HIFK taipui TPS:lle torstain ainoassa liigaottelussa − pisteet Turkuun maalein 1−2

Michael Garteig oli jälleen työn touhussa HIFK:n maalin suulla.
TPS oli vahvempi liigakierroksen ainoassa ottelussa Helsingissä maalein 1−2. Joukkueen ehdoton tukipilari Andrei Karejev torjui maalillaan peräti 35 laukausta.

Torstai-illan ainoassa liigakamppailussa HIFK ja TPS ottivat mittaa toisistaan Helsingin kirkkaissa valoissa. Turkulaiset saivat kotiinviemisiksi täyden pistesaaliin maalein 1−2. Markus Nurmi iski vierasjoukkueen molemmat osumat.

Avauserä Helsingissä tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti ensimmäisestä kiekonpudotuksesta lähtien. Kotijoukkueen maalilla Michael Garteig joutui heti ensisekunneilla torjumaan Markus Nurmen hyvän rannelaukauksen. TPS:n ykkösketju olikin ensihetkillä ottelun näkyvin kentällinen. Turkulaiset hallitsivat pelinkulkua ensimmäiset viisi minuuttia, jonka jälkeen meno tasoittui joukkueiden välillä.

Maalivahdit näyttelivät ensimmäisen kaksikymppisen aikana pääroolia. Kotijoukkueen maalinsuulla Garteig joutui torjumaan turkulaisten hyviä yrityksiä, Andrei Karejev puolestaan joutui kestämään erän lopulla pitkiä IFK:n pyörityksiä. Jälkimmäisenä mainitun takana tolppia kolisuttivat puolustajat Jordan Schmaltz ja Yohann Auvitu, eivätkä helsinkiläiset päässeet lähemmäksi maaliverkkoja.

Erän rohkeimmasta yrityksestä vastasi Porin Ässistä täksi kaudeksi IFK:hon siirtynyt Roni Hirvonen, joka lähti kokeilemaan ilmaveiviä. Kiekko putosi kuitenkin lavasta kesken yrityksen.

Avauserä Nordenskiöldinkadulla oli maaliton.

Vauhdikkuus ei kadonnut ottelun kuvasta myöskään toisessa erässä. Erityisesti kotijoukkue sai aikaiseksi huikeita paikkoja, mutta Andrei Karejev seisoi päällään maalissa ja otti toinen toistaan komeampia koppeja.

TPS pääsi kokeilemaan erän alussa ylivoimansa toimivuutta Roni Hirvosen kampitettua keskialueella Mikael Pyyhtiän. Turkulaisten ylivoima oli kuitenkin huolimatonta, lukuun ottamatta Markus Nurmen hyvää yritystä, jonka Micke-Max Åsten onnistui estämään.

Kaksi minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen Helsingissä nähtiin ottelun avausosuma. TPS käänsi keskialueella nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Nurmi laukoi kiekon Filip Sandbergin syötöstä Michael Garteigin selän taakse. Maali oli 23-vuotiaan laiturin kauden toinen. Sandbergin lisäksi hyvän esityön tehnyt Eemil Viro palkittiin syöttöpisteellä.

Myös HIFK pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, kun Aarne Intonen otti kaksiminuuttisen Alex Broadhurstin mailasta kiinnipitämisestä. Pakkopelillä kotijoukkue ei kuitenkaan säväyttänyt.

Hetkeä myöhemmin TPS sai huiman tilaisuuden siirtyä kahden maalin johtoon Sebastian Dykin kampitettua läpiajoon karanneen Jack Rodewaldin. Rodewald pääsi kokeilemaan tilanteen jälkeen rangaistuslaukausta, mutta ei saanut ujutettua kiekkoa Garteigin putkista sisään.

Toiselle erätauolle siirryttiin TPS:n 0-1 -johdossa. Tilanne olisi voinut olla toinen, ellei Andrei Kareev olisi ottanut kiekkoja kiinni.

Päätöserää oli ehtinyt kulua vain puolitoista minuuttia, kun HIFK:lle tarjottiin ensimmäinen mahdollisuus ottelun tasoittamiselle. Aarne Intonen rikkoi toistamiseen Alex Broadhurstia, tällä kertaa syynä oli kiinnipitäminen.

Kotijoukkueen Otto Paajasen tunteet alkoivat kuumeta ylivoiman aikana, ja joukkueen ykkössentterille puhallettiin käytöskymppi epäurheilijamaisesta käytöksestä hänen lyötyään kiekon maaliin pelikatkon aikana. Pakkopeli ei maistunut, eivätkä helsinkiläiset saaneet ottelua tasoihin.

Intosen jäähyä oli jäljellä kahdeksan sekuntia, kun TPS sortui ottamaan väärän vaihdon ja kahden minuutin rangaistuksen. Jäähyä passitettiin kärsimään Mitch Hults. Vierasjoukkue kuitenkin hoiti alivoimansa kunnialla loppuun eikä päästänyt maalia.

Ajassa 46.30 HIFK huudatti kotiyleisöään. Elis Hede kuskasi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti Petteri Wirtaselle, joka laukoi tarkalla rannekudilla kauden avausmaalinsa ja rikkoi Karejevin nollan. Heden lisäksi myös Miro Karjalainen sai tililleen syöttöpisteen.

Vajaata minuuttia tasoitusosuman jälkeen HIFK:n Olli Palola komennettiin kaksiminuuttiselle hänen huidottuaan Eemil Viroa. Pitkään näytti siltä, että helsinkiläiset hoitaisivat alivoimansa, mutta Markus Nurmi onnistui iskemään turkulaiset johtoon komealla rannelaukauksella. Aarne Intonen ja Mikael Pyyhtiä syöttivät Nurmen osuman.

Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kirivaihdetta päälle, vaikka he pääsivät pelaamaan ylivoimalla Topias Haapasen rikottua korkealla mailalla punapaitoja. Vasta kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria nähtiin jonkinasteista kiriä, mutta se ei enää auttanut.

TPS haki Helsingistä pisteet kotiin torstai-illan ainoasta liigaottelusta maalein 1−2.