Maalihanat aukesivat päätöserässä Joonasten johdolla − KooKoo nappasi jatkoaikavoiton HIFK:sta ylivoimapeikon ravistettuaan

LIIGA / Raportti
Joonas Oden oli kentän hahmoja.
HIFK:n ja KooKoon vääntö oli tasainen, mutta täysosumia Helsingin jäähallissa ei liiaksi asti nähty. Isännät esittelivät kotiyleisölle ensimmäistä kertaa Henrik Borgströmin.

HIFK esitteli kotiottelussaan uuden pelaajan, kun Henrik Borgström oli toipunut pelikuntoon. Ykkösketjussa viilettänyt hyökkääjä osoitti debyytissään peliälyään ja Borgström antoikin ketjukavereilleen muutamia oivaltavia syöttöjä. Nuori hyökkääjä oli päästä aivan kolmannen erän loppuhetkillä myös läpiajoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Vaikka kamppailun maalihanat avautuivatkin hitaanlaisesti, nähtiin Helsingissä siitä huolimatta viihdyttävä jääkiekko-ottelu. Kumpikin joukkue pelasi tasapainoisesti, mutta muutamat virheet pitivät molemmat joukkueet hereillä eikä neppailua nähty. Lopulta etunimi Joonas osoittautui tehojen takeeksi kolmannessa erässä.

KooKoo sai otteluun hyvän alun ja vieraat olivatkin ensiminuuttien aikana ahnaampi joukkue. Kouvolalaiset karvasivat hanakasti ja saivat hyviä pyörityksiä hyökkäyspäätyyn. HIFK ei avauserässä päässyt hätyyttelemään Victor Brattströmin vartioimaa KooKoo-veräjään oikeastaan edes ylivoimallaan.

Isännät kuitenkin ryhdistäytyivät kolmosvitjansa johdolla ja käänsi pelin tasapainon itselleen edullisemmaksi. Miro Väänäsen taklaus Martin Bergeriin aiheutti kuitenkin HIFK:lle harmia. Nuori hyökkääjä sai selästä taklaamisesta 2+10 minuuttia. Avauserä päättyi niin ikään jäähyillessä, kun molemmat joukkueet ottiat peräkkäin kaksiminuuttiset.

Niin ikään toisen erän alussa KooKoo oli aktiivinen ja painoi tilanteita Frans Tuohimaata kohti herkeämättä. Vieraiden paras tilanne aukesi, kun Teemu Engberg pääsi läpiajoon entistä seuraansa vastaan. Yritys tyrehtyi kuitenkin Tuohimaan torjuntaan.

Tasaisessa toisessa erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta monet hyökkäykset jäivät jumiin joko puoilustavan joukkueen hyvään keskustan puolustukseen tai ajautuivat kulmatilanteiksi. Toisessa erässä ei vihelletty yhtään rangaistusta.

Jos KooKoo tuli kahteen ensimmäiseen erään terävämpänä, oli kolmannen erän alku HIFK:n heiniä. Joonas Lyytinen otti kiekon siniviivan päällä ja pääsi vasenta laitaa pitkin nousemaan Brattströmin maalille. Tarkka sijoitus muutti lukemat tulostaululla 1−0:aan.

Kouvolalaiset eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan ensin Joonas Oden karkasi läpiajoon. Laituri sotkeutui kuitenkin omaan näppäryyteensä. Seuraavassa tilanteessa pirteästi esiintynyt Engberg hankki HIFK:lle niin ikään läpiajoon päästyään rangaistuksen. Odenilla ehti olla useampikin paikka ennen kuin hän pääsi iskemään tasoituksen. Osuma oli KooKoon kauden ensimmäinen vieraskentällä syntynyt ylivoimamaali.

KooKoo oli päästä johtoon, kun ottelun avausmaalin iskenyt Lyytinen antoi kulmasta pahan harhasyötön Kyle Platzerille. KooKoo-sentterin kuti kilpistyi kuitenkin Tuohimaan syliin. HIFK kokosi rivinsä nopeasti, sillä Anton Lundell ja Sebastian Dyk pääsivät jo seuraavassa tilanteessa kokeilemaan kerran mieheen Brattströmin ohittamista.

Brattström osoitti merkityksensä vierasjoukkueelle kolmannen erän lähestyessä loppuaan, kun ruotsalainen venytti monen kiekon eteen. Jopa HIFK:n pyssy Emil Bemström joutui toteamaan maanmiehensä vireen liian lämpimäksi.

KooKoo-veskari joutui kuitenkin nöyrtymään toistamiseen, kun Lyytinen lähetti siniviivalta kudin kohti maalia. Pikkumusta vyöryi maskin takaa kouvolalaisten verkkoon vieden HIFK:n uudelleen johtoasemaan. Punapaidat joutuivat kuitenkin pettymään ennen täyttä aikaa sorruttuaan kolmatta kertaa kolmannessa erässä jäähyilyyn. Arttu Pelli paukutti ylivoimalla viivakudillaan numeroiksi 2−2.

Tasaisen kamppailun arvojen mukaisesti ottelu venyi jatkoajalle asti, jossa kaksi pistettä vieraille ratkaisi illan tehomies Oden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo