TPS nappasi elintärkeän voiton pelinsä kanssa tuskailevasta HIFK:sta − Eemil Viron ulosajo herätti keskustelua

Ville Lajunen laukoi ottelun toisessa erässä TPS:n johtoon.
Pahasti ylivoimapelinsä kanssa tuskaillut TPS onnistui maanantaina iskemään kaksi arvokasta ylivoimaosumaa. Ottelun lopussa HIFK:lla oli paikat tasoittaa ottelu, mutta käsittämättömän heikko viiden minuutin ylivoima esti kotijoukkueen aikeet.

Kotipelaamisensa kanssa tuskaileva HIFK joutui jälleen nöyrtymään, kun TPS haki Nordikselta komean 4−2-taisteluvoiton. TPS onnistui tehokkaasti käyttämään omat maalipaikkansa hyödyksi, ja myös maalivahtipelissä oli iso ero vieraiden hyväksi. HIFK on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen.

Ottelun avauserä Nordiksella oli varsin tasainen. TPS puolusti keskustaa todella tiiviisti, mikä aiheutti hankaluuksia HIFK:n hyökkäyspelille. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli fyysinen, ja myös maanantai-illan ottelu alkoi rymistellen, kun HIFK-puolustaja Johan Motin antoi kovuutta Eetu Liukkaalle.

Viime aikoina pahasti ruosteessa ollut TPS-ylivoima onnistui, kun Juuso Pärssisen komean syötön päätteeksi Mikael Pyyhtiä iski ottelun avausmaalin. Erän edetessä peliään parantanut HIFK sai palkintonsa, kun Otto Paajanen iski maalinedustalta 1−1 -tasoituksen.

TPS:n pelinopeus liikaa kotijoukkueelle

Toinen erä alkoi dramaattisesti, kun vieraiden maalinsuulle luisteli yllättäen venäläisvahti Andrei Karejev. Maalissa startannut Eetu Anttila ei ollut enää edes vaihtopenkillä. TPS:n Twitter-ilmoituksen mukaan Anttila sai ottelun avauserässä hieman osumaa.

Itse erä oli selvästi Palloseuran. Vieraat pystyivät järjestäen vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä, ja myös pääty- ja reaktiopelissä TPS oli selvästi edellä.

Pitkän pelitauon kanssa painiskeleva HIFK etsii tällä hetkellä omaa parasta pelivirettään. Ylivoimaisesti Liigan corsi-tilastoa johtava kotijoukkue ei pysty tällä hetkellä pelaamaan omaa laadukasta hyökkäyspeliään, sillä joukkueen syöttö- ja suorahyökkäyspelaaminen on tällä hetkellä selvästi aiempaa heikommalla tasolla.

Esimerkiksi Eetu Koivistoisen johtama ykkösketju on ollut viime otteluissa aivan unten mailla.

Myös helsinkiläisten puolustuspelaamisessa tapahtuu normaalia enemmän merkkausvirheitä. Stadin Kingien alivoimapelaaminen on ollut viime otteluissa todella passiivista, mikä on avannut vastustajille hyviä maalintekopaikkoja maalinedustalta.

TPS siirtyi johtoon ajassa 26.19, kun kokenut Ville Lajunen laukoi tulisella lyöntilaukauksella kiekon ohi kanadalaisvahti Michael Garteigin.

Vieraat onnistuivat karkaamaan 3−1 -johtoon, kun Tyler Steenbergerin siirto meni HIFK-hyökkääjä Miro Väänäsen mailan kautta maaliin.

HIFK ei käytä saumaansa

Ottelun päätöserässä HIFK sai juonesta kiinni, ja punapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä TPS-päätyyn. Kesken pelin maalille luistellut Karejev oli kuitenkin maalillaan erinomainen.

Juha Jääskä iski ylivoimalla 2−3 -kavennuksen ajassa 42.51. Komean syötön maaliin tarjoili Jere Innala.

Ajassa 53.29 TPS-puolustaja Eemil Viro lensi laitataklauksesta suihkuun. Viro taklasi kaukalon kulmalla Olli Palolaa, joka ei pystynyt enää jatkamaan ottelua. TPS-päävalmentaja Jussi Ahokas oli selvästi eri mieltä tuomarien ratkaisusta.

Viiden minuutin ylivoima oli kotijoukkueelta täysin luokaton. Vaaralliset laukaukset loistivat poissaolollaan, ja ylivoima meni näpertelyksi.

Ottelun lopussa TPS-kapteeni Juhani Jasu laukoi tyhjään maaliin päätöslukemiksi 4–2.

HIFK kohtaa huomenna kotikaukalossaan HPK:n. TPS matkustaa puolestaan keskiviikkona KooKoon vieraaksi.