Tyrväinen ratkaisi jatkoajalla - SaiPa taisteli vieraspisteen

Juhani Tyrväinen pääsi ratkaisemaan ottelun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK nousi sitkeän yrittämisen jälkeen voittoon jatkoajalla. Ottelu noudatti melko tuttua kaavaa HIFK:n peleistä. HIFK laukoi paljon, mutta SaiPa oli tehokkaampi.
Lähtökohdat

HIFK ei ole aikoihin pystynyt pelaamaan ehjää 60 minuutin peliä. Tämän illan vastustaja SaiPa oli jo kymmenen pistettä HIFK:n edellä. HIFK laukoo usein kotiluolassaan enemmän kuin vastustajansa ja näennäisesti hallitsee peliä. Tehottomuus maalinteossa ja helpot virheet fokuksen kadotessa ovat kuitenkin tarjonneet paljon pisteitä Nordikselta pois vietäväksi.

Maalivahtipelaaminen

Atte Engren oli totutun vahva maalillaan. SaiPan toiselle maalille, joka kahden kimmokkeen kautta meni lopulta David Goodwinin luistimesta sisään, ei Engren mahtanut yhtään mitään. Kolmannessa maalissa Engren jäi maskiin eikä nähnyt viivalta tullutta Erik Aution laukausta.

Ottelun loppua kohden työtehtävät HIFK:n maalilla kävivät vähäisiksi. Kolmannessa erässä Engren torjui SaiPan ainoan laukauksen.

Puolustuspelaaminen

Hyökkäysalueella HIFK karvasi aktiivisesti ja pääsi kiekonriistoihin. Keskialueella HIFK:lla oli vaikeuksia pysäyttää SaiPa.

Kolmannessa erässä HIFK sai SaiPan lähes köysiin tyyliin hyökkäys on paras puolustus.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK jauhoi kärsivällisesti hyökkäyspäässä pitkiä hyökkäyksiä. Kolmannessa erässä peli oli käytännössä koko ajan SaiPan päädyssä. Maaleja HIFK ei kuitenkaan saanut tasaviisikoin kuin yhden aikaiseksi.

Erikoistilanteet

HIFK sai kolmannella yrityksellään toisen erän alussa tasoitettua pelin 1–1:een. Heti ylivoiman aluksi, aloitusvoiton jälkeen, Juhani Tyrväinen ohjasi Teemu Erosen laukauksen maaliin.
HIFK:n toinenkin maali syntyi ylivoimalla. Juha Jääskä pääsi toisesta aallosta vapaasti laukomaan Iikka Kangasniemen syötöstä.

HIFK pelasi vahvasti alivoimatilanteensa eikä ollut niiden aikana pinteessä.

Lähtökohdat

SaiPa on ansaitusti viidennellä sijalla runkosarjan lähestyessä puolta väliä. SaiPa on sarjan kovin kotijoukkue, mutta SaiPan vierasottelut ovat tänä syksynä sujuneet mollivoittoisesti. 14 ottelusta neljä kertaa SaiPa on poistunut voittajana kaukalosta, kahdesti kolmen pisteen kera. Edellisessä kohtaamisessa marraskuun 3. päivä SaiPa voitti kotonaan HIFK:n 4–2.

Frans Tuohimaa pelasi hyvän ottelun SaiPan maalilla. Hän joutui antautumaan kahdesti SaiPan pelatessa alivoimalla. Ensimmäisessä oli ohjaus maalin edustalta ja toisessa Jääskä oli huppupaikassa ilman häirintää.

HIFK.n kolmannessa maalissa Tuohimaa ei saanut puolustukselta apuja. Iikka Kangasniemi sai laukoa oman paluukiekkonsa sisään.

Jatkoajalla Tyrväinen pääsi nokikkain Tuohimaan kanssa ja onnistui ratkaisemaan ottelun.

SaiPa jaksoi ottelun puoleen väliin asti omassa päässään pitää HIFK:n hyökkäyksen parhaan maalintekosektorin ulkopuolella. SaiPa tosin sotui viiteen jäähyyn kahden ensimmäisen erän aikana.

Kolmas erä oli SaiPalta vahvaa oman alueen puolustusta. Joukkue ei joutunut enää kuluttumaan jäähypenkkiä ja taisteli ilman takaiskua jatkoajalle.

SaiPa nousi omasta päästään tehokkaasti vastahyökkäyksiin. Myös keskialueen nopeat käännöt olivat myrkkyä HIFK:lle. Tästä esimerkkinä SaiPan ensimmäinen maali. Vladimir Denisov avasi ja vapaana ollut, hyökkäysalueelta juuri pois luistellut, Joni Nikko jatkoi ykkösellä kiekon Tyler Morleylle, jonka lyöntilaukaus painui Engrenin hanskapuolelta maaliin.

Toinen erä oli SaiPalta vielä vahvaa tekemistä ja liikettä löytyi, mutta kolmannessa erässä SaiPa ei saanut kuin yhden laukauksen aikaiseksi.

SaiPan ensimmäinen ylivoima oli melko tehotonta puuhastelua. HIFK sai parhaan maalintekopaikan tuon erikoistilanteen aikana. SaiPan toinen ylivoima ei maalipaikkoja tarjonnut.
SaiPa joutui viidesti alivoimalle. HIFK rankaisi näistä kahdesti.

Ottelun ratkaisu

Ottelu ratkesi jatkoajalla Erik Thorellin järkevään rytmitykseen. Hän vei kiekon kohti omaa päätyään ja käänsi pelin hyökkäyssuuntaan SaiPan pelaajien suunnatessa vaihtoon.

Ryan O'Connor jatkoi Thorellin avauksen Juhani Tyrväiselle, joka ratkaisi pelin karattuaan maalin eteen.