Tuloksenteon kanssa tuskaillut HIFK tykitti itsensä puolivälieriin – Jere Innala hurjasteli neljä tehopistettä

Jere Innala tehtaili maanantaina neljä tehopistettä.
HIFK varmisti Lukko-voitollaan suoran puolivälieräpaikan. Lukko oli ottelun alussa kotijoukkuetta edellä, mutta vieraiden hölmöt jäähyt käänsivät pelin isännille.

HIFK oli maanantaina iskussa, kun se kukisti kotiyleisönsä edessä Lukon lukemin 5–1. Ottelun suurin sankari oli Jere Innala, joka iski tehot 1+3=4. Lukko tuli väkevästi otteluun, mutta kurittomuus ja heikko maalivahtipeli ajoivat joukkueen ahdinkoon.

Voitolla HIFK varmisti paikkansa puolivälieriin. Lukon lopullinen sijoitus ratkeaa tiistain päätöskierroksella.

Kotijoukkue oli ennen Lukko-ottelua tehnyt viiteen edelliseen otteluun vain kahdeksan maalia. Maanantaina HIFK sai hyökkäyspeliinsä runsaasti vauhtia ja suoraviivaisuutta.

Syyllinen nimeltä Skalický

Lukko tuli ottelun alkuun varsin vahvasti, ja ainakin luistelu- ja pelinopeudessa raumalaiset olivat HIFK:ta edellä. Lukko sai palkinnon maalin muodossa, kun Pavol Skalický ohjasi kiekon ohi HIFK-vahti Niilo Halosen.

Vahvan alun jälkeen vierailijat kuluttivat aikaa rangaistusaitiossa ja tämä käänsi pelin painopisteen HIFK:lle. Punapaidat onnistuivat tasoittamaan ottelun ylivoimalla, kun ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu onnistui maalinteossa.

Iiro Pakarinen vei komean hyökkäyksen päätteeksi isännät 2–1-johtoon. Esityön maaliin teki Innala, joka oli läpi ottelun todella vahva.

Lukko jatkoi hölmöilyjään, kun avausmaalin tehnyt Skalický taklasi itsensä suihkuun. Lukko oli lähellä onnistua kaventamaan ottelun alivoimalla, mutta Julius Mattila ei onnistunut läpiajosta.

Maalivahtipelissä suuri ero

Toisessa erässä HIFK iski kolme maalia, ja erän jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 5–1. Maalinteossa onnistuivat Sebastian Dyk, Innala sekä Roni Hirvonen.

Suurin ero nähtiin maalivahtipelissä, sillä isossa painekattilassa oleva HIFK-vahti Halonen nappasi 3–1-tilanteessa usean huipputorjunnan. 23-vuotias veskari nollasi toisessa erässä tylysti Lukko-hyökkääjä Anrei Hakulisen.

Lukko-vahti Artjom Zagidulin ei ollut toisessa erässä parhaimmillaan. 26-vuotiaan venäläisen pelissä paistoi epävarmuus ja ylipelaaminen. Kolmannessa erässä raumalaisten maalille luisteli Lassi Lehtinen.

Lukon puolelta ainoita valopilkkuja oli puolustaja Vili Saarijärvi. Sulavasti liikkuva Saarijärvi osallistui aktiivisesti hyökkäyksiin, ja myös kiekon ylöstuonnissa kultakypärä oli kaukalon eliittiä.

Päätöserässä HIFK puolusti keskialuetta tiiviisti, joten lisäosumia ei enää syntynyt. Pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 5–1.

HIFK pelasi tänään runkosarjan viimeisen ottelunsa. Lukko matkustaa tiistaina Jukureiden vieraaksi.