HIFK jyräsi päätöserässä voittoon isojen panosten ottelussa – JYP-laina Gardiner nousi Liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle

LIIGA / Raportti
Gardiner on ollut HIFK:lle kova vahvistus.
HIFK nappasi maanantaina ison voiton loistavan päätöserän ansiosta. Vierailijoiden hyökkäyspeli oli maanantaina todella kehnoa. Voiton myötä kotijoukkue vahvisti asemiaan taistelussa suorasta puolivälieräpaikasta.

Suorasta puolivälieräpaikasta kamppailevat HIFK ja KooKoo pelasivat tuloksellisesti tasaisen ottelun maanantaina. Molemmat joukkueet puolustivat läpi ottelun tiiviisti, mutta varsinkin päätöserässä punapaitojen vahva hyökkäyspelaaminen oli liikaa KooKoolle.

Ottelun avauserä Nordiksella oli varsin tasainen, eikä isompia hallintajaksoja syntynyt kummallekaan. Avauskymppi oli niukasti kotijoukkueen, kun taas jälkimmäisellä puoliskolla vieraat saivat kiinni pelistään.

HIFK avasi omaa peliään viivelähdöillä, mikä ei avannut juuri vaarallisia tekopaikkoja. Punapaitojen paikat avautuivat vahvan päätypelin ja riistojen kautta. KooKoo puolusti keskialuetta tarkasti, ja kiekonriiston saadessaan kouvolalaiset lähtivät todella nopeasti vastaiskuihin.

KooKoo iski ottelun avausmaalin, kun aloitusvoiton jälkitilanteesta Ville Meskanen ampui tarkalla laukauksella kiekon maaliin. Otto Karvinen iski seuraavalla minuutilla kotijoukkueelle henkisesti tärkeän 1−1-tasoituksen.

Ottelun suuri panos näkyi kaukalossa

Toisessa erässä pelin luonne ei juuri muuttunut, ainoastaan KooKoon hyökkäyspeli katosi toisessa erässä kokonaan. HIFK paransi puolustuspelaamistaan, ja esimerkiksi paluun kokoonpanoon tehnyt Miro Karjalainen toi alakertaan kaivattua jämäkkyyttä. Hyökkäyspäässä kapellimestarin puikkoa heilutteli Jere Innala. Juonikas hyökkääjä liikkui läpi ottelun liukkaasti samalla aiheuttaen harmaita hiuksia KooKoo-puolustukselle.

Vierailijoiden maalivahtipelaaminen on ollut kuluvalla kaudella tasaisen varmaa. Myös Helsingin jäähallin maanantai-illassa Nick Malik oli maalillaan erinomainen.

Lainamies on maalimies

Kolmannen erän alkuun vieraat tulivat varsin nälkäisesti, mutta huolimaton jäähy katkaisi KooKoo-paineen. HIFK onnistui iskemään 2−1-johtomaalin, kun Alex Broadhurstin syötöstä Reid Gardiner siirsi Stadin Kingit etumatkalle.

Helsinkiläiset saivat päätöserässä hyökkäyspeliinsä runsaasti suoraviivaisuutta, ja varsinkin jenkkisentteri Broadhurstin kentällinen herkutteli maalipaikoilla. HIFK:lla oli runsaasti paikkoja lisätä johtoaan, mutta Broadhurstin lisäksi Teemu Turunen hukkasi hyvän paikan.

KooKoo ei onnistunut luomaan hyviä paikkoja tasoitukseen, ja näin pisteet jäivät Helsinkiin.

HIFK kohtaa tiistaina kotikaukalossaan HPK:n. KooKoo isännöi hämeenlinnalaisia keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo