HIFK murskasi sarjakolmosen KooKoon – Teemu Turunen palasi erittäin väkevästi

LIIGA / Raportti
Teemu Turunen palasi tehokkaasti loukkaantumisensa jälkeen.
Helsingin IFK otti toisen voiton putkeen, kun se kaatoi Kouvolan KooKoon selvin 4-0-lukemin.
Lähtökohdat 

HIFK:lla oli allaan voitto SaiPasta laadukkaan vierasottelun jälkeen. HIFK sai hyviä uutisia ennen ottelua, kun joukkueen kultakypärä Teemu Turunen palasi pelaavaan kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa pelasi HIFK:n maalilla varmoin ottein ja otti yhteensä kymmenen torjuntaa. 

Puolustuspelaaminen 

HIFK paineisti aggressiivisesti korkealta ja usean pelaajan voimin. Siten helsinkiläiset saivat useita kiekonriistoja sekä pakottivat KooKoon puolustajat vaikeisiin ratkaisuihin. HIFK myös takakarvasi väkevästi sekä antoi sivupainetta. Esimerkiksi Anton Lundellin tekemä 1−0-johtomaali lähti keskialueen riiston jälkeisestä pelin kääntämisestä.

HIFK myös laittoi keskialueen tukkoon muutamia kertoja keskialueen ohjauspelin turvin. Tämä korostui erityisesti kolmannessa erässä.

Omalla puolustusalueella HIFK iski ärhäkästi kiekollisen pelaajaan kiinni ja pystyi siten pysäyttämään KooKoon hyökkäykset. Muutaman kerran kouvolalaiset pääsivät maalin edustalta laukomaan, mutta Tuohimaa torjui maalillaan hyvin.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK käänsi peliä nopeasti pystyyn aina, kun siihen oli mahdollisuus. Helsinkiläiset rytmittivät myös ajoittain peliä, mutta pyrkimyksenä oli saada kiekko nopeasti KooKoon paineen alta hyökkääjien lapaan. Tässä HIFK myös onnistui, etenkin avauserässä.

Hyökkäysalueella HIFK pystyi luomaan muutaman pidemmän pyörityksen, mutta aivan laadukkaimmat maalipaikat uupuivat. Toisessa erässä HIFK pystyi pysymään paremmin kiekossa hyökkäysalueella, minkä ansiosta HIFK pystyi hallitsemaan pelin virtausta. 

Erikoistilanteet 

HIFK teki ison alivoimatapon toisen erän lopussa. Helsinkiläisten pelaajat pystyivät uhrautuvaisesti peittämään KooKoon laukaksia, eikä Tuohimaa joutunut maalillaan kovinkaan suuriin vaikeuksiin.

HIFK:n ensimmäinen ylivoima tyssäsi Turusen jäähyyn, mutta kahdella muulla ylivoimalla HIFK sai aikaan vaarallisia tilanteita. Lopulta kolmannella ylivoimalla Jesse Saarinen laukoi 4−0-loppulukemat.

Lähtökohdat 

KooKoolla oli allaan voittomaalikilpailun kautta tullut vierasvoitto HPK:sta. Kouvolalaiset olivat pelanneet erittäin hyvin läpi kauden ja lähti perjantai-illan otteluun kolmannelta sijalta. 

Maalivahtipelaaminen 

Norjalaismaalivahti Henrik Haukelandin avauserän alku oli haastava. Haukelandin mailatyöskentely oli hieman epävarmaa sekä kiekot putosivat torjunnoista vaarallisille alueille. Sitä mukaa, kun ottelu eteni, parani Haukelandin torjuntatyöskentely hieman. 

Puolustuspelaaminen 

KooKoo pyrki paineistamaan korkealta ja usean pelaajan voimin. Kouvolalaisten paineistuspelaaminen myöhästeli, jonka takia HIFK pystyi murtamaan KooKoon paineen muutamalla syötöllä syöttämällä kiekon KooKoon kärkikarvaajien välistä. Samalla KooKoon muu viisikko oli liian kaukana pitääkseen viisikon tiiviinä.

Omalla puolustusalueella KooKoo pystyi puolustamaan laadukkaasti keskustan kautta ja pystyikin pitämään HIFK:n pahimmilta maalipaikoilta poissa, vaikka helsinkiläiset pääsivät maalin eteen muutamia kertoja. 

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon pyrkimyksenä oli rytmittää peliä monipuolisesti. Etenkin avauserän loppupuoliskolla ja toisen erän alussa KooKoo pyrki selkeästi ottamaan kiekkokontrollin itselleen ja siten muuttamaan pelin virtausta suotuisammaksi.

Avaustilanteissa KooKoon pelaajille kuitenkin sattui jonkin verran kiekonmenetyksiä sekä harhasyöttöjä HIFK:n paineen alla, jonka takia hyökkäyspelaaminen ei ihan soljunut toivotulla tavalla. Toisessa erässä nämä asiat vain korostuivat: HIFK pystyi vaikeuttamaan KooKoon avauspelaamista, jolloin vaikea kiekollinen pelaaminen vaikutti myös kielteisesti KooKoon paineistuspelaamisen toimimiseen.

Hyökkäysalueella Kookoon pitkät hyökkäykset jäivätkin vähiin. HIFK pystyi riistämään kiekkoja nopeasti, mutta muutamia kertoja KooKoo pystyi luomaan maalipaikan maalin edustalle. 

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi toisen erän lopulla pelaamaan ylivoimalla ja pystyi luomaan vaarallisen tuntuisia laukaisupaikkoja, mutta vedot osuivat HIFK:n pelaajiin matkalla, eivätkä siten edenneet maalille asti. 

KooKoo pelasi alivoimalla käytännössä kahdesti, joista jälkimmäisellä kouvolalaiset joutuivat antautumaan. 

Erikoista 

HIFK:n Teemu Turunen palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon ja oli heti oma itsensä. Turunen laukoi avauserässä 2−0-johtomaalin ja jakeli myös pitkin ottelua taklauksia KooKoon puolustajille. Pitkä poissaolo ei juuri näkynyt 24-vuotiaan hyökkääjän otteissa. 

Ottelun ratkaisu 

HIFK:n puolustuspelaaminen oli rautaista ympäri kaukaloa, eikä KooKoo saanut omaa kiekollista peliään laadukkaasti toimimaan. HIFK oli myös erittäin tehokas omissa maalipaikoissaan. Näin ollen HIFK otti kolme pistettä 4−0-voiton turvin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo