HIFK ei antanut vierailleen mahdollisuutta revanssiin – SaiPa jätettiin tylysti nollille

Roni Hirvonen pääsi juhlimaan SaiPan kustannuksella.
Lauantaina SaiPan voittomaalikilpailun jälkeen Lappeenrannassa kaatanut HIFK ei pääkaupungin keskiviikkoillassa antanut vierailleen mahdollisuutta revanssiin. SaiPa-leirissä mietityttämään jäi tuloksen lisäksi myös ensimmäisen erän jälkeen ottelun kesken jättäneen Niclas Westerholmin mahdollinen loukkaantuminen.

Ottelun juoni oli selvä jo ensimmäisistä minuuteista alkaen: HIFK hallitsi kenttätapahtumia, ja kun SaiPa sai kiekon, se pyrki pitämään sitä hallussaan kiekottelemalla ja palauttamalla alaspäin. Kiekko pysyi kuitenkin enimmäkseen SaiPan puolustusalueella.

Ensimmäisen erän hahmo oli SaiPa-maalilla hyvin työllistetty Niclas Westerholm. Kenties komein venyminen nähtiin, kun Eetu Koivistoinen pääsi nokikkain Westerholmin kanssa, mutta kiekko päätyi harhautuksista huolimatta SaiPa-veskarin räpylään.

Erän lopussa näytti siltä, että Roni Karvisen maila osui Olli Palolaa kasvoihin verisin seurauksin, mutta 2+2 minuutin jäähylle komennettiin kuitenkin Valtteri Ojantakanen. Ylivoimalla HIFK sai luotua useita paikkoja, ja etenkin Juha Jääskä pääsi kokeilemaan useampaan kertaan tuloksetta.

Westerholm sivuun, HIFK maalien makuun

Avauserän ykköstähti Westerholm ei palannut erätauolta edes vaihtopenkille, ja SaiPan maalille ilmestyi Juho Markkanen, joka pääsi otteluun mukaan välittömästi HIFK:n hallittua ensimmäisiä minuutteja selkeästi. Avausmaali nähtiin vajaan seitsemän minuutin kohdalla, kun jo aiemmin tolppia kilistellyt Jordan Schmaltz pääsi maalin edustalta keltapaitojen keskeltä sohimaan kiekon läheltä ylös.

Myös muutaman ensimmäisen yrityksen aikana ilman maalia jääneeseen HIFK:n ylivoimaan saatiin tehoja, kun Schmaltz ja Palola liikuttelivat kiekkoa kentän poikki Roni Hirvoselle, joka pääsi viimeistelemään komean kuvion päätteeksi toisen erän päätöslukemat 2–0. HIFK oli muutenkin niskan päällä, ja kahden ensimmäisen erän jälkeen laukaukset maalia kohti kirjattiin kotijoukkueen eduksi peräti 26–5.

Kolmannessa erässä HIFK tarjosi kolmella kaksiminuuttisella SaiPalle mahdollisuuden päästä mukaan peliin, mutta vieraiden yritykset jäivät vaisuiksi. Kahta ensimmäistä erää hieman tasaisemman päätöserän ainoan maalin teki lopulta kotijoukkue, kun Otto Paajanen pääsi lyömään Hirvosen laukauksesta syntynestä irtokiekosta loppulukemat 3–0. Niilo Haloselle irtosi nollapeli 10 torjunnalla.

Kaksi kertaa peräkkäin SaiPan kohdannut ja vain kerran viimeisessä 13 ottelussa pisteittä jäänyt HIFK kohtaa seuraavaksi Kärpät kahdesti, kun Helsingissä pelataan perjantaina ja Oulussa lauantaina. Neljännen peräkkäisen ottelunsa hävinnyt SaiPa puolestaan pelaa tällä viikolla enää yhden ottelun, kun se saa perjantaina vastaansa Pelicansin.