HIFK esitteli uudet hankintansa ja nappasi selvän voiton

LIIGA / Raportti
Reid Gardiner pelasi ensimmäisen kotiottelunsa HIFK:n paidassa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
HIFK hankki siirtorajalla useamman vahvistuksen hyökkäykseensä. Liigan maalipörssin voitosta taisteleva Reid Gardiner nousi keskiviikkoillan SaiPa-ottelun sankariksi. Helmikuussa vain seitsemän pistettä kerännyt HIFK avasi maaliskuun ottelut selkeällä voitolla.

HIFK esitteli keskiviikon ottelussa uudet hankintansa. Teemu Turusen ja Iiro Pakarisen lisäksi JYP:stä hankittu Reid Gardiner pelasi ensimmäisen ottelunsa Helsingin jäähallissa. Örebrosta hankittu hyökkääjä Miikka Salomäki on poissa tositoimista vielä muutaman viikon loukkaantumisen takia.

HIFK sai otteluun unelma-alun 

Helmikuussa vain seitsemän pistettä saanut HIFK sai kotiotteluunsa räväkän alun, kun Eetu Koivistoinen onnistui maalinteossa vain 58 pelisekunnin jälkeen. Vain hetkeä myöhemmin verkko heilui jälleen SaiPa-vahti Niclas Westerholmin takana, nyt kiekko lähti Alex Broadhurstin lavasta.

Ottelu tasaantui HIFK:n alkurynnistyksen jälkeen ja SaiPa otti kiekkokontrollin itselleen avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Vierasjoukkueen paras maalipaikka tuli puolustaja Kalle Maalahdelle, mutta HIFK-maalivahti Michael Garteig venyi torjuntaan.

SaiPa hallitsi toisen erän alkua näennäisesti, mutta ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja. HIFK käytti omat paikkansa hyödykseen ja Gardiner teki 3–0-maalin sekavan maalinedustilanteen jälkeen. Osuma oli kanadalaishyökkääjälle jo kauden 20. 

SaiPa on tuskaillut viime aikoina joukkuepuolustamisen kanssa. Joukkue on päästänyt vähintään neljä maalia neljässä edellisessä ottelussaan. Keskiviikkona neljännen maalin Westerholmin taakse laukoi HIFK-puolustaja Jordan Schmaltz, jolle osuma oli kauden yhdeksäs. 

SaiPa laittoi kirivaihteen päälle liian myöhään 

Kotijoukkueen turvallisen tuntuinen neljän maalin johto pieneni heti päätöserän alussa, kun Valtteri Ojantakasen tarkka rannelaukaus yllätti Garteigin. SaiPan kiri tyrehtyi turhiin jäähyihin, joista HIFK rankaisi kovalla prosentilla. 

Niko Kautiaisen huitomisjäähyä ehti kulua vain kuusi sekuntia, kun Roni Hirvosen kaukolaukaus painui verkon perukoille. Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olivat enemmän tai vähemmän pelailua. Loppulukemat 6–1 tulostaululle iski tuore olympiavoittaja Iiro Pakarinen

Voitto oli HIFK:lle ensimmäinen kahteen viikkoon, mutta kolmas peräkkäinen kotijäällä. SaiPalle keskiviikon tappio oli jo neljäs edelliseen viiteen otteluun. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo