HIFK kaatoi KalPan runsasmaalisessa ottelussa – vieraiden loppukiri jäi maalin päähän

Kristian Vesalainen vietti kolmen tehopisteen iltaa.
Ottelua jo neljän maalin erolla johtanut HIFK päästi KalPan lopussa maalin päähän, mutta pisteet jäivät lopulta Helsinkiin lukemin 5–4.

Kolme tehopistettä kerännyt Kristian Vesalainen ja jo kolmannessa peräkkäisessä Liiga-ottelussaan vähintään kaksi pistettä tehnyt Julius Nättinen olivat pääosissa HIFK:n kaataessa KalPan Helsingin lauantai-illassa.

Koko ottelun ajan hieman niskan päällä ollut kotijoukkue antoi kuitenkin lopussa hallinnan vierailleen, jotka pääsivät vielä lopussa maalin päähän kolme pistettä tehneen Juuso Könösen ja kahden pisteen miehen Jaakko Rissasen maaleilla.

Niukasti maalipaikkoja tarjonnutta ensimmäistä erää hallitsi hienoisesti HIFK, jonka avausmaali syntyi Vesalaisen syöttöyrityksen kimmottua KalPa-puolustuksen kautta maalin eteen Juha Jääskälle, joka pääsi yllättämään vieraiden maalia vartioineen Juha Jatkolan.

HIFK karkasi toisessa erässä

KalPa tuli tasoihin toisen erän puolivälissä Könösen iskettyä ottelussa yhteensä kolme syöttöpistettä keränneen Colby Sissonsin vedosta syntyneen paluukiekon sisään ohi HIFK-vahti Roope Taposen. Noin minuuttia myöhemmin Teemu Tallbergin syöttöyritys meni KalPa-pakki Lappalaisen mailan kautta maaliin ja kotijoukkue johti ottelua jälleen.

Hyvässä tehovireessä viime otteluissa ollut Nättinen kasvatti eron kahteen maaliin ylivoimamaalillaan. Erän lopulla kiekko liikkui nätisti Otto Paajasen ja Nättisen kautta Vesalaiselle, joka löi taululle taukolukemiksi 4–1.

KalPan kiri ei riittänyt

KalPan ottelun ensimmäinen ylivoima kolmannen erän alussa katkesi jäähyyn liian monella pelaajalla pelaamisesta. Tasavajaalla Vesalainen pääsi iskemään ottelun toisen maalinsa ja siirtämään HIFK:n jo varman oloiseen neljän maalin johtoon. Vieraat käyttivät kuitenkin toisen ylivoimansa hyväkseen Max Görtzin maalin muodossa.

KalPa sai vielä lopussa kirin aikaiseksi ilman maalivahtia pelatessaan. Vahvasti maalin edessä pelannut Könönen ohjasi ensin Rissasen syötön maaliin ja seuraavassa vaihdossa Rissanen toi itse vieraat maalin päähän kimmottamalla kiekon Taposen kautta sisään. Tasoituksessa kuopiolaiset eivät silti onnistuneet ja loppunumerot kirjattiin 5–4.

Tappio katkaisi KalPan kolmen ottelun voittoputken ja neljän ottelun pisteputken. Se matkaa seuraavaksi Lukon vieraaksi keskiviikkona. HIFK on tappioiden merkeissä sujuneen Spengler Cupin molemmin puolin kerännyt yhteensä neljä peräkkäistä voittoa Liigassa. Seuraava ottelu sillä on luvassa vasta perjantaina TPS:n vieraana.