KooKoo kyykytti HIFK:ta – helsinkiläisillä heikoin kauden alku lähes 30 vuoteen

Joose Antonen teki tänään tehot 1+3.
KooKoo jatkoi HIFK:n vaikeuksia 5–1 vierasvoitolla. Vierasjoukkue jatkoi loistavaa alkukauttaan. Kasper Halttunen teki Liigadebyytin IFK:n paidassa.

HIFK:n ja KooKoon kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vieraiden vakuuttavaan 5–1 voittoon. KooKoolle voitto oli jo kauden neljäs viiteen otteluun. HIFK:n vaikeudet jatkuivat ja heillä edelleen kasassa vain yksi voitto. Näin ollen IFK jatkaa sarjataulukon viimeisenä.

HIFK:n Micke-Max Åsten sai täyteen 400 pelattua Liigan runkosarjaottelua. Myös Roni Hirvosta muistettiin valinnasta Suomen U20 MM-kisajoukkueen parhaaksi pelaajaksi

Helsinkiläisjoukkueen 17-vuotias hyökkääjä Kasper Halttunen teki ottelussa Liigadebyyttinsä. Nuori hyökkääjä pelasi ottelun toisessa hyökkäysketjussa.

HIFK paikoissaan tehoton ja KooKoo laittoi paikoista kiekon maaliin

Ottelu alkoi fyysisesti HIFK:n pelaajien taklauksilla. Ensimmäisessä erässä molemmille joukkueille tuli muutamat hyvät maalipaikat, mutta kumpikaan ei onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin.

Ensimmäisen erän viimeisellä vitosella Joonas Lyytinen joutui ottamaan kaksi kertaa kovan taklauksen vastaan. Toisen taklauksen jälkeen joukkueiden välille syntyi pientä nujakkaa, jonka seurauksena nähtiin ottelun ensimmäiset jäähyt.

Jäähyjen aiheuttamalla pelikatkolla juhlittiin HIFK:n pitkäaikaista kuuluttajaa Micke Stenbergiä. Hiljattain 60 vuotta täyttäneelle kuuluttajalle on kertynyt täyteen 1300 ottelua.

Toisen erän kotijoukkue aloitti vahvasti, ja alun paras maalipaikka oli Iiro Pakarisen laukaus tolppaan.

HIFK avasi ottelun maalihanat ajassa 26:32 Pakarisen maalilla. Pakarinen oli unohdettu yksin maalin edustalle ja hyökkääjän ensimmäisen yrityksen Oskari Setänen torjui, mutta toisella kertaa Pakarinen ei enää erehtynyt.

Erän puolivälin jälkeen KooKoo sai tehtyä maalin ylivoimalla, kun kiekko meni IFK:n oman pelaajan Lyytisen luistimen kautta maaliin. Maali merkittiin Toni Suuroselle. Jäähyn jälkeen pelin hallinta siirtyi vierasjoukkueelle.

Toisen erän viimeisellä vitosella IFK:n Lyytinen antoi harhasyötön, jolloin Samuli Ratinen pääsi laittamaan kiekon ohi Niilo Halosen. Ei mennyt kauaakaan, kun aloituksen jälkeen Joose Antonen laukoi kiekon maaliin ja KooKoon jo 3–1 johtoon.

Kolmannen erän puolivälin tuntumassa KooKoo onnistui tekemään toisen ylivoimamaalin Linus Anderssonin laukauksella.

Ottelun lopussa vierasjoukkueen Heikki Liedes laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Kolmannessa erässä kumpikaan joukkue ei päässyt kovinkaan montaa kertaa maalipaikoille. HIFK ei saanut missään vaiheessa kunnon loppukiriä aikaan, ja KooKoon nimiin laitettiin 1–5 voitto. Vierasjoukkueen yhtenä sankarina toimi Antonen tehoillaan 1+3.

HIFK on viimeksi aloittanut kauden heikommin syksyllä 1995, jolloin viiden ottelun jälkeen kasassa oli yksi vain yksi tasapelistä tullut piste.