Helsingissä pöllytettiin maaliverkkoja urakalla – TPS tasoitti ottelusarjan

TPS pääsi juhlimaan maalijuhlien päätteeksi.
Kuva ©

Helsingissä nähtiin huikeat maalikarkelot TPS:n voittaessa ottelun 7–5. HIFK:n heikko puolustaminen ja maalivahtipeli ottelun ensimmäisessä erässä antoi alkusoittoa TPS:n voittoon, mutta kotijoukkueen hyökkäysosasto osoitti tehokkuutensa, ja teki ottelusta vielä jännittävän näytelmän.

Ensimmäinen erä alkoi TPS:n salama-alulla, kun Mikael Pyyhtiä iski turkulaisten ensimmäisen vain 14 sekunnin pelin jälkeen, ja alle 13 minuutin pelaamisen jälkeen taululla oli jo tylyt 0–4-lukemat. Maalintekijöinä Pyyhtiän lisäksi olivat Aarne Intonen, Johan Ivarsson ja Juuso Pärssinen.

HIFK hallitsi kiekollista peliä, mutta törmäsi jatkuvasti TPS-puolustukseen, eikä mahdollisuuksia maalien tekemiseen helsinkiläisille juurikaan tullut. Turkulaiset ohjasivat pelin laidoille ja tukkivat kentän keskustan. Kaukaa tulleet laukaukset Andrei Karejev korjasi varmasti talteen. TPS puolestaan pääsi melko helposti murtautumaan parhaalle maalintekosektorille. Tämä yhdistettynä epävarmaan maalivahtityöskentelyyn sinetöivät ensimmäisen erän lukemat.

Neljännen maalin jälkeen Niilo Halonen joutui antamaan tilaa Roope Taposelle, jolle ottelu oli ensimmäinen pudotuspeleissä Liigassa.

Erää synkensi kotijoukkueen kannalta vielä Jordan Schmaltzin törkeä huitaisu Markus Nurmen käsille. Huitaisusta Schmaltz sai ansaitusti videotarkastuksen jälkeen suihkukomennuksen. Onneksi Nurmi ei loukkaantunut tilanteessa, vaan oli pian kentällä takaisin. Viiden minuutin ylivoimaa vierailijat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään.

HIFK:n hyökkäyskalusto alkaa heräilemään

Toiseen erään HIFK otti jälleen kiekon hallinnan itselleen ja pystyivät useampaan otteeseen hyödyntämään pitkän vaihtomatkan pyörittäessään peliä turkulaisten päädyssä. Hallinnasta huolimatta erän ensimmäisen maalin iski TPS:n Tyler Steenbergen hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen työnteko vihdoin palkittiin, kun ensin iski Reid Gardiner ja vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Roni Hirvonen. Hirvosen maalia tarkasteltiin pitkään videolta, ylittikö kiekko kokonaan maaliviivan.

Kolmannen erän alkuun HIFK pääsi jo kahden maalin päähän, kun Eetu Koivistoinen laittoi kolmannen kerran kiekon Karejevin selän taakse. Tilanteessa TPS:n Pyyhtiä antoi vaarallisen poikkisyötön omalla siniviivalla, jonka Iiro Pakarinen pääsi katkaisemaan.

Kotijoukkueen takaa-ajo kuitenkin sai uusia haasteita, kun seuraava HIFK-puolustaja lähetettiin suihkuun. Miro Karjalainen taklasi Jonne Tammelaa ja sai tuomion päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ylivoiman aikana TPS sai vihdoin ylivoimamaalin aikaiseksi, kun Nurmi iski ensimmäisen maalinsa pudotuspeleissä.

Erän loppuun HIFK lähti vielä yrittämään ilman maalivahtia ja sai kaksi osumaa aikaiseksi, ennen Eemil Viron tekemää vierailijoiden seitsemättä maalia tyhjään HIFK-maaliin. Kotijoukkueen maalit iskivät Hirvonen ja Jere Innala.