TPS luisteli HIFK:lta jalat alta − Ishakov ratkaisi, Kestnerin ja Bohmin törmäykset säikäyttivät

LIIGA / Raportti
TPS otti riemukkaan voiton.
HIFK:n ja TPS:n toista välieräkamppailua väännettiin jatkoajalle asti. Voittomaalisankariksi nousi Ruslan Ishakov. Aiemmin ottelussa ehdittiin säikähtää Josh Kestnerin ja Oliver Bohmin pahalta näyttäneitä törmäyksiä − onneksi turhaan.

Ruslan Ishakov nousi TPS:n sankariksi, kun turkulaiset hakivat Helsingistä sarjan avausvoittonsa jatkoaikamaalilla lukemin 3−2. HIFK:n hyvältä näyttänyt avauserä näytti jo vievän sarjaa avauspelin malliin, mutta kaikki kääntyi energisille turkulaisille.

Avausmaali syntyi HIFK:n päätynpaineesta, kun Oliver Bohm hätiköi päädyssä poikittaissyöttöä pakkiparille. Syöttö jäi lyhyeksi, kun Jesse Saarinen poimi kiekon ja jatkoi sen maalille nousseelle Juha Jääskälle. Laitahyökkääjä ei erehtynyt.

TPS kuittasi avausmaalin kuitenkin välittömästi. HIFK:n puolustus aukeni lompakon lailla, minkä ansiosta Josh Kestner sai sijoittaa poikittaissyötöstä rannelaukauksen Frans Tuohimaan kilven kautta takakulmaan. Maalien välillä ehti kulua vain 12 sekuntia.

Maali ei jäänyt avauserän viimeiseksi, sillä HIFK meni uudestaan johtoon Jere Sallisen täräyttämällä 2−1-maalilla kuutisen minuuttia edellisen osuman jälkeen.

Kestner törmäsi Ahokkaan polveen.

Peli kääntyy, Ishakov ratkaisee

TPS paransi peliään sen edetessä. Jo toisessa erässä se paransi puristustaan. Kolmannessa erässä kiekollisen pelin laatu parani entisestään. Hallinta palkittiin lopulta Ville Lajusen pommittamalla tasoituksella, joka vei pelin jatkoajalle.

Jatkoerän alku oli dramaattinen, kun sekä TPS:llä että HIFK:lla oli heti avausminuutin aikana loistavat paikat ratkaista ottelu. Jälkimmäisellä paikka avautui läpiajoon karanneelle Jääskälle, jonka veto kuitenkin kilpistyi Karri Rämön torjuntaan.

Sankariksi löytyi Ishakov, jonka periksiantamaton nousu maalille ratkaisi pelin. Hyökkäysalueelle ammuttu kiekko pomppi onnekkaasti hänen ulottuvilleen, ja vaikeasta asennosta kiekon kesyttänyt venäläispelaaja onnistui nostamaan kiekon maaliin polviasennosta.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1−1. Sarja jatkuu Turussa sunnuntaina.

Artikkelia muokatta 1.5. klo 10.10: korjattu Juha Jääskän etunimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo