Ari-Pekka Selinin juhlaottelussa HIFK ilakoi pitemmän kaavan kautta

LIIGA / Raportti
Kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä parhaille maalipaikoille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Hyvät maalipaikat olivat harvassa Helsingissä tiistaina. KalPan hallinnasta huolimatta ratkaisijat löytyivät isännän riveistä. HIFK-valmentaja Ari-Pekka Selin valmensi uransa 600. ottelun Liigassa.
Lähtökohdat 

HIFK lähti iltaan sarjataulukon sijalta seitsemän. Voitolla joukkue onnistuisi kipuamaan ohi HPK:n. Neljästä tammikuun aikana pelatusta ottelusta kilpirinnat olivat raapineet kolme täyttä pistepottia. Joukkueen vahvuuteen liittyneet Sakari Salminen, Jasse Ikonen ja Joonas Lyytinen ovat vahva lisä lyömään painetta vastustajaan.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla seisonut Atte Engren teki sen mitä piti kunnialla. Hän venyi loistaviin torjuntoihin. KalPan maalia pohjustaneen loistavan poikittaissyötön ja sitä seuranneen Alexandre Texierin laukauksen edessä verkonvartija oli kuitenkin voimaton. Voittomaalikilpailussa Engren oli ohittamaton.

Puolustuspelaaminen 

HIFK:n puolustus joutui rehkimään hiki kypärässä KalPan rakentaessa maalipaikkoja ja hallitessa kiekollista peliä varsinkin ensimmäisessä erässä ja kolmannen alussa.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueella oli ensimmäisessä erässä suuria vaikeuksia päästä paineistamaan KalPan alakertaa. Fanit huokailivat kiekon hukkuessa lavasta aina ratkaisevalla hetkellä. Toiseen erään kotijoukkue tuli sisukkaampana ja tilanteitakin päästiin luomaan. 1−1-tasoitusosuma syntyi sekavasta maalinedusrytäkästä. Lyytinen ja Erik Thorell merkkauttivat syöttöpisteet Ryan O'Connorin kauden kolmanteen osumaan. Kolmannen erän alussa HIFK taantui ensimmäisen erän haparointiin eikä meinannut pysyä vieraan matkassa viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta.

Erikoistilanteet 

HIFK puolusti alivoimalla viisaasti. Onnistuneet kiekonriistot johtivat hetkittäiseen hallintaan ja sekunnit kuluivat kotijoukkueen hyväksi. Pelin lopussa jokainen mies pisti kroppansa likoon kirjaimellisesti heittäytyen kiekon eteen. Ylivoima alkoi näyttää heräämisen merkkejä toisen erän alussa, mutta laukausten määrä oli hälyttävän pieni hyvästä pyörityksestä huolimatta.

Lähtökohdat 

Kuopiolaisille täysi pistepotti on kultaakin kalliimpi. Seitsemän pistettä erottaa KalPan kymmenen parhaan joukosta. Tammikuussa joukkue on hävinnyt ja voittanut kahdesti. Illan isännän KalPa on kohdannut kuluvalla kaudella kolmesti, häviten kahdesti ja voittaen kerran voittolaukauskilpailussa.

Maalivahtipelaaminen 

Dennis Godla pelasi hyvän 60-minuuttisen yhdestä takaiskusta huolimatta. Voittomaalikilpailussa hän antautui Tommi Santalalle ja Iikka Kangasniemelle.

Puolustuspelaaminen 

KalPa puolusti hyvin ensimmäisessä erässä eikä antanut kotijoukkueelle mitään ilmaiseksi. Toisella 20-minuuttisella HIFK sai pelin juonesta kiinni ja sai paineistettua puolustusta. KalPa petrasi kolmannen alkuun ja puolusti varmasti HIFKn pois paikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa hyökkäsi aggressiivisesti ja onnistui luomaan iskunpaikkoja ottelun alusta lähtien. Yritys palkittiin toisessa erässä, kun Texier pääsi yhdessä Jaakko Rissasen kanssa juonimaan kahdella yhtä vastaan illan ensimmäisen osuman. Kolmas erä oli pitkälti KalPan hallintaa, mutta varmoissa paikoissa epäonni vainosi kuopiolaisia.

Erikoistilanteet 

KalPa ei ensimmäisessä erässä onnistunut saamaan ylivoimarulettia toimimaan. HIFK:n puolustus söi vieraalta parhaat maalipaikat toisessa erässä. Ottelun lopussa joukkueelle tarjoutui kultaakin kalliimpi tilaisuus mennä HIFK:n ohi, kun Teemu Eronen toheloi itsellensä 2+10 minuutin rangaistuksen. Hyvä pyöritys ei kuitenkaan tuonut tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo