HIFK toistamiseen tällä kaudella Pelicansia vahvempi – Juha Jääskä osui kahdesti tolppien väliin

HIFK:n Sebastian Dyk (54), Teemu Tallberg (18) ja Johan Motin (57) Liiga-ottelussa HIFK - Ilves, Helsingin jäähallissa, 30. lokakuuta 2021.
HIFK jatkoi pisteputkeaan Pelicansin kustannuksella, kun se voitti lahtelaiset tylyin 5–1-numeroin.

Helsingissä kohtasivat jo tuloksellisesti parempiin peliesityksiin venynyt HIFK ja otteluruuhkassa porskuttava Pelicans. HIFK oli viimeisissä seitsemässä pelissä saanut vähintään yhden pisteen mukaansa. Lahtelaiset saapuivat Helsinkiin allaan tiukka taisteluvoitto vieraissa Sportista. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi sarja-avauksessa Lahdessa HIFK:n voittoon.

HIFK sai otteluun mukavan alun, kun se pääsi rokottamaan Pelicansia ylivoimalla sen ensimmäisestä rangaistuksesta. Roni Hirvonen iski kauden toisen osumansa, kun hyökkääjä pääsi viimeistelemään Emil Larmilta pudonneen irtokiekon aina maaliin asti. Avausosumaan syöttöpisteille pääsivät myös Jere Innala ja Eetu Koivistoinen.

HIFK pääsi vielä toistamiseen yrittämään maalia ylivoimalla, kun Toni Utunen komennettiin jäähylle poikittaisesta mailasta. Koivistoisen johtama ylivoima pyöritti vahvasti lahtelaisten alueella ja loi samalla pari hyvää maalipaikkaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. Myös Pelicansin alivoima otti pari tärkeää blokkia Antti Tyrväisen johdolla.

Pelicans ei juuri päässyt kokeilemaan Michael Garteigin pelivirettä ottelun avauserässä. Henri Nikkaselle ja Jiří Smejkalilla avautuivat lahtelaisten parhaimmat paikat ensimmäisessä erässä, mutta suurempia venymisiä ei Garteigilta vaadittu kahdenkymmenen minuutin aikana.

Erän lopulla Pelicansin maalin takana törmäiltiin. Larmin ja Alex Broadhurstin tiet kohtasivat, ja molemmat löysivät itsensä lopulta jään pinnasta. Larmille tuli vielä tilanteessa kiire takaisin omalle maalilleen, kun HIFK onnistui rakentamaan vielä kelvollisen maalipaikan tilanteesta. Myös ilman mailaansa Larmi onnistui torjumaan tilanteen.

HIFK lisäsi johtoaan toisessa erässä

Toisessa erässä nähtiin peräti neljä maalia, joista kolmesta vastasi kotijoukkue, kun taas vieraat onnistuivat maalinteossa ainoastaan kertaalleen.

HIFK:n toisesta maalista vastasi seitsemän minuutin pelin jälkeen Juha Jääskä, joka pääsi takatolpalta pistämään kiekon Pelicansin maaliin. Maaliin erinomaisen esityön teki  Innala, jonka mallikas rystysyöttö löysi Jääskän takatolpalta. Jääskällä oli lopulta helppo työ viimeistellä kotijoukkue 2–0-johtoon.

Olli Palola lisäsi hetkeä myöhemmin HIFK:n johdon jo kolmeen maaliin. Hyökkääjä onnistui heti maalinteossa palattuaan kokoonpanoon. Maaliin syöttöpisteen saaneelle Roni Hirvoselle  kirjattiin illan toinen tehopiste. Rony Ahonen samalla merkautti toisessa peräkkäisessä ottelussa syöttöpisteen tililleen.

Pelicansilla pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalla, kun Alex Broadhurst lähti istumaan kahden minuutin rangaistustaan. Lahtelaisten ylivoima oli viime peleissä hakenut itseään, mutta Helsingissä se tuotti heti ensimmäisellä yrityksellä tulosta. Teemu Eronen pääsi Henri Nikkasen laukomasta irtokiekosta iskemään lahtelaiset kahden maalin päähän. Nikkasen lisäksi myös Smejkal sai syöttöpisteen Pelicansin avausosumaan.

Erän viimeisellä minuutilla HIFK osui jälleen. Broadhurstin aloitusvoiton jälkeen Sebastian Dyk pelasi kiekon Kasper Kotkansalolle, jonka laukauksen Broadhurst ohjasi lahtelaisten maaliin. Maalissa oli myös onnea matkassa, kun se lopulta pomppasi Pelicansin puolustajan Mikko Kousan jalasta sopivasti Larmin patjan yli. Jälleen HIFK oli kolmea maalia Pelicansia edellä.

HIFK:lle kauden toinen voitto Pelicansista

Päätöserän alkuun Pelicans joutui kolmannen kerran ottelussa jäähyaitioon, kun toistamiseen siellä istui lahtelaisten puolustajista Utunen. HIFK olikin lisätä entisestään johtoaan ylivoimalla, kun Broadhurstin vihainen rannelaukaus osui tolppaan, mutta irtokiekkoon ensimmäisenä ehti lahtelaisten onneksi Larmi.

HIFK iski viidennen osumansa, kun ottelua oli jäljellä reilut kuusi minuutia. Jääskä vastasi illan toisesta osumasta, joka oli samalla kauden seitsemäs maali laitahyökkääjälle. Jääskä onnistui ohjaamaan Jordan Schmaltzin siniviivalta lähettämän laukauksen Pelicansin maaliin.

HIFK oli ottelussa selkeästi Pelicansia edellä. Lahtelaisilla oli vaikeuksia päästä parhaille maalipaikoille. HIFK:n tiivis viisikkopeli esti lahtelaisten tilanteiden rakentelut hyökkäyspäädyssä tänään erinomaisesti. Näin kolme pistettä jäi Helsinkiin. HIFK korjasi samalla toisen voittonsa tällä kaudella Pelicansista. Tällä kertaa loppunumerot olivat lahtelaisille tylyt 5–1.