Värikäs peli-ilta tarjosi hattutempun, maalivahtidebyytin ja suihkukomennuksen

LIIGA / Raportti
Anton Lundell oli jälleen tehokkaana.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja TPS:n toinen kohtaaminen tällä viikolla tarjosi helsinkiläisille revanssin. Johtotähtenä oli tuttu nimi, kun Anton Lundell iski kauden toisen hattutemppunsa.

Anton Lundell onnistui kahdesti ensimmäisessä erässä ja täydensi hattutemppunsa kolmannessa erässä ohittamalla ensimmäiseen Liiga-otteluunsa vaihdetun Kari Piiroisen.

Pelin alkuvaiheilla nähtiin myös lajin ikävämpää puolta, kun Aleksi Anttalainen taklasi HIFK:n tuoretta vahvistusta Yohann Auvitua päähän. Anttalainen ajettiin ulos kentältä, eikä olisi yllätys, mikäli jatkoseuraamuksiakin on tulossa. Auvitu ei taklauksen jälkeen enää pelannut, ja pelin jälkeisessä C Moren haastattelussa päävalmentaja Jarno Pikkarainen kuvasi tilannetta pahaksi tai erittäin pahaksi.

Tapahtumia joka lähtöön

Ottelun avauserässä nähtiin monenlaista draamaa. Lundell teki kaksi maalia reilun yhdeksän minuutin aikana. Ensin hän voitti maalineduskamppailussa Henrik Larssonin vieden HIFK:n johtoon. Jälkimmäinen maali syntyi heti sen jälkeen, kun Lundell oli vapautunut rangaistusaitiosta, ja hienon syötön tarjosi Johan Motin.

Tässä välissä oli jaettu tukku rangaistuksia. Aleksi Anttalainen oli ensin vastaanottavana osapuolena Juho Keräsen taklauksessa, josta joku tuomari olisi voinut viheltää rangaistuksen. TPS:n lähdettyä vastahyökkäykseen kiekko vipattiin päätyyn, ja Anttalainen meni itse ensimmäisenä miehenä taklaten Auvitua päähän. TPS-puolustaja sai tilanteen jälkeen Micke-Max Åstenin kimppuunsa. Tuomaristo ajoi Anttalaisen suihkuun ja Åsten joutui istumaan kaksiminuuttisen. Kun perään vihellettiin muita rangaistuksia, hetken aikaa pelattiin myös kolmella kolmea vastaan.

Lundellin toisen maalin jälkeen Eemil Viro iski hienon nousun päätteeksi TPS:lle kavennuksen. Frans Tuohimaa epäröi vastaantulonsa kanssa ja jäi siten puolitiehen, joten Virolle jäi varsin helppo työ kiertää maalivahti. Miro Karjalaisen osuma takasi kuitenkin sen, että HIFK pääsi ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa.

Toisen erän alussa TPS kavensi alivoimalla. Ville Varakas antoi huonon syötön ja kiekon saanut Petteri Wirtanen lirutti Tuohimaan jalkojen välistä kiekon maaliin. HIFK kuittasi nopeasti, kun Henrik Borgström laukoi Rasmus Heljangon syötöstä kiekon maaliin. Pian sen jälkeen TPS vaihtoi Andrei Karejevin pois maaliltaan, ja Piiroinen sai ensimmäiset liigaminuuttinsa jäällä.

TPS pääsi pelaamaan erän puolivälin tuntumassa viidellä kolmea vastaan Åstenin ja Karjalaisen hölmöjen rangaistusten jälkeen. Karjalaisen tuomio Lauri Pajuniemen päähän osuneesta iskusta olisi voinut olla kovempikin kuin nyt tuomittu 2+10-minuuttinen.

TPS ei onnistunut kolmannen erän alussa saamallaan ylivoimalla, mutta HIFK onnistui vastaavassa tilanteessa vain kuusi sekuntia Juuso Pärssisen rangaistuksen alkamisen jälkeen. Asialla oli jälleen Lundell, joka tällä kertaa ohjasi Mikko Kousan laukauksen sisään.

TPS:n viiden ottelun voittoputki katkesi tylysti, ja samalla HIFK nousi sarjataulukossa takaisin turkulaisten edelle. Samalla HIFK ohitti taulukossa myös viiden ottelun tappioputkessa rämpivän Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo