HIFK-kapteeni maalaili Sportin nurin − Risto Dufvan paluu penkin taakse näkyi heti

LIIGA / Raportti
Sallinen osui kahdesti Sportin verkkoon.
Maanantain ainoassa liigakamppailussa Sport kiusasi uuden päävalmentajansa Risto Dufvan keittämillä liemillä HIFK:ta lähes loppuun asti. Helsinkiläisten kapteeni Jere Sallinen ja tähtilaituri Teemu Turunen olivat pelipäällä.
Lähtökohdat 

Viidessä viime ottelussaan vain kerran pisteittä jääneet helsinkiläiset olivat kavunneet kuuden sakkiin. Lauantaina HIFK haki pisteet Turusta maalein 2−1.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaalla oli monessa mielessä haastava ilta. Laukauksia ei tullut kovin tiheästi, eivätkä ne tulleet useinkaan kovin johdonmukaisista paikoista. Veskari kirjautti syöttöpisteen Teemu Tallbergin tyhjiin tekemään osumaan.

Puolustuspelaaminen 

Sport ei päässyt maaleistaan huolimatta pitkiksi ajoiksi HIFK:n päätyyn, vaan helsinkiläiset tekivät viisikkona hyvin töitä omassa päässä. Sportin vastahyökkäykset kaikkine yllätyksineen tosin aiheuttivat harmaita hiuksia.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK sai hyökkäyskoneistonsa terävästi liikkeelle otteluun, mutta joutui pikapuoliin huomaamaan, ettei se pääsisi tässä ottelusta helpolla. Sport kiusasi pitkän tovin ja Joonas Järvisen laukauksesta Jere Sallisen ohjaama tasoitusmaalin oli sellainen oljenkorsi, johon HIFK:n oli tartuttava saadakseen positiivisen tuloksen.

Erikoistilanteet 

Isäntien ensimmäinen ylivoima toisessa erässä ei ottanut tuulta alleen ensinkään. HIFK jatkoi kuitenkin avauserässä aloittamaansa painostusta. Toisella yrittämällä Teemu Turunen löysikin jo kapteeni Sallisen takatolpalta, ja peli oli yhtäkkiä tasan.

Lähtökohdat 

Risto Dufva johdatti vaasalaisryhmän ensimmäiseen otteluunsa joukkueen päävalmentajana. Dufva korvasi tehtävässään Ari-Pekka Pajuluoman.

Maalivahtipelaaminen 

Niko Hovinen joutui jo avauserässä varsinaiseen tulitukseen, kun veskari koppasi ennen ensimmäistä erätaukoa peräti 17 kiekkoa. Kokenut vahti oli ehdottomasti vaasalaisten illan parhaimmistoa.

Puolustuspelaaminen 

Sport lähti selvästi puolustusvoittoisella taktiikalla kumoamaan kotijoukkuetta. Avauserässä kova työnteko ja sitkeys tuottivat vielä tulosta, mutta pelin edetessä HIFK:n materiaalietu nosti päätään. Päävalmentaja Dufvan kädenjälki näkyi kuitenkin jo hyvin lyhyen otannan jälkeen vaasaaisten tekemisessä.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraat pääsivät aika ajoin vastahyökkäyksiin, mutta todellisia vaaranpaikkoja joukkue ei Tuohimaan maalille juuri saanut. Kaikesta näki, että Sport oli lähtenyt kamppailuun puolustus edellä.

Avausmaalia edelsi onnekas pomppu eikä ja toinen kaappi syntyi HIFK:n huonosta pelaamisesta − yhtä kaikki, Sportin sitkeys palkittiin tavalla, jonka se ansaitsi. Aivan loppuun asti, eli pisteille, se ei maanantaina kuitenkaan riittänyt.

Erikoistilanteet 

Sport sai ensimmäisen ylivoimansa avauserässä ja onnistui hyödyntämään sen, kun vain 13 sekunnin jälkeen Chris DeSousa kiskasi vaasalaiset johtoon.

Kolmannessa erässä Sport sai vielä yrittää johtomaalia ylivoimalla, mutta sinänsä hyvin pyörinyt kuvio ei ollut riittävän vaarallinen maalin tuottamiseen.

Erikoista 

Vaasalaisten tuore päävalmentaja Dufva tulee Sport-pestinsä myötä valmentaneeksi Turo Asplundia neljässä eri seurassa (JYP, Jukurit, Lukko, Sport).

Filip Riskaa Dufva on valmentanut kolmessa eri seurassa. Lista on muuten sama kuin Asplundilla, mutta Jukureissa Riska ja Dufva eivät ole vaikuttaneet yhdessä.

Ottelun ratkaisu 

Vaikka Sport kiusasi HIFK:ta lähes 60 minuuttia, pystyivät isännät ottamaan pelin lopullisesti hallintaansa Sebastian Dykin ylivoimamaalilla kolmannessa erässä. Turunen näytteli myös voittomaalissa isoa roolia, aivan kuin koko iltanakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo