HIFK ja KalPa tarjosivat loppiaisen ainoassa liigakamppailussa seitsemän maalin jännitysnäytelmän

LIIGA / Raportti
Olli Palola iski kamppailun voittomaalin jatkoajalla.
HIFK ja KalPa kohtasivat loppiaisen ainoassa liigakamppailussa torstaina. Helsinkiläiset johtivat kamppailua jo 3−0, mutta KalPa onnistui vielä kirimään ottelussa tasoihin. HIFK nappasi lopulta voiton Olli Palolan osumalla jatkoajalla lukemin 4−3. Vaikka katsomot ammottivat tyhjyyttään, niin kaukalosta ei tunnetta ja vauhtia puuttunut.

Sarjan tämän kauden huonoin vierasjoukkue KalPa oli voittanut neljä kertaa peräkkäin HIFK:n edellisissä keskinäisissä kamppailuissa ennen illan ottelua. Tälläkään kertaa sarjakärki ei päässyt helpolla, vaikka se lopulta kamppailun voittikin.

Vieraat aloittivat kamppailun terävästi ja KalPa hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja. Alun jälkeen HIFK otti kuitenkin nopeasti isännän otteet kaukalossa. Kotijoukkue saikin palkinnon avausmaalin muodossa ensimmäisen erän loppupuolella, kun Jere Innala iski helsinkiläiset johtoon.

Toisen erän alkupuolella punapaidat iskivät kahdesti ja ottelu näytti jo ratkenneen sarjakärjen hyväksi. Maalinteossa onnistuivat Micke-Max Åsten sekä Alexander Broadhurst. Vielä tässä vaiheessa helsinkiläisillä ei ollut mitään hätää, vaan kamppailu oli täysin sen hallinnassa.

Kuopiolaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet. Toivo kuopiolaisten keskuudessa heräsi henkiin, kun keltapaidat iskivät toisen erän loppuun kaksi osumaa reiluun minuuttiin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksi Klemetti ja kultakypärä Miikka Pitkänen

Kolmannessa erässä KalPa onnistui lopulta vielä tasoittamaan kamppailun ja siirtämään ratkaisun jatkoajalle. Kotijoukkue menetti kiekon omalla alueellaan, ja Klemetti pääsi iskemään ottelun tasoihin illan toisella osumallaan. 

Jatkoajalla ottelun sankariksi nousi lopulta isäntien Olli Palola komealla yksilösuorituksellaan. Voiton myötä helsinkiläiset vankistivat asemiaan sarjan piikkipaikalla. KalPa puolestaan löytyy sarjataulukon sijalta 11, ja se käy tiukkaa kamppailua vielä pudotuspelipaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo