Lukko jatkoi HIFK:n tappioputkea - Setänen ohittamaton

LIIGA / Raportti
Oskari Setänen loisti Lukon maalilla.
Kuva © Saimi Airaksinen
Lukko onnistui hyvän maalivahtipelin myötä pitämään HIFK:n nollilla. Ottelu oli odotetusti tasainen ja vähämaalinen. Ari-Pekka Selin tuntee varmasti paineen niskassaan.
Lähtökohdat 

HIFK lähti illan otteluun viiden ottelun tappioputkessa. Anton Lundell oli nostettu ykkösketjuun Juhani Tyrväisen ja Joonas Raskin rinnalle.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu pelasi hyvän ottelun ja tarjosi torjunnoillaan HIFK:lle mahdollisuuden voittaa. Hänen taakseen tehtiin vain yksi hyväksytty maali.

Puolustuspelaaminen 

HIFK oli selvästi pitänyt palaveria Ässät-ottelun jälkeen. Omaa kroppaa ei säästelty: laukauksia blokattiin ja lukkomailat pidettiin kurissa maalin edustalla.

Hyökkäyspelaaminen 

Lundell toi ykkösketjun hyökkäyspeliin lisäarvoa. Ketju loi lähes jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä Lukon päätyyn ja oli aktiivinen läpi ottelun.

Puolustajista Teemu Eronen ja Ryan O'Connor olivat tutun aktiivisesti tukemassa hyökkäyksiä.

Edelleen HIFK:n hyökkäyspelissä on merkillepantavaa valtava ohilaukausten määrä. Onko tappioputki saanut pelaajat puristamaan mailaa tarpeettoman kovaa vai miksi hyvistäkin paikoista pleksit paukkuvat?

Erikoistilanteet 

HIFK pääsi kolmannessa erässä kertaalleen pelaamaan ylivoimaa. Sen aikana joukkue ei saanut mitään merkittävää aikaiseksi.

Alivoimalla se oli toisessa erässä reilut kolme ja puoli minuuttia yhteen soittoon, mistä 35 sekuntia kahden vajaalla. Ruusun johdolla HIFK selvisi tästä mylläkästä.

Lähtökohdat 

Lukon otteet eivät ole vakuuttaneet, vaikka TPS kaatuikin Turussa viime lauantaina. Se on ollut joukkueen ainoa voitto viimeiseen seitsemään otteluun.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setänen oli virkaveljensä tavoin vakuuttava omassa torjuntatyössään. Hän oli kentän ykköstähti 26 torjutulla laukauksella.

Puolustuspelaaminen 

Lukko karvasi hyökkäyspäässä hyvin ja auttoi maalivahti Setästä omassa puolustuspäässään työteliäästi. Vain HIFK:n ykkösketjun kanssa puolustus oli helisemässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Eetu Koivistoinen teki ottelun avausmaalin Jakub Krejcikin katkaistua HIFK:n avausyrityksen siniviivalla.

Lukon hyökkäyksen ruumiillistuma oli Brandon DeFazio. Aktiivinen laukoja ei tänään kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Erikoistilanteet 

Lukko pääsi toisessa erässä yrittämään kahden miehen ylivoimalla 35 sekunnin ajan, mutta ei onnistunut ohittamaan hyvin torjunutta Ruusua.

Ottelun viimeisellä minuutilla Jakub Krejcik laukoi kiekon maaliin HIFK:n pelatessa ilman maalivahtia. Maalilla Lukko siirtyi 2-0 johtoon.

Nordiksen painekattila kiehuu

Kotijoukkueen tehottomuus sai Nordiksen yleisön viheltämään hukatun ylivoiman jälkeen. Peli virtaa päästä päähän, mutta vastustajan maaliverkko ei soi.

Kuusi tappiota peräjälkeen on varmasti sellainen asia, josta HIFK:ssa keskustellaan kaikilla tahoilla. Kaksi kotitappiota sarjan häntäpäässä oleville länsirannikon joukkueille on anteeksiantamatonta - vai onko? Ratkaisuja odotellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo