Eetu Koivistoinen johdatti HIFK:n voittoon Pelicansista – Motin suihkuun juhlaottelussaan

Roope Taponen jatkoi vahvoja otteitaan HIFK-maalilla.
Kauden toinen kohtaaminen HIFK:n ja Pelicansin välillä päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 3–2. HIFK:n voiton takuumiehinä toimivat Roope Taponen ja Eetu Koivistoinen. Johan Motinin uran 300:s Liiga-ottelu päättyi toisessa erässä ulosajoon.

Hienoista ryhtiliikettä viime aikoina esittänyt HIFK kohtasi keskiviikkona kotihallissaan Pelicansin. Kauden aiempi kohtaaminen joukkueiden välillä oli päättynyt Pelicansin niukkaan 1–0 voittoon.

Tällä kertaa maaleja nähtiin enemmän ja lopulta voittoa juhli HIFK. Kotijoukkueen puolustuksessa Johan Motinille ottelu oli tämän 300:s Liigassa. Ottelu päättyi kuitenkin hänen osaltaan toisessa erässä ulosajoon. HIFK:n maalilla Roope Taponen jatkoi vahvoja otteitaan Eetu Koivistoisen viimeistellessä kaksi maalia kotijoukkueelle.

HIFK aloitti salamamaalilla

HIFK aloitti ottelun terävästi ja avausmaali syntyi jo alle minuutin pelin jälkeen Koivistoisen lavasta. Erän edetessä Pelicans pääsi kuitenkin paremmin rytmiin mukaan ja ottelu tasoittui.

Pelicansin puolustajalupaus Topias Vilén koki avauserässä kovia satuttaen kättään, mutta palasi muutaman minuutin puhaltelun jälkeen takaisin peliin.

Kotijoukkueen Otto Paajanen pääsi oivallisen haaston kautta nokikkain Pelicansin maalilla pelanneen Jasper Patrikaisen kanssa, mutta ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan tätä.

Pelicansin erän parhaat tilanteet siunaantuivat erän loppupuolella Aleks Haataselle ja Iikka Kangasniemelle. Haatanen pääsi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kokeilemaan rystypuolelta maalintekoa, mutta Taponen onnistui torjumaan yrityksen räpylän kärjellään. Myöskään Kangasniemi ei saanut ohitettua Taposta maalinedustilanteesta erän viime sekunneilla.

Erikoistilanteiden sävyttämä toinen erä

Tasaisessa toisessa erässä joukkueet pääsivät esittelemään erikoistilannepelaamistaan. 300:tta Liiga-otteluaan pelanneen Motinin ilta päättyi jo ennen toisen erän puoliväliä tämän saatua ulosajon Aatu Jämseniin kohdistuneesta taklauksestaan.

Pelicansin ylivoima oli kuitenkin ponnetonta ja HIFK loi alivoimaisenakin parempaa maalintekouhkaa. Vierasjoukkueen heikon ylivoiman kruunasi Elias Vilénin estämisjäähy, joka päätti joukkueen viiden minuutin ylivoiman ennen aikojaan.

Tästä seurasi erikoinen jäähyjen suma, kun Koivistoinen kampitti Pelicans-pelaajan ennen HIFK:n pääsemistä ylivoimalle, ja lopulta siirretty rangaistus päättyi toiseen kaksiminuuttiseen HIFK:lle Kristian Vesalaisen syyllistyttyä myöskin kampitukseen. Näin tuloilla ollut ylivoima vaihtui kotijoukkueen kahden miehen alivoimaksi.

Pelicans onnistui hyödyntämään toisen kaksiminuuttisista Jämsenin lauottua tasoituksen Kangasniemen syötöstä. Erän loppupuolella HIFK siirtyi kuitenkin takaisin johtoon Paajasen lauottua kiekon puolityhjään Pelicans-maaliin Iiro Pakarisen oivaltavasta syötöstä.

HIFK säilytti johtonsa ottelun loppuun asti

Pelicans aloitti kolmannen erän vahvasti luoden hyvää painetta HIFK-päätyyn. Koivistoinen tarjosi kuitenkin vieraille kylmää suihkua viimeistelemällä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi illan toisensa napakalla rannelaukauksella.

Vierasjoukkueelle tarjoutui mahdollisuus päästä takaisin peliin mukaan Otso Rantakarin otettua rangaistuksen koukkaamisesta, eikä se jättänyt tätä tilaisuutta hyödyntämättä. Joni Ikonen toi Pelicansin maalin päähän lyötyään irtokiekon ylivoimalla ohi Taposen.

Kunnollista loppukiriä vierailijat eivät saaneet aikaiseksi, vaikka se otti maalivahdin pois hyvissä ajoin ennen pelin loppua. Kotijoukkue HIFK kesti puolustaja Eddie Larssonin ja maalivahti Taposen johdolla niin Kangasniemen ilmaveiviyrittyksen kuin Ikosen viime sekuntien laukauksen ja juhli näin voittoa lukemin 3–2.

HIFK jatkaa kauttaan perjantaina Tapparaa vastaan, kun kirvesrinnat saapuvat sen vieraiksi. Pelicansin seuraava ottelu on sekin luvassa perjantaina Kärppien vieraillessa Lahdessa.