HIFK nousi lähemmäksi viiden joukkoa − Jere Sallinen iski kolme maalia KalPan verkkoon

LIIGA / Raportti
Jere Sallinen nousi HIFK:n parhaimmaksi maalintekijäksi.
Helsingin IFK nousi alun vaikeuksien jälkeen 5−1-murskavoittoon KalPaa vastaan tiistai-iltana. HIFK:n sankari oli kolme maalia viimeistellyt Jere Sallinen.
Lähtökohdat 

Viime viikko oli HIFK:lle aavistuksen verran haastava, sillä niin Porin Ässät kuin myös Mikkelin Jukurit pystyivät nappaamaan HIFK:lta pisteitä. HIFK saalistaa viiden joukkoa ja lähti illan otteluun kuudennelta sijalta. 

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren torjui HIFK:n maalilla varmasti. Vaikka muutaman kerran kiekot hieman pomppivat, otti Engren tärkeitä torjuntoja silloin, kun HIFK sitä eniten kaipasi. 

Yhteensä torjuntoja kertyi 25 kappaletta. 

Puolustuspelaaminen 

HIFK:lla oli hieman haasteita saada paineistuspelaamistaan käyntiin avauserässä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin karvauspelaaminen alkoi purra. Varsinkin toisessa erässä HIFK onnistui korkealla paineistuspelaamisella vaikeuttamaan KalPan kiekollista peliä. HIFK myös puolusti ajoittain keskialuetta trapin kautta, varsinkin avauserässä.

Omalla puolustusalueella HIFK oli ajoittain pulassa, sillä kuopiolaiset pääsivät välillä maalin eteen kiekon kanssa. Etenkin KalPan suorissa hyökkäyksissä HIFK:lla oli ajoittain suuriakin vaikeuksia.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK:n kiekollinen pelaaminen oli varsin hankalaa läpi avauserän. Ottelun alussa syötöt eivät menneet lapoihin, eivätkä helsinkiläiset pystyneet murtautumaan organisoidusti hyökkäysalueelle. HIFK muutti erän aikana hieman avauspelaamistaan ja alkoi lähteä hyökkäyksiin enemmän viivelähtöjen ja rytmitti muutenkin peliä aavistuksen enemmän. Sen avulla HIFK alkoi saada kiekkoja paremmalla rytmillä KalPan puolustuksen selustaan.

Toisessa erässä HIFK sai luotua pitkiä pyörityksiä ja pääsi organisoidummin myös hyökkäysalueelle. Etenkin HIFK:n ykkösketju Jere Sallinen-Otto Paajanen-Teemu Turunen oli alati vaarallinen. Päätöserässä KalPa painoi päälle, mutta siitä huolimatta HIFK pystyi pysymään itsekin kiekossa hyökkäysalueella.

Erikoistilanteet 

HIFK pelasi kolmesti ylivoimalla ja onnistui tekemään yhden maalin, kun Sallinen teki maalin edestä 1−0-johtomaalin. 

HIFK:n alivoimapelaaminen oli rautaa läpi ottelun, eikä KalPa saanut käytännössä ollenkaan ylivoimaansa rullaamaan. HIFK puolusti varsin hyvin omaa puolustussiniviivansa sekä ajoitti paineen kiekolliselle pelaajalle oikein. 

Lähtökohdat 

KalPa oli voittanut ennen tiistai-illan ottelua edellisistä 10 ottelustaan vain kolmesti. 

Maalivahtipelaaminen 

Eero Kilpeläisellä oli haastava ottelu KalPan maalilla. Selän taakse meni neljä kiekkoa ja HIFK pääsi maalin edustalta laukomaan useita kertoja. 

Torjuntoja kertyi lopulta 24 kappaletta. 

Puolustuspelaaminen 

KalPa paineisti korkealta etenkin ottelun alussa, minkä avulla kuopiolaiset saivat HIFK:n kiekollisen pelaamisen hieman vaikeaksi. Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä enemmän KalPa kuitenkin joutui turvautumaan myös keskialueen ohjauspeliin. 

Omalla puolustusalueella KalPa oli ajoittain vaikeuksissa. HIFK pääsi kiekon kanssa maalin eteen välillä liian helposti sekä pystyi luomaan muutamia pitkiä hyökkäyksiä. 

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa rytmitti kiekollista peliään etenkin avauserässä. Se avasi peliä viivelähtöjen kautta ja pakotti siten HIFK:n keskialueen ohjauspeliin. KalPa oli vaarallinen suorissa hyökkäyksissä sekä pystyi hyökkäysalueella murtautumaan ajoittain maalin eteen. 

Toisessa erässä KalPan kiekollinen pelaaminen oli haastavaa, sillä HIFK:n karvauspelaaminen alkoi toimia paremmin. KalPa pystyi silti luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

Päätöserässä KalPa pyrki kontrolloimaan kiekkoa ja saikin muutamia pitkiä pyörityksiä aikaan hyökkäysalueella. Muutamasta maalipaikasta huolimatta kiekko pysyi kuopiolaisten kannalta viivan väärällä puolella.

Erikoistilanteet 

KalPan ylivoimapelaaminen oli läpi ottelun vaikeaa, eivätkä ajoitukset taikka syötöt onnistuneet oikeastaan ollenkaan.

Alivoimalla KalPa joutui antautumaan kerran, kun Sallinen survoi maalin edestä 1−0-johtomaalin.

Erikoista 

Sallinen teki ottelussa kolme maalia ja kasvatti kauden maalimääränsä 21 osumaan. Maalirykelmä tiesi myös sitä, että Sallinen nousi HIFK:n sisäisessä maalipörssissä kärkisijalle. 

Ottelun ratkaisu 

KalPa hallitsi ottelun alkua, mutta HIFK pystyi silti nousemaan voittoon. HIFK oli myös tehokas omissa maalipaikoissaan. 

5−1-voiton turvin HIFK nousi sarjataulukossa jo pisteen päähän viidentenä majailevasta Kouvolan KooKoosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo