HIFK löi Lukon, usko löytyi kolmannessa

LIIGA / Raportti
Erik Thorell ja Joonas Rask loistivat maalien valossa.
HIFK oli täysin kuutamolla kaksi ensimmäistä erää Helsingissä. Yleisö huusi ohjeita omilleen ja piti yllä vihellyskonserttia. Juha Jääskän kavennusosuma herätti kotijoukkueen kolmannessa erässä.
Lähtökohdat 

HIFK kairasi vaivoin voiton KalPasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen tiistaina. Joukkueella oli ennen illan peliä viidestä viimeisimmästä ottelusta neljä voittoa. Sarjataulukossa isäntä ja vieras olivat tasapisteissä 60 pelatun pelin jälkeen. HIFK on hävinnyt Lukolle molemmat kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset. Lennart Petrell liittyy jälleen kokoonpanoon Jasse Ikosen ja kultakypärää kantavan Sakari Salmisen rinnalle.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusulla oli varsinainen iltapuhde torstaina. Lukon ensimmäistä maalia avitti maalinedustalle muodostunut trafiikki, mutta Aaro Vidgren yllätti maalivahdin läpiajosta.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustus oli läpi kahden ensimmäisen erän melko kujalla. Lukko saavutti hallintaa hyökkäyspäässä ja laitaväännöt menivät lähes poikkeuksetta vieraalle. Jääskän maali toimi lopulta sinä sytykkeenä, joka käänsi pelin suunnan.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK:lla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyspalettia toimimaan kahdessa ensimmäisessä erässä. Yrityksestä uupui juonikkuus ja tekeminen oli melko sekavaa paria hyvää pyöritysjaksoa lukuun ottamatta. Juha Jääskän kavennus kolmannessa erässä loi uskoa punapaitojen tekemiseen ja Erik Thorell toi pian HIFK:n tasoihin Jääskän ja Teemu Erosen sytöistä. Viimeisen erän lopussa HIFK-fanit huokasivat monta kertaa läheltä piti-tilanteissa. Joonas Raskin 3−2-voittomaali jatkoajalla oli kuin jääkiekkotaiteen oppikirjasta. HIFK-hyökkääjä pelasi Lukon puolustuksen kahvikojulle ja latasi avoimesta paikasta pikkumustan häkkiin.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen ylivoimapeli oli onnetonta katsottavaa. Kiekon saaminen hyökkäyspäätyyn ei vain ottanut toimiakseen Lukon pelatessa viisaasti. Alivoimalla joukkue pyrki blokkaamaan laukauksia ja tilaisuuden tullen sai jopa kuljetettua kiekkoa pitkälle keskialueelle.

Lähtökohdat 

Lukko oli voittanut neljästä tammikuun ottelustaan vain yhden. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa raumalaiset henkivät helsinkiläisten niskaan 3. sijalla. Lassi Lehtinen sai torjuntavastuun Nordenskiöldinkadulla. Kultakypärää kantaa Arttu Ilomäki, joka luistelee 1. kentässä rinnallaan Janne Keränen, joka on myös yksi joukkueen kovimmista pistenikkareista.

Maalivahtipelaaminen 

Lehtisellä ei ollut vaikeuksia selvittää HIFK:n aneemisia maalintekoyrityksiä ennen viimeisen erän alkua. Kolmannessa kotijoukkue loi painetta ja Lukko-vahti otti torjuntoja tililleen. Ruuhka maalinedustalla mahdollisti lopulta myös kotijoukkueen kaksi osumaa.

Puolustuspelaaminen 

Lukko ajoi ottelussa rohkeasti kiinni vastustajan pelaajiin ja teki parhaille maalipaikoille pääsemisen todella vaikeaksi. Viimeisessä erässä HIFK:n usko omaan tekemiseen kasvoi ja pelinkuva muuttui.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko nappasi kiekollisen hallinnan ensimmäisessä erässä. Vaaralliset tilanteet ja pirteät hyökkäykset toivat tulosta erän toisella kympillä, kun illan ensimmäisen osuman iski kovalla laukauksella Linus Nyman Ilomäen syötöstä. Toisessa erässä Aaro Vidgren vei Lukon kahden maalin karkumatkalle käytännössä Lukon ensimmäisestä maalintekopaikasta. Kotijoukkueen maalien myötä painostus hajosi.

Erikoistilanteet 

Lukko pyöritti ensimmäisessä erässä vakuuttavan näköistä ylivoimaa hetken jopa viidellä kolmea vastaan. Viisikko sylki laukauksia, joista suuri osa kuitenkin painui päätyplekseihin. Lukon alivoima oli täyttä myrkkyä HIFK:lle, joka vieraan agressiivisen karvauksen takia ei saanut ainoasta erikoistilanteesta onnistumista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo