Kärpät maksoi kalavelat HIFK:lle

Teemu Kivihalme, Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi olivat tänään tehokkaita.
Kärpät kärsi eilen tappion kotonaan HIFK:lle johdettuaan ottelua kahdesti kolmella maalilla. Tänään Kärpät oli tehokkaampi joukkue. Puolustusalueen pelaaminen ja maalivahtipelaaminen oli Kärpillä selvästi HIFK:ta laadukkaampaa.
Lähtökohdat

HIFK oli hävinnyt seitsemän ottelua peräkkäin ja jäi Raksilassa 3-0 tappiolle ensimmäisessä erässä. Nousu 4-1 tappiotilanteesta voittoon oli osoitus siitä, ettei joukkuetta ole vielä henkisesti lytöty. HIFK teki eilen kuusi maalia Raksilassa, mikä on tehottomuudesta kärsineelle joukkueelle todellinen piristysruiske.
Helsingin jäähalli oli loppuunmyyty, ja IFK:lla sauma kääntää kauden kulku iloisempaan suuntaan.

Maalivahtipelaaminen

Markus Ruusulla oli tilillään vain yksi torjunta, kun Kärpät jo johtivat peliä 2–0 toisessa erässä. Ruusu pääsi paremmin peliin mukaan toisen erän edetessä. Hän pysäytti mm. Jari Sailion läpiajon. Kolmannessa erässä ei enää voittavia torjuntoja Ruusulta nähty. Otteet eivät vakuuta eikä voittoja tule.

Puolustuspelaaminen

HIFK ei päästänyt Kärppiä laukomaan Ruusun vartioimaa maalia kohti kovinkaan usein, mutta kahdesti Kärppien Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi pääsivät oman pään aloituksen jälkeen nopeasti kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen jo ensimmäisessä erässä.

Toisen erän pelaaminen oli HIFK:lta melko ehyttä. Yksi merkkausvirhe kostautui. Kolmannessa erässä olikin jo useampi tilanne, jossa kaksi HIFK:n miestä pelasi oman maalin lähellä yhtä Kärppäpelaajaa vastaan.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK laukoi jälleen ahkerasti kotonaan, mutta tasaviisikoin pelatessa HIFK teki yhden maalin. Iikka Kangasniemi pääsi kiertämään Jari Sailion ja laukoi kiekon Vehviläisen olkapään yli etunurkkaan.

Ilmari Pitkäselle siunaantui hyviä paikkoja aloittaa kotijoukkueen maalitehtailu. Hän ei onnistunut läpiajosta. Myöskään ykkösketju ei pystynyt hyödyntymään aktiivista pelaamistaan. Maaleja ei hyvistä paikoista huolimatta syntynyt.

Erikoistilanteet

Juhani Tyrväinen teki HIFK:n ensimmäisen maalin Teemu Erosen ja Erik Thorellin syötöistä HIFK:n pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Muissa ylivoimatilanteissaan HIFK oli melko heikko.

HIFK:n alivoimapeli oli laadukasta. Kärpät ei tehnyt yhtään ylivoimamaalia.

Lähtökohdat

Kärpät on ollut koko syksyn vakuuttavia, mutta koki eilen tappion HIFK:lle.
Lauantain peliin Kärpät toi yhden ketjun tuoreita jalkoja. Jasper Lindsten ja Jasse Ikonen saivat seurakseen pitkältä pelitauolta palanneen Oskar Osalan. Kärpiltä löytyi taitavia ja kokeneita pelaajia reserveistä. Kärpät ei kahta peliä peräkkäin halunnut HIFK:lle hävitä.

Veini Vehviläinen oli ottelun näkyvinmpiä hahmoja 26:lla torjunnalla. Kärpät on tottunut pelaamaan ykkösvahtinsa kanssa, ja homma toimii. Vakuuttaavaa tekemistä tänäänkin.

Kahden ensimmäisen erän ajan Kärpät hallitsi kiekkoa huomattavasti vähemmän kuin HIFK. Kärpät kesti HIFK:n vyörytyksen. Puolustus pelasi hyvin maalin edustalla. Tasaviisikoin Kärpät piti HIFK:n kurissa.

Hyökkäyspelissä esiin nousi nuori kaksikko Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi. Ottelun avausmaali oli nopeiden nuorukaisten käsialaa. Ripeä nousu oman pään aloituksen jälkeen, ja Kupari pääsi nostamaan läheltä patjan yli.
Jani Hakanpään maalia edelsi Kärppien hyvä syöttöketju HIFK:n puolustuspäässä.

Kolmannessa erässä Kärppien hyökkäys oli agressiivista. Hyökkäyspäässä liike oli niin terävää, että HIFK oli potkun jäljessä.

Kertaalleen Kärppien alivoima joutui antautumaan HIFK:n pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Taneli Ronkainen sai 5 + 20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Hänen olkapäänsä osui maalivati Ruusun maskiin HIFK:n maalin takana.

Muuten Kärppien alivoimapelaaminen sai HIFK:n näyttämään varsin heikolta ja Nordiksen yleisön viheltämään omilleen.

Kärppien ylivoimapeli oli tänäänkin tehotonta. Kiekon liikuttelu oli turhan hidasta.