Vaiherikas kamppailu Helsingissä: Pelicans nokki pisteet Hannes Björnisen maaleilla

Roope Elimäki oli yksi illan onnistujista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ensiminuuteilta lähtien Helsingissä kaikui pleksin pauke. Fyysisen ottelun tohinassa tilanteet vaihtelivat molemmissa päissä. Kolmannen erän jälkeen tulostaululla komeili 3−6 vierasvoitto.
Lähtökohdat

HIFK lähti keskiviikon kamppailuun neljän ottelun voittoputessa. Joukkueen tehostunut puolustuspeli ja 1. ketjun yhteinen sävel ovat tuoneet tulosta. Yksilötaitoa löytyy kautta kokoonpanon roppakaupalla, kun seuraa esimerkiksi Iikka Kangasniemen ja Anton Lundellin tekemistä. Lauantain voitolla Ilveksestä helsinkiläisryhmä onnistui nousemaan kuuden parhaan sakkiin ja oli tähän iltaan tultaessa tasapisteissä Pelicansin ja HPK:n kanssa.

Maalivahtipelaaminen

Pelicans laukoi kiekkoa kohti Atte Engreniä aktiivisesti tilaisuuden tullen. Kuudes maali, Juhamatti Aaltosen rangaistuslaukaus upposi maalivahdin taakse helponoloisesti.

Puolustuspelaaminen

HIFK ajoi rohkeasti kiekolliseen mieheen kiinni ja se mahdollisti kiekonriistoja.

Hyökkäyspelaaminen

Ville Varakas iski komean maalin tulisella laukauksella ottelun ensiminuuteilla. HIFK sai hengen päälle ja onnistui luomaan paikkoja. Kotijoukkueelta nähtiin pitkiä pyöritysjaksoja ja varsinkin ensimmäisen erän alkupuoliskolla maali roikkui ilmassa. Toisen erän toisella minuutilla Erik Thorell oli yksin läpi ja toimitti kiekon häkkiin. 2−2-tasoitusta seurasi pitkä HIFK:n painostusjakso. Kahdenkin maalin takaa-ajoasemassa joukkue jaksoi vielä yrittää, mutta Pelicansin johtaessa jo 2−6 oli Tommi Santalan ylivoimaosuma kosmetiikkaa.

Erikoistilanteet

HIFK puolusti tiiviisti nelikkona alivoimalla. Ylivoimaa joukkue pääsi pelaamaan vasta kolmannen erän lopussa viidellä kolmea vastaan ja Santala onnistui yllättämään Juho Olkinuoran siniviivalta.

Lähtökohdat

Huonosti ei ole mennyt Pelicansillakaan. Neljä edellistä peliä on tuonut kolme voittoa ja yhden jatkoaikatappion. Lauantai oli herkkua lahtelaisfaneille, kun pussinokat takoivat JYPiä tauluun 7-2. Illassa nähtiin Antti Tyrväisen hattutemppu, Aaltosen osaamista ja Oliwer Kasken nappisyöttöjä. Maaleja kolmeen edelliseen otteluun mahtui 16. Illan isännän vastaava lukema on 11. Pelicans on voittanut kaikki kauden keskinäiset kohtaamiset.

Juho Olkinuoran eteen Juhani Tyrväisen tekemä näköeste esti molaria näkemästä  Varakkaan hyvää laukausta. Käytännössä ensimmäinen kotijoukkueen laukaus painui verkkoon. Olkinuoran suoritus oli perusvarmaa tekemistä.

Pelicans-puolustus lamaantui hetkellisesti kilpirintojen ensimmäisen maalin jälkeen eikä oikein tuntunut saavan juonesta kiinni. Joukkueen johtomaalit toivat kuitenkin energiaa eikä HIFK päässyt enää niiden jälkeen paineistamaan alakertaa samalla temmolla.

Pelicansin ensimmäinen osuma hylättiin valmentajanhaaston jälkeen. Läpi ottelun lahtelaisryhmä laukoi aktiivisesti paikasta jos toisesta. Ylivoima tuotti tasoituksen, ja lahtelaiset menivät ensimmäisen erän lopussa Jesse Saarisen osumalla 1−2-johtoon. Roope Elimäki puolestaan vei joukkueensa toisen erän puolivälissä uudelleen maalin karkumatkalle komealla rystylaukauksella. Björnisen kaksi maalia ja Aaltosen onnistuminen rangaistuslaukauksesta sinetöivät komean vierasvoiton.

Pelicans pyöritti kiekkoa vakuuttavasti ylivoimalla, ja jo ensimmäinen erikoistilanne synnyttikin tulosta. Kaski pommitti kovaa siniviivalta 1−1-tasoituksen. Björninen iski lahtelaisten toisen ylivoimamaalin.