alkukaudella pisteittä kotikaukalossaan. Sama tahti jatkui myös tänään joukkueen taipuessa TPS:lle jatkoajalla.

Ottelun ratkaisu

Illan ratkaisu nähtiin jatkoajalla TPS-hyökkääjä Oula Palveen iskiessä joukkueelleen voittomaalin.